reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Wybaczcie, ale nie mogę się dokopać..
Gdzie ustawić kod na suwaczek aby automatycznie pojawiał się przy odpowiedzi?
Ps. Widać mój? :D
yuudrjjgbopiw1gb.png

reklama
Wybaczcie, ale nie mogę się dokopać..
Gdzie ustawić kod na suwaczek aby automatycznie pojawiał się przy odpowiedzi?
Ps. Widać mój? :D
yuudrjjgbopiw1gb.png
Taaak. W aplikacji ja widzę.

No a wiadomo drugi poród krótszy.

oar8pg4njr6t44vs.png

Urodzić w aucie - przygoda życia [emoji23], z drugiej strony moja siostra rodziła u Arcziszewskich w Bialymstoku - 120km j dojechała.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Hej dziewczyny! Muszę się pożalić, od wczoraj mam śluz trochę zabarwiony na brązowo (krwią), ale nie krwawię, tzn nic nie leci, nic mnie nie boli. Dziwne jest też, że nagle piersi mnie przestały boleć, mdłości ustąpiły. Pojechałam na izbę przyjęć i dostałam luteine dopochwowo co 12 godzin i nospe. Proponowała zostać na obserwacji ale ja nawet przygotowana na to nie byłam. Mam się po kilku dniach zgłosić do swojego lekarza. Sprzęt był stary, widoczność bardzo słaba, nawet nie było widać pulsującej kropeczki, tylko udało się zmierzyć i... tu jest problem, który mnie dręczy, dzidzia ma tylko 19 mm czyli w ciągu 15 dni jest przyrost o 10 mm. Wydaje mi się, że mało
1f641.png
15 dni temu było 9mm a dziś jest 19mm. Wg pierwszego usg ciąża była młodsza o 5 dni, a teraz wydaje się, że jest już młodsza o 9 dni. Nie wiem co o tym myśleć, boję się i jest mi smutno.

Hej dziewczyny! Muszę się pożalić, od wczoraj mam śluz trochę zabarwiony na brązowo (krwią), ale nie krwawię, tzn nic nie leci, nic mnie nie boli. Dziwne jest też, że nagle piersi mnie przestały boleć, mdłości ustąpiły. Pojechałam na izbę przyjęć i dostałam luteine dopochwowo co 12 godzin i nospe. Proponowała zostać na obserwacji ale ja nawet przygotowana na to nie byłam. Mam się po kilku dniach zgłosić do swojego lekarza. Sprzęt był stary, widoczność bardzo słaba, nawet nie było widać pulsującej kropeczki, tylko udało się zmierzyć i... tu jest problem, który mnie dręczy, dzidzia ma tylko 19 mm czyli w ciągu 15 dni jest przyrost o 10 mm. Wydaje mi się, że mało
1f641.png
15 dni temu było 9mm a dziś jest 19mm. Wg pierwszego usg ciąża była młodsza o 5 dni, a teraz wydaje się, że jest już młodsza o 9 dni. Nie wiem co o tym myśleć, boję się i jest mi smutno.
Nie martw się na zapas. Chociaż rozumiem Twój strach ja pierwsza ciążę stracilam. A jaki mialas wiek ciazy przy tych wielkościach które podajesz?

p19ucsqv6rf79f3c.png

1f641.png
Nie denerwuj się ja miałam tak samo. Pomiędzy jednym a drugim usg ciąża zrobiła się o 4 dni młodsza. Moja gin mówi że w tym okresie bardzo ciężko jest dokładnie zmierzyć zarodek, wystarczy że inaczej się ułoży lub jest inny sprzęt i już wychodzi inaczej. Ja tego się trzymam i czekam na kolejne usg.

reklama
wg om przy 9mm miałam 7t 5d a teraz z om powinno już być 9t 6d i jest 19mm
Ciężko mi to porównać że swoimi pomiarami bo byłam w innych okresach ale ja też mam różnice w terminie usg a om. Zresztą jest nas tu więcej takich przypadków niektóre nawet pisały o znacznych różnicach. Jak byłam na SORze w podobnym czasie to ciąża była 6 dni młodsza niż z om. A na następnej wizycie maluszek nadgonil i różnicy było tylko 2 dni. Weź pod uwagę też że jeśli sprzęt był nie za dobry to i pomiar może być niedokładnie. Tak mi moja dr mówiła że przy takich Maluszkach 1 mm bledu w pomiarze zmienia parametry. Dla pewności udaj się na wizytę. Kiedy możesz się umówić najwcześniej? Skontroluj to, stres też Wam nie sprzyja.

p19ucsqv6rf79f3c.png

Do góry