Bellax123!
Fanka BB :)
nigdy nie powiedziałam o rodzicach starzyJa myślę , że nastolatkowie zawsze tak mówią o rodzichach, ale mam nadzieje , że tak nie będzie - oczywiście [emoji4]
![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
nigdy nie powiedziałam o rodzicach starzyJa myślę , że nastolatkowie zawsze tak mówią o rodzichach, ale mam nadzieje , że tak nie będzie - oczywiście [emoji4]
![]()
Moja teściowa jest do przeżycia , ale ma już ukochanego wnusia u swojej córki. Powiedziała do mojej córki , gdy szwagierka była w ciąży- widzisz Amelko już nie będziesz moją ukochaną wnusią. I niech nie będzie. Najważniejsze, że jest ukochana przez swoich rodziców. Poza tym entuzjazmem nie tryska na kolejnego wnuczka.Ważne ze moja będzie [emoji23] moja teściowa to uosobienie wszystkie najgorszych kawałów [emoji23]
Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
hahah[emoji23][emoji23] ja też mam beznadziejną, na dodatek ma zeza i nigdy nie wiem czy patrzy na mnie czy nie [emoji39][emoji39][emoji23]Nie mam żalu widzimy się raz na miesiąc. Ale syna dobrze wychowała powiedzieć nie mogę [emoji3] mój mąż mówi ze dobrze, że on ma fajną teściową, bo jakby miał taką jak ja to by nie wytrzymał [emoji23][emoji23]
No jasne ze tak. Moja teściowa była zachwycona ciąża ale 2 tyg później dowiedziała się o ciąży swojej córki i na tym koniec jej zainteresowania [emoji23]Moja teściowa jest do przeżycia , ale ma już ukochanego wnusia u swojej córki. Powiedziała do mojej córki , gdy szwagierka była w ciąży- widzisz Amelko już nie będziesz moją ukochaną wnusią. I niech nie będzie. Najważniejsze, że jest ukochana przez swoich rodziców. Poza tym entuzjazmem nie tryska na kolejnego wnuczka.
![]()
WitajCześć Dziewczyny! Dołączam i ja. Krótko moja historia:
Mam 27 lat. Łącznie ponad 2 lata starań o dziecko. Pierwsza ciąża po ok pol roku starań. Niestety obumarla przed 9 tc (luty 2015). Potem pół roku przerwy z różnych względów. Starania wznowione jesienią 2015: monitoringi, stymulacje, prowadzenie kalendarza obserwacji i temperatur, drogie i droższe badania moje i męża - wszystko w normie a ciąży brak. Wrzesień tego roku po konsultacji z kolejnym lekarzem decyzja o odpuszczeniu starań (miałam inne plany na pazdziernik) z postanowieniem powrotu do tematu w listopadzie być może w klinice in vitro. 30 września w terminie miesiączki zrobiłam test tak żeby się się upewnić bo miałam akurat cięższa pracę fizyczna a tu cień drugiej kreski. Możecie sobie wyobrazić jak się ucieszyłam i o dziwo jak byłam zaskoczona pomimo tak długich oczekiwań. Beta hcg 14dpo 90, 16dpo 260. Miałam wtedy jednodniowe plamienie i od tej pory przyjmuje duphaston.
1 usg 6t3d potwierdzenie ciąży serduszko bije
2 usg 8t3d maluszek 15mm puls 168!
3 usg 9t2d SOR szpital, krwawienie jasna krwią i maly skrzep- jednorazowo i ustąpiło, odesłanie do domu kazali leżeć, maluszek ok. Prawdopodobnie pękło mi jakieś naczynko.
4 usg 10t1d kontrolne maluszek 3cm pięknie nam "tanczyl" , żadnych nieprawidłowości nie stwierdzono.
Dodam że 7/8 tc byłam chora straszny kaszel potem rzuciło się na krtan i to tak poważnie jak nigdy - brałam antybiotyk duomox przez tydzień.
Teraz czekam na usg prenatalne 23 list będzie to 12t3d. Boje się bardzo.
Miało być krótko, ale trochę mi to zajęło przepraszam pozdrawiam
O właśnie , moja też- teraz właśnie czekam może się zdecyduje na 2, jak my [emoji23]No jasne ze tak. Moja teściowa była zachwycona ciąża ale 2 tyg później dowiedziała się o ciąży swojej córki i na tym koniec jej zainteresowania [emoji23]
Szwagierka ze wszystkim nas malpuje [emoji23]
A to u nas zareczyla sie 9 miesięcy później i wzięła ślub 2 miesiące później [emoji23][emoji16] a teraz tez wszystko za namiO właśnie , moja też- teraz właśnie czekam może się zdecyduje na 2, jak my [emoji23]
Np. Robiliśmy remont, ona za miesiąc też. Kolory ścian takie same [emoji23] Kupiliśmy nowe meble , ona zaraz , że też ma do wymiany. Obecnie to już nic mnie nie zdziwi .
![]()
No tak. A w moich czasach się tak mówiło [emoji4] to nie było nic obraźliwego porostu taki slang młodzieżowy, każdy tak mowił. I każdy kochał swoich rodziców i dobrze o nich myślał i mówił.nigdy nie powiedziałam o rodzicach starzyA nastolatką jestem ^^. są młodzi, zachowują się w porządku. według mnie to zależy od tego jak się wychowa dziecko i jakie ma się do niego podejście
![]()
![]()
Moja rok po nas [emoji4] może by chciała wczesniej , ale jej mąż zachowuje zdrowy rozsądek. Z pierwszym dzieckiem też zachował, bo ona sama pewnie by zaszła też tydzień po nas [emoji23]A to u nas zareczyla sie 9 miesięcy później i wzięła ślub 2 miesiące później [emoji23][emoji16] a teraz tez wszystko za nami
Takie głupie, że aż śmieszne, ale myślałam, że to tylko u mnie [emoji23][emoji23][emoji16]Moja rok po nas [emoji4] może by chciała wczesniej , ale jej mąż zachowuje zdrowy rozsądek. Z pierwszym dzieckiem też zachował, bo ona sama pewnie by zaszła też tydzień po nas [emoji23]
![]()