reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziewczyny a wy nie boicie się tak , daleko od domu rodzić ? Ja mam w mieście nowy szpital, sale piękne , duże i z lazienka, ale personel wypalony zawodowo , albo bez powołania. Zarówno lekarze i położne, ale chyba zdecydowanie bardziej bym się bała jechać w nieznane- dobre opinie ma szpital ok 70km od miejsca zamieszkania, ale z drugiej strony- wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.. Wprawdzie mam jeszcze mnóstwo czasu na przemyślenia , ale decyzjanie Nir będzie prosta. Niby na miejscu jest dobrze ,bo mama lub mąż mogą pomoc w każdej chwili, ale z drugiej strony jak sobie przypomnę masę odwiedzających, którzy przychodzili a na co często nie miałam ochoty. Rozumiem , ze są kobiety , które po porodzie wyglądają i czują się dobrze . prostuje włosy, malują się ... Ja czułam się jak ku..pa i nie miałam ochoty na takie rzeczy.

f2w3skjoapwrgv7j.png
to nie o to chodzi że wolę dalej od domu, też wolałabym mieć na miejscu męża... ale podobno koszalin ma naprawde fatalne opinie, porodówka jest kilkuosobowa, czyli rodzisz we trzy kobitki np. w tym samym czasie. położne podobno wredne strasznie a lekarze.... kilka kobiet z którymi rozmawiałam chciało nawet napisać oficjalną skargę na szpital. to daje do myślenia. jedna kobietka z koszalina specjalnie pojechała rodzić do innego szpitala, miała komplikacje podczas porodu, lekarz jej powiedział ze w koszalinie ten poród nie miał by tak szcześliwego finału.

reklama
Boze ale straszycie tym usg genetycznym... ja nawet nie wiem kiedy mam :( tacy lekarze u nas! W puerwszej ciazy w ogole nie mialam takiego badania- dowiedzialam sie po terminie jak zaczelam chodzic prywatnie :/ :/ :/
Musze tego przypilnowac a wiec kobietki... badzcie tak dobre i podpowiedzcie w ktorych tygodnuach trzeba to zrobic?

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
podobno najlepiej 12-14 tc

to nie o to chodzi że wolę dalej od domu, też wolałabym mieć na miejscu męża... ale podobno koszalin ma naprawde fatalne opinie, porodówka jest kilkuosobowa, czyli rodzisz we trzy kobitki np. w tym samym czasie. położne podobno wredne strasznie a lekarze.... kilka kobiet z którymi rozmawiałam chciało nawet napisać oficjalną skargę na szpital. to daje do myślenia. jedna kobietka z koszalina specjalnie pojechała rodzić do innego szpitala, miała komplikacje podczas porodu, lekarz jej powiedział ze w koszalinie ten poród nie miał by tak szcześliwego finału.
Niby u mnie jest nowy szpital i 3 sale osobne porodowe , ale jak ja zaczynałam rodzić to wszystkie były zajęte wiec rodziłam przez pierwsze godziny w sali 4 osobowej niby przedporodowej. Ciężka decyzja , ale zostawię ją sobie do 30tc.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Dziewczyny a czy teraz na usg 3d między 12 a 14 tyg można poznać juz płeć dziecka ?

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
jesli lekarz jest dobry i ma porządny sprzęt to powinien już określić płeć, ale i z tym może być różnie. koleżance np na prenatalnych powiedzieli że bedzie na 100 % dziewczynka, a 2 tyg pozniej na jakimś kontrolnym usg okazało się ze chłopak. na prenatalnych dziecko tak się ułożyło że lekarz nie zauważył pisiorka ;)

reklama
A jeśli możliwość wyboru kiedy idziemy? Czy w 12 czy w 20 ?
Bo wgl te badania nie są obowiązkowe prawda?

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
w 12 tc to są te pierwsze prenatalne, a w 20-22 tzw połówkowe. zaleca się zeby zrobić sobie oba te badania ( a nawet trzy - trzecie usg jest pod koniec ciąży ) bo są one w stanie niemal w 100 % potwierdzić czy dziecko urodzi się zdrowe

Do góry