reklama
Monya81
Fanka BB :)
Ja teraz mam co 4 tyg. Wpierwszej ciąży do 12tc miałam co 2 tyg potem raz w miesiącu i na koniec tez cześciej.
Lekarz mówi, że jak bardzo chcę to mogę się umawiać co 3 tyg, ale chyba wytrzymam.
Tej jesieni jakos nie mam ochoty mowić byle do wiosny W pierwszej ciąży nie mogłam się doczekać rozwiązania a teraz jakos mi nie spieszno. Pewnie dlatego , że ciąża w porównaniu z tym co dzieje się po porodzie to praktycznie urlop wypoczynkowy: wszyscy o mnie dbają, rodzina dowozi jedzenie, mąż biega po zachcianki, daje mi spać kiedy tylko to możliwe, nawet dzieci stały się bardziej wyrozumiałe.
Potem takiego luzu juz nie bedzie.
Lekarz mówi, że jak bardzo chcę to mogę się umawiać co 3 tyg, ale chyba wytrzymam.
Tej jesieni jakos nie mam ochoty mowić byle do wiosny W pierwszej ciąży nie mogłam się doczekać rozwiązania a teraz jakos mi nie spieszno. Pewnie dlatego , że ciąża w porównaniu z tym co dzieje się po porodzie to praktycznie urlop wypoczynkowy: wszyscy o mnie dbają, rodzina dowozi jedzenie, mąż biega po zachcianki, daje mi spać kiedy tylko to możliwe, nawet dzieci stały się bardziej wyrozumiałe.
Potem takiego luzu juz nie bedzie.
an93
Taak spodziewam się tego, więc jutro pewnie podzwonię i się zapiszeTo watpie zebys dostala skierowanie na nfz
Gemmina
Ja też mam wyzyty co 4tyg, na każdej usg. Częściej chyba nie ma potrzeby, jeśli wszystko jest w porządku [emoji2]
Byliśmy w kościele, teraz leżę i odpoczywam, a mąż robi obiad! To faktycznie jest mega odpoczynek (pomijając różne ciążowe dolegliwości), potem nie będzie tak łatwo [emoji6]
Byliśmy w kościele, teraz leżę i odpoczywam, a mąż robi obiad! To faktycznie jest mega odpoczynek (pomijając różne ciążowe dolegliwości), potem nie będzie tak łatwo [emoji6]
Zając Czerwcowy
Ja zrobilam zupe dyniową, ktora wyladowala w sedesie bo mi nie wyszla...juz po raz drugi... nie umiem utrafic w smak :-( byla ok tylko za ostra wiec dodalam wievej mleka kokosowego to byla tak slodka ze tragedia...macie jakis sprawdzony przepis ?I stwierdzilam, ze zrelaksuje sie w kapieli
Powrocil bol piersi :-( a bylo tak pieknie :-)
Ech bywa i tak. Ja nie umiem robić placków ziemniaczanych. Serio, próbowałam tysięcy sposobów i nie wiem czy to wina patelni, sposobu starcia ziemniaków bo przepisów miałam wiele. A tak bardzo lubię...Ja zrobilam zupe dyniową, ktora wyladowala w sedesie bo mi nie wyszla...juz po raz drugi... nie umiem utrafic w smak :-( byla ok tylko za ostra wiec dodalam wievej mleka kokosowego to byla tak slodka ze tragedia...macie jakis sprawdzony przepis ?I stwierdzilam, ze zrelaksuje sie w kapieli
Ostatnia edycja:
Daktyl2016
zając Ty dalej bezobjawowa ??
majka mi placuchy wychodzą ale duża ilość oleju na patelni jest
Z dużą ilością oleju też próbowałam i różne przepisy na ciasto... Jutro powalcze dalej. Moja teściowa po starciu odstawia na parę godzin może w tym tkwi sekret...zając Ty dalej bezobjawowa ??
reklama
Heda
A próbowałaś robić placki tartę na dużych oczkach tarki, dużo łatwiej się smaży. Nawet nie trzeba dodawać mąki ziemniaczanej. I są bardziej chrupiące...Z dużą ilością oleju też próbowałam i różne przepisy na ciasto... Jutro powalcze dalej. Moja teściowa po starciu odstawia na parę godzin może w tym tkwi sekret...