reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziewczyny a wy nie boicie się tak , daleko od domu rodzić ? Ja mam w mieście nowy szpital, sale piękne , duże i z lazienka, ale personel wypalony zawodowo , albo bez powołania. Zarówno lekarze i położne, ale chyba zdecydowanie bardziej bym się bała jechać w nieznane- dobre opinie ma szpital ok 70km od miejsca zamieszkania, ale z drugiej strony- wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.. Wprawdzie mam jeszcze mnóstwo czasu na przemyślenia , ale decyzjanie Nir będzie prosta. Niby na miejscu jest dobrze ,bo mama lub mąż mogą pomoc w każdej chwili, ale z drugiej strony jak sobie przypomnę masę odwiedzających, którzy przychodzili a na co często nie miałam ochoty. Rozumiem , ze są kobiety , które po porodzie wyglądają i czują się dobrze . prostuje włosy, malują się ... Ja czułam się jak ku..pa i nie miałam ochoty na takie rzeczy.

f2w3skjoapwrgv7j.png
to nie o to chodzi że wolę dalej od domu, też wolałabym mieć na miejscu męża... ale podobno koszalin ma naprawde fatalne opinie, porodówka jest kilkuosobowa, czyli rodzisz we trzy kobitki np. w tym samym czasie. położne podobno wredne strasznie a lekarze.... kilka kobiet z którymi rozmawiałam chciało nawet napisać oficjalną skargę na szpital. to daje do myślenia. jedna kobietka z koszalina specjalnie pojechała rodzić do innego szpitala, miała komplikacje podczas porodu, lekarz jej powiedział ze w koszalinie ten poród nie miał by tak szcześliwego finału.

reklama
Boze ale straszycie tym usg genetycznym... ja nawet nie wiem kiedy mam :( tacy lekarze u nas! W puerwszej ciazy w ogole nie mialam takiego badania- dowiedzialam sie po terminie jak zaczelam chodzic prywatnie :/ :/ :/
Musze tego przypilnowac a wiec kobietki... badzcie tak dobre i podpowiedzcie w ktorych tygodnuach trzeba to zrobic?

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
podobno najlepiej 12-14 tc

to nie o to chodzi że wolę dalej od domu, też wolałabym mieć na miejscu męża... ale podobno koszalin ma naprawde fatalne opinie, porodówka jest kilkuosobowa, czyli rodzisz we trzy kobitki np. w tym samym czasie. położne podobno wredne strasznie a lekarze.... kilka kobiet z którymi rozmawiałam chciało nawet napisać oficjalną skargę na szpital. to daje do myślenia. jedna kobietka z koszalina specjalnie pojechała rodzić do innego szpitala, miała komplikacje podczas porodu, lekarz jej powiedział ze w koszalinie ten poród nie miał by tak szcześliwego finału.
Niby u mnie jest nowy szpital i 3 sale osobne porodowe , ale jak ja zaczynałam rodzić to wszystkie były zajęte wiec rodziłam przez pierwsze godziny w sali 4 osobowej niby przedporodowej. Ciężka decyzja , ale zostawię ją sobie do 30tc.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Dziewczyny a czy teraz na usg 3d między 12 a 14 tyg można poznać juz płeć dziecka ?

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
jesli lekarz jest dobry i ma porządny sprzęt to powinien już określić płeć, ale i z tym może być różnie. koleżance np na prenatalnych powiedzieli że bedzie na 100 % dziewczynka, a 2 tyg pozniej na jakimś kontrolnym usg okazało się ze chłopak. na prenatalnych dziecko tak się ułożyło że lekarz nie zauważył pisiorka ;)

reklama
A jeśli możliwość wyboru kiedy idziemy? Czy w 12 czy w 20 ?
Bo wgl te badania nie są obowiązkowe prawda?

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
w 12 tc to są te pierwsze prenatalne, a w 20-22 tzw połówkowe. zaleca się zeby zrobić sobie oba te badania ( a nawet trzy - trzecie usg jest pod koniec ciąży ) bo są one w stanie niemal w 100 % potwierdzić czy dziecko urodzi się zdrowe

Do góry