reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Takie głupie, że aż śmieszne, ale myślałam, że to tylko u mnie [emoji23][emoji23][emoji16]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja się boje pokazać nowe buty albo kurtkę [emoji23] już nie mówiąc ile razy jej pokazałam co mi się podba a ona to kupiła przede mną.

f2w3skjoapwrgv7j.png

reklama
Ja się boje pokazać nowe buty albo kurtkę [emoji23] już nie mówiąc ile razy jej pokazałam co mi się podba a ona to kupiła przede mną.

f2w3skjoapwrgv7j.png
Padłam [emoji23][emoji23][emoji16] przyznaje bez bicia, że szwagierka jest 100 razy ładniejsza ode mnie więc nawet w tym samym wygląda lepiej, ale widać, że ma problem z zazdrością i malpuje no

Padłam [emoji23][emoji23][emoji16] przyznaje bez bicia, że szwagierka jest 100 razy ładniejsza ode mnie więc nawet w tym samym wygląda lepiej, ale widać, że ma problem z zazdrością i malpuje no

Na szczęście moja nie jest [emoji23][emoji23] przynajmniej wyszła na ludzi, bo jak ją poznałam to stylem nie grzeszyła [emoji23][emoji23]

f2w3skjoapwrgv7j.png

Emka ja tez mam psa Borysa! :D tak mi się podobało, ze tak mojego labradora nazwałam, hihi.

U mnie jest kłopot z wyborem imienia. Najpiękniejsze imię jakie dla mnie istnieje dla chłopca- to nazwałam już tak mojego Szymonka :)
Przy pierwszej ciąży mówiliśmy, ze jesli będzie dziewczynka, to będzie Zosia, ale teraz sama nie wiem czy jeszcze mi się aż tak podoba to imię. No i klops. Póki co ani imienia dla chłopca ani dla dziewczynki nie mam :/

Dziewczyny a jakie imiona chodzą wam po głowie? U nas Blanka, Tosia albo Marcelinka a chłopak Igor, Ignaś albo Marcel [emoji3]

U nas dziewczynka na pewno Rozalka. Jednoglosnie. Synek hmm tu jest problem :p Tomek, Rafał, Michał moze Ignaś...Maz nie chce sie zgodzic na Antka bo ...Macierewicz :p a ja cos czuje ze bedzie chłopak ;-) mam takie przeczucie od poczatku. A imiona Max i Bruno niestety i mi kojarza sie z typowymi imionami psimi ;-)

f2w3skjoapwrgv7j.png
[/QUOTE]

m3sx9jcg8o411yy9.png

Ostatnia edycja:
Witaj

Mamy usg tego samego dnia i ten sam wiek ciazy :)
Tez z przygodami ale mam nadzieje ze tym razem zakonczy sir sukcesem.

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

Rzeczywiście idziemy równo U mnie jest tylko aspekt późnej owulacji bo po roku obserwacji wiem że i tym razem miałam ja ok 18/19 dnia cyklu. Stąd zawsze wg wielkości na usg mam ciążę młodsza o jakieś 4 dni więc jak pójdę na prenatalne to wg usg będę miała pewnie 11+6 lub 12+0 tc według CRL. Ale to różnie wychodziło ostatnio ta różnica wyniosla tylko 2 dni więc to takie w normie wahania.
Muszę zapytać czy macie zlecone badania krwi przed usg prenatalnym tj. PAPP-A i HCG wolna podj. beta? Ja mam je zrobić ok tydzień przed wizytą, żeby wtedy mieć już wyniki.

Emka ja tez mam psa Borysa! :D tak mi się podobało, ze tak mojego labradora nazwałam, hihi.

U mnie jest kłopot z wyborem imienia. Najpiękniejsze imię jakie dla mnie istnieje dla chłopca- to nazwałam już tak mojego Szymonka :)
Przy pierwszej ciąży mówiliśmy, ze jesli będzie dziewczynka, to będzie Zosia, ale teraz sama nie wiem czy jeszcze mi się aż tak podoba to imię. No i klops. Póki co ani imienia dla chłopca ani dla dziewczynki nie mam :/
Spokojnie jeszcze jest czas i znajdziecie te najpiękniejsze.

f2w3skjoapwrgv7j.png

reklama
Moja teściowa jest do przeżycia , ale ma już ukochanego wnusia u swojej córki. Powiedziała do mojej córki , gdy szwagierka była w ciąży- widzisz Amelko już nie będziesz moją ukochaną wnusią. I niech nie będzie. Najważniejsze, że jest ukochana przez swoich rodziców. Poza tym entuzjazmem nie tryska na kolejnego wnuczka.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Jak tak można powiedzieć do dziecka ...to okrutne i przykre. Bedac dorosłym można sie poczuć dotknietym a co dopiero czuje dziecko.Współczuje ci.

Do góry