reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Miałam napisać już wcześniej co do sesji , to my będziemy mieli pierwszą. Zawsze marzyłam , żeby córce zrobić jak była noworodkiem lub niemowlakiem , ale wtedy koszt takiej sesji wynosił 1000/1500zl, ze względu na brak konkurencji w moim mieście. Dla mnie to było trochę za dużo. Teraz już jest masa osób , która się tym zajmuje wiec planuje i ciazową i noworodkową i niemowlęcą, ale wszystko i tak wyjdzie w praniu
. I oczywiście Anula1988- masz przesłodkiego synka[emoji7], w takich chwilach marzę o takim słodziaku.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Ostatnia edycja:
reklama
Miałam napisać już wcześniej co do sesji , to my będziemy mieli pierwszą. Zawsze marzyłam , żeby córce zrobić jak była noworodkiem lub niemowlakiem , ale wtedy koszt takiej sesji wynosił 1000/1500zl, ze względu na brak konkurencji w moim mieście. Dla mnie to było trochę za dużo. Teraz już jest masa osób , która się tym zajmuje wiec planuje i ciazową i noworodkową i niemowlęcą, ale wszystko i tak wyjdzie w praniu
. I oczywiście Anula1988- mas przesłodkiego synka[emoji7], w takich chwilach marzę o takim słodziaku.

f2w3skjoapwrgv7j.png
Emka a ile Twoja malutka na lat? Ja też kiedyś wygrałam na FB sesje jak Nikola Miała pół roku. Super doświadczenie no i jaka pamiątka. Opłacało się jechać 150 km po kilka zdjęć :)
1478725650367.jpg
1478725655450.jpg

Załączniki

• 1478725650367.jpg
    1478725650367.jpg
    79,1 KB · Wyświetleń: 406
  • 1478725655450.jpg
    1478725655450.jpg
    89,7 KB · Wyświetleń: 419
Dziewczyny nadrobiłam, ale ledwo mam oczy otwarte Zasypiam na siedząco.
Dzis wróciłam do pracy po paru dniach wolnych - coraz ciężej mi się tam jakoś zorganizować
Ja jestem mega głodna rano a pozniej mogłabym już noc nie jeść.
A w poniedziałek kolejna wizyta - nie mogę się doczekać.
Wybaczcie ale uciekam do spania
Dobrej nocy

no dokładnie tak ! pierwszy gin mowił ze tylko kwas foliowy i nic więcej ! ale ja już mu nie ufam bo w ogóle jakiś zacofany był. ten co dziś u niego byłam, świetny , młody lekarz, jego ojciec też był ginem i to podobno najlepszym w mieście, więc to taka już pokoleniowa mądrość chyba. :) no i on mi powiedział że jak najbardziej zestawy witamin typu febidin, zwłąszcza teraz w zimie, i że wit A w tych suplementach nie przedawkuję bo jest w małej ilości i nie wiem ile musiałabym jej jeszcze dostarczyc w pożywieniu żeby mój organizm przedawkował. no widzicie, co lekarz to opinia. chociaż muszę przyznać ze przy mojej diecie i mdłościach raczej nie przyjmuję dziennej zalecanej dawki witaminy D, żelaza czy choćby jodu więc suplementacja jest raczej dobrym rozwiązaniem
Ja nie chciałam za bardzo suplementów, ale przekonało mnie to że teraz mniej jem, a owoce i warzywa nie są takie pełne witamin jak latem.
Dostałam femibion 1 i dowiadywałam się, że jest sprawdzony i dobry. U mnie dużo dziewczyn to brało. Z autyzmem to chyba trochę przesada, nie wiadomo co go wywołuje.
Cena od 30 zł przez internet, w stacjonarnej aptece koło 40-50.

Asicazg bardzo Ci współczuję... [emoji22]
Arya wszystko będzie dobrze! [emoji110] [emoji110] [emoji110]

A cytologii narazie nie miałam robionej, mam wizytę w pon to zapytam. Poprzednia była robiona w styczniu.

Dobranoc!

0d1yhqvkorvfo1vd.png

Kurde... ja na razie biore sam kwas foliowy. Mysze chyba o tym porozmawiac z ginem.
A co do tyg w ktorym mozna poznac plec to mnie zasmucilyscie... mialam nadzieje ze zrobimy rodzicom i tesciom prezent pod choinke ... :( no nic, chyba pojade na 3d- chcialabym córe, bo synka juz mam ale wiadomo, nie plec jest najwazniejsza :)

A co do samopoczucia... jestem w 9 tyg, mdlosci mam ale jeszcze nawet raz nie wymiotowalam... czy to oznacza cos zlego? [emoji47]

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny a jak tam u was z objawami? Puszczają coś czy dalej tak jak na początku? Ja mam dopiero 7 tydzień i od dwóch dni mam mdłości jak tylko coś świeżego poczuje a jak czegoś nie przegryze to od razu mnie ssie i do tego ta senność i takie ogólne niechciejstwo do wszystkiego. Plecy i brzuch pobolewaja uff a z suplementu to mam pregne plus tabletki malutkie ale cena okropna o_O prawie 40 zl
Warto zamawiac w aptece internetowej..30 juz z dostawa

Do góry