Będzie dobrze! Trzymam kciuki i czekamy na wieści. I o zdjęcie piękne się upomnij. Na usg prenatalne zawsze mają dobry sprzęt więc może jest opcja 3D/4D to skorzystaj. Po tym jak juz usłyszysz że wszystko jest prawidłowo takie kolorowe zdjęcia będą miłym dodatkiem.Ja jutro idę na usg prenatalne. Niestety sama bo mąż w trasie ale również się cieszę. Ale gdzieś tam w głowie siedzi strach że może być coś nie tak.
reklama
klaudusiaNK
Fanka BB :)
Ja z pierwszego porodu za dużo nie pamiętam bo pod koniec to przy każdym skurczu mdlałam i do końca nie pamiętam wszystkiego, ale za to przy drugim był ze mną mąż. Powiedziałam sobie, że do szpitala nie pojadę wcześniej niż jak skurcze będą co trzy minuty. Wtedy cały dzień miałam jakieś dziwne skurcze, moja gin powiedziała, że jak wezmę no-spe i będzie lepiej to nic się nie dzieje więc tak zrobiłam. Tabletkę wzięłam około 21 i poszłam spać, ale o 1 w nocy obudziły mnie już skurcze dość mocne, ale były co 4 minuty, więc poszłam dalej leżeć (bo spać już się nie dało) po 2 już były co 3 minuty, więc zaczęłam się zbierać do szpitala. Oczywiście próbowałam się ogolić , bo to był dopiero 38tc ale skurcze zrobiły się co minutę więc pędem do szpitala. Tam babka widząc mój stan od razu wzięła mnie na porodówkę. To była jakaś 4.20 zanim one wypełniły papiery i znalazły lekarza!! miałam już parte i o 5.45 wyskoczył syn, dostałam go chwilkę na siebie, później słyszę wagę: 4320 i krzyczę że chyba mają wagę popsutą, przecież on wyszedł za wcześnie i jeszcze taki cielak Ale do tej pory złote z niego dziecko. On jadł, spał, po 2,5h wstawał, znów jadł i znów spał i tak przez jakieś 4 miesiące
Ty rodzilas w Olawie jak mialas ten ropien pozniej na tej ranie po cc??Mam dokladnie to samo. Porod byl ciezki ale 2miesiace po porodzie meczylan sie z rana. Soedzialam codziennie w wywarze z kory debu aby rana sie zagoila. Xhodzilam przed 2 tyg zgieta w pol. Bejbi blus tylko 2tyv ale pozniej co przeszlam z rana to moje.. Mialam wielki ropien.. No i ciagle wiszenie na cycu. Ale karmilismy sie ba lezaco bo nie moglam siedziec... Ja sienboje pologu o wiele bardziej niz porodu i tego ze w tym czasie chcialabym jeszcze jakos zajmowac sie starszym synkiem co wydaje mi sie abstrakcja..
Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)
U
użytkownik 16
Gość
Dzięki. Napewno dam znać co i jak i napewno z 3d/4d będę chciała skorzystać.Będzie dobrze! Trzymam kciuki i czekamy na wieści. I o zdjęcie piękne się upomnij. Na usg prenatalne zawsze mają dobry sprzęt więc może jest opcja 3D/4D to skorzystaj. Po tym jak juz usłyszysz że wszystko jest prawidłowo takie kolorowe zdjęcia będą miłym dodatkiem.
klaudusiaNK
Byłam dziś zarejestrować się do lekarza i zaskoczyłam się, bo jako jedyna stałam w kolejce ciążowej (u nas ciężarne mają oddzielną kolejkę i są przyjmowane jako pierwsze)... 500+ nie działa hihi
Zając Czerwcowy
Ja tez sie boje ale moja przyjaciolka mnie ochrzanila przy tym pierwszym usg jak wyczekiwalam serduszka, ze mam muslec pozytywnie i zamiast sie martwic mam sie ladnie ubrac i umalowac ma spotkanie z moim dzieckiem :-) wiec teraz strach bedzie ale trzeba wierzyc ze wszystko bedzie dobrzeb:-)Ja jutro idę na usg prenatalne. Niestety sama bo mąż w trasie ale również się cieszę. Ale gdzieś tam w głowie siedzi strach że może być coś nie tak.
Emkaa
U mnie same w ciąży dziś były z 10 kobiet. W moim mieście działa[emoji23]Byłam dziś zarejestrować się do lekarza i zaskoczyłam się, bo jako jedyna stałam w kolejce ciążowej (u nas ciężarne mają oddzielną kolejkę i są przyjmowane jako pierwsze)... 500+ nie działa hihi
U
użytkownik 16
Gość
Umalować napewno się umaluję bo idę później na ploteczki do kolerzanki[emoji3]Ja tez sie boje ale moja przyjaciolka mnie ochrzanila przy tym pierwszym usg jak wyczekiwalam serduszka, ze mam muslec pozytywnie i zamiast sie martwic mam sie ladnie ubrac i umalowac ma spotkanie z moim dzieckiem :-) wiec teraz strach bedzie ale trzeba wierzyc ze wszystko bedzie dobrzeb:-)
Kum
Tak w Olawie. Rodzilam naturalnie. Ropien mialam na ranie po cieciu krocza.Ty rodzilas w Olawie jak mialas ten ropien pozniej na tej ranie po cc??
Nie bylo w tym szpitalu oczywiscie mowy nawet o ZZO. Choc ja i tak nie chcialam znieczulenia
reklama
Aha. Rozumiem. Mnie na szczescie nie nacinali,ale pękłam sama,trochę bolało,ale później zszyli...Tak w Olawie. Rodzilam naturalnie. Ropien mialam na ranie po cieciu krocza.
Nie bylo w tym szpitalu oczywiscie mowy nawet o ZZO. Choc ja i tak nie chcialam znieczulenia