reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

widzisz , jacy różni są lekarze ! ten dzisiaj odrazu zrobił mi cyto , aż zdziwilł się zę wcześniej mi go nie zlecili, poza tym dał skierowania na rożne badania.... a moj poprzedni twierdził że cyto w ciąży jest nie zalecane, bo niby niebezpieczne, i ze zrobi mi po ciąży dopiero. konował. a przecież cyto wykrywa całą masę zmian, które mogą zaszkodzić małemu....

Ja mialam cytologie jakos 4tyg.przed zajsciem w ciaze wszystko wyszlo ok wiec gin juz nie powtarzal.Co do suplementow ja biore Femibion Natal1

reklama
Z corka jak bylam w ciąży to cytologie mialam na pierwszych wizytach robiona.a witaminy zaczelam brac od 2 trymestru. Teraz mam innego lekarza i jak narazjie mialam tylko jedna wizyte i o cytologi nic nie mówił. A witaminy biore od poczatku pregna plus z zaleceń lekarza .

wniduay3s76h08au.png

Asica bardzo mi przykro...
Arya88 odpowczywaj duzo, a wszystko bedzie dobrze.

Ja po wizycie :). Malenstwo ma 2,96 cm i fajnie machalo raczkami na usg. Za 3 tygodnie ide na prenatalne.

Co do witamin to moga one niestety nasilac mdlosci i wymioty. Ja na razie biore jedynie ten Prevomit na mdlosci i jestem mega szczesliwa, ze przedwczoraj odstawilam duphaston. ;)

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja po wizycie :). Malenstwo ma 2,96 cm i fajnie machalo raczkami na usg. Za 3 tygodnie ide na prenatalne.

Co do witamin to moga one niestety nasilac mdlosci i wymioty. Ja na razie biore jedynie ten Prevomit na mdlosci i jestem mega szczesliwa, ze przedwczoraj odstawilam duphaston. ;)

super ! gratulacje !! :) fajnie zobaczyc machające rączki ! :) też miałam dzis okazję, mały ma 2,85 cm

hej dziewczynki !!!
miałyście w pierwszym trymestrze robioną cytologię? i co wasi gin mówą na temat suplementacji w ciąży zestawami witamin typu Mama plus itp. bo byłam ostatnio u dwóch ginekologów i słyszałam dwie skrajnie różne opinie.. a jak to u Was było?
Ja mialam jeszcze przed ciaza robiona cytologie ( doslownie 2 tygodnie przed ). Co do suplementacji- oczywiscie przed ciaza kwas foliowy, teraz nadal. Dostalam dodatkowo witamine d, jod i femibion.

m3sx9jcg8o411yy9.png

Gratulacje :)

Dziewczyny a jak z waszymi zębami, dziąsłami ? Bo ja ostatnio umieram z bólu tak mi dziąsła spuchły i krwawią ;(

w57vyx8d0y5gtqc5.png

Zaraz was nadrobie na ile to mozliwe, bo produkcja na akord :)

Ja bylam dzis na przed ostatnim egzaminie. Bylo ciezko, bylo mi bardzo niedobrze, a jakbym wyszla musialabym oddac prace. Meczarnia przez 3,5godziny.

Dziewczyny a jak z waszymi zębami, dziąsłami ? Bo ja ostatnio umieram z bólu tak mi dziąsła spuchły i krwawią ;(

w57vyx8d0y5gtqc5.png
kurde to współczucua :( moj dentysta mówi , zeby w takim przypadku nie zmieniać szczoteczki na jakąś super miękką broń boże, i żeby mimo krwawienia szczotkować normalnie zęby. bo własnie stąd się biorą podobno u ciężarnych problemy z próchnicą , dziąsła krwawią wiec się delikatnie szczotkuje i przez to nie usuwa się wszystkich brudów z tych kieszeni zębowych

reklama
Dzięki kobiety jesteście niezastąpione [emoji4] jutro kupie jakieś witaminy bo jem bardzo mało że względu na mdłości

7v8rikgnfeynrbw6.png

Do góry