reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Nie denerwuj się ja miałam tak samo. Pomiędzy jednym a drugim usg ciąża zrobiła się o 4 dni młodsza. Moja gin mówi że w tym okresie bardzo ciężko jest dokładnie zmierzyć zarodek, wystarczy że inaczej się ułoży lub jest inny sprzęt i już wychodzi inaczej. Ja tego się trzymam i czekam na kolejne usg.

Podpisuje się pod tym.
Staraj się jak najmniej denerwować i trzymam kciuki w poniedziałek.

oar8pg4njr6t44vs.png

reklama
Hej dziewczyny! Muszę się pożalić, od wczoraj mam śluz trochę zabarwiony na brązowo (krwią), ale nie krwawię, tzn nic nie leci, nic mnie nie boli. Dziwne jest też, że nagle piersi mnie przestały boleć, mdłości ustąpiły. Pojechałam na izbę przyjęć i dostałam luteine dopochwowo co 12 godzin i nospe. Proponowała zostać na obserwacji ale ja nawet przygotowana na to nie byłam. Mam się po kilku dniach zgłosić do swojego lekarza. Sprzęt był stary, widoczność bardzo słaba, nawet nie było widać pulsującej kropeczki, tylko udało się zmierzyć i... tu jest problem, który mnie dręczy, dzidzia ma tylko 19 mm czyli w ciągu 15 dni jest przyrost o 10 mm. Wydaje mi się, że mało
1f641.png
15 dni temu było 9mm a dziś jest 19mm. Wg pierwszego usg ciąża była młodsza o 5 dni, a teraz wydaje się, że jest już młodsza o 9 dni. Nie wiem co o tym myśleć, boję się i jest mi smutno.
Spokojnie, każdej z nas objawy powoli ustępują. Normalna kolej rzeczy. Wydaje mi się , ze najgorsze już za nami. Śluz może od infekcji ? Nie miałaś badań w tym kierunku? A co do dziecka to ciężko określić , najlepiej skontaktować się ze swoim lekarzem, czyli do poniedziałku nic nie poradzisz. Ja zupełnie się na tym nie znam. Jaki przyrost jest prawidłowy. I w jakim tempie się dziecko rozwija. Jeśli faktycznie sprzęt słaby, to nie ma czym się martwić.

W pierwszej ciąży obajwy mnie trzymały do końca 3 trymestru. Z dnia na dzień jak za dotknięciem czardziejskiej różdżki zrobiło mi się lepiej. Teraz jednego dnia jest mi lepiej, drugiego cały dzień mnie mdli.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Hej dziewczyny! Muszę się pożalić, od wczoraj mam śluz trochę zabarwiony na brązowo (krwią), ale nie krwawię, tzn nic nie leci, nic mnie nie boli. Dziwne jest też, że nagle piersi mnie przestały boleć, mdłości ustąpiły. Pojechałam na izbę przyjęć i dostałam luteine dopochwowo co 12 godzin i nospe. Proponowała zostać na obserwacji ale ja nawet przygotowana na to nie byłam. Mam się po kilku dniach zgłosić do swojego lekarza. Sprzęt był stary, widoczność bardzo słaba, nawet nie było widać pulsującej kropeczki, tylko udało się zmierzyć i... tu jest problem, który mnie dręczy, dzidzia ma tylko 19 mm czyli w ciągu 15 dni jest przyrost o 10 mm. Wydaje mi się, że mało
1f641.png
15 dni temu było 9mm a dziś jest 19mm. Wg pierwszego usg ciąża była młodsza o 5 dni, a teraz wydaje się, że jest już młodsza o 9 dni. Nie wiem co o tym myśleć, boję się i jest mi smutno.
Nie rozumiem jak mogą mieć tak zły sprzęt żeby nawet tętna nie zmierzyć. Miałaś na prawdę pecha, nie pozostaje nic innego jak wizyta u lekarza, wspolczuje.

Kurcze Nahia współczuję [emoji53] Byłaś w Gdyńskim? Ja bym ba Twoim miejscu pojechała do Wejherowskiego szpitala. Sciemnij coś o adresie ze meldunek masz w Gdyni ale wynajmujesz w Wejherowie i dlatego tu przyjechalas [emoji4]Nic nie mów o wizycie w Gdyni. Dodaj ze Cię boli itp to muszą Cię przyjąć. Tylko jedź po 18 bo wcześniej mogą Cię odesłać do przychodni. Trzymam kciuki [emoji109]

Hej. Wczoraj nie mialam usg genetycznego bo moja gin stwierdziła że lepiej się mierzy malucha w tej górnej granicy wieku czyli bliżej 13tc.
Usg w 11t4d a maluch miał 48 mm czyli był zdaniem gin nawet ciut przy duży jak na swój wiek ale to nie jest powód do niepokoju.
Majka nie martw się. Mojej koleżance co wizyte zmieniali wiek ciąży. Moze warto byłoby wybrać się do jakiegoś innego giną na konsultacje? Ja tak zrobiłam bo u swojej mialam usg w 6tc i kazała mi przyjść dopiero jak będę w 11. Nie wytrzymałam i poszłam kolo 8tc do innego.
Wczoraj właśnie się dowiedziałam ze u mojej gin jak się chodzi prywatnie to ona ma położną z miejskiego szpitala która co czwartek prowadzi szkole rodzenia wiec super. Napewno się wybiore. Tylko kiedy? Teraz wydaje mi się to trochę za wcześnie.
Ja się dzisiaj za hybrydkę biore bo nie robiłam juz ze dwa miesiące a do warszawy na weekend jadę i musze się jakoś pokazac[emoji3] Od wczoraj dobry humor mnie nie opuszcza[emoji16]

m3sxrjjgqx0e3ml8.png

Hej. Wczoraj nie mialam usg genetycznego bo moja gin stwierdziła że lepiej się mierzy malucha w tej górnej granicy wieku czyli bliżej 13tc.
Usg w 11t4d a maluch miał 48 mm czyli był zdaniem gin nawet ciut przy duży jak na swój wiek ale to nie jest powód do niepokoju.
Majka nie martw się. Mojej koleżance co wizyte zmieniali wiek ciąży. Moze warto byłoby wybrać się do jakiegoś innego giną na konsultacje? Ja tak zrobiłam bo u swojej mialam usg w 6tc i kazała mi przyjść dopiero jak będę w 11. Nie wytrzymałam i poszłam kolo 8tc do innego.
Wczoraj właśnie się dowiedziałam ze u mojej gin jak się chodzi prywatnie to ona ma położną z miejskiego szpitala która co czwartek prowadzi szkole rodzenia wiec super. Napewno się wybiore. Tylko kiedy? Teraz wydaje mi się to trochę za wcześnie.
Ja się dzisiaj za hybrydkę biore bo nie robiłam juz ze dwa miesiące a do warszawy na weekend jadę i musze się jakoś pokazac[emoji3] Od wczoraj dobry humor mnie nie opuszcza[emoji16]

m3sxrjjgqx0e3ml8.png
Ja sobie na razie odpuszczam hybryde bo mam tak zniszczone paznokcie ze tragedia. Poza tym stwierdzilam, ze skladam reklamacje: ani wlosy ani paznokcie mi sie nie poprawily :p

m3sx9jcg8o411yy9.png

Ja sobie na razie odpuszczam hybryde bo mam tak zniszczone paznokcie ze tragedia. Poza tym stwierdzilam, ze skladam reklamacje: ani wlosy ani paznokcie mi sie nie poprawily :p

m3sx9jcg8o411yy9.png
Ja też się podpisuje [emoji12] u mnie to się bardzo pogorszyło, ostatnio złamałam paznokcia o klamkę [emoji34] a zawsze miałam bardzo twarde paznokcie. W poprzednich ciążach cera i włosy jak marzenie a teraz cała w krostach...

reklama
Hej.

Ja chyba dzisiaj pojadę na wizytę, chyba mam grzybicę! Jakbym kur... mało miała przebojów :/ najpierw myślałam, że to ta luteina się nie rozpuszcza dobrze, ale dzisiaj doszło pieczenie i ta wydzielina się zmieniła. Oszaleję, co chwilę coś :/ i pewnie ta cała infekcja od aplikacji luteiny bo nic innego nie wkładam do pochwy :/

74703e3ksg0ul1uj.png

Do góry