reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

widzisz , jacy różni są lekarze ! ten dzisiaj odrazu zrobił mi cyto , aż zdziwilł się zę wcześniej mi go nie zlecili, poza tym dał skierowania na rożne badania.... a moj poprzedni twierdził że cyto w ciąży jest nie zalecane, bo niby niebezpieczne, i ze zrobi mi po ciąży dopiero. konował. a przecież cyto wykrywa całą masę zmian, które mogą zaszkodzić małemu....

Ja mialam cytologie jakos 4tyg.przed zajsciem w ciaze wszystko wyszlo ok wiec gin juz nie powtarzal.Co do suplementow ja biore Femibion Natal1

reklama
Z corka jak bylam w ciąży to cytologie mialam na pierwszych wizytach robiona.a witaminy zaczelam brac od 2 trymestru. Teraz mam innego lekarza i jak narazjie mialam tylko jedna wizyte i o cytologi nic nie mówił. A witaminy biore od poczatku pregna plus z zaleceń lekarza .

wniduay3s76h08au.png

Asica bardzo mi przykro...
Arya88 odpowczywaj duzo, a wszystko bedzie dobrze.

Ja po wizycie :). Malenstwo ma 2,96 cm i fajnie machalo raczkami na usg. Za 3 tygodnie ide na prenatalne.

Co do witamin to moga one niestety nasilac mdlosci i wymioty. Ja na razie biore jedynie ten Prevomit na mdlosci i jestem mega szczesliwa, ze przedwczoraj odstawilam duphaston. ;)

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja po wizycie :). Malenstwo ma 2,96 cm i fajnie machalo raczkami na usg. Za 3 tygodnie ide na prenatalne.

Co do witamin to moga one niestety nasilac mdlosci i wymioty. Ja na razie biore jedynie ten Prevomit na mdlosci i jestem mega szczesliwa, ze przedwczoraj odstawilam duphaston. ;)

super ! gratulacje !! :) fajnie zobaczyc machające rączki ! :) też miałam dzis okazję, mały ma 2,85 cm

hej dziewczynki !!!
miałyście w pierwszym trymestrze robioną cytologię? i co wasi gin mówą na temat suplementacji w ciąży zestawami witamin typu Mama plus itp. bo byłam ostatnio u dwóch ginekologów i słyszałam dwie skrajnie różne opinie.. a jak to u Was było?
Ja mialam jeszcze przed ciaza robiona cytologie ( doslownie 2 tygodnie przed ). Co do suplementacji- oczywiscie przed ciaza kwas foliowy, teraz nadal. Dostalam dodatkowo witamine d, jod i femibion.

m3sx9jcg8o411yy9.png

Gratulacje :)

Dziewczyny a jak z waszymi zębami, dziąsłami ? Bo ja ostatnio umieram z bólu tak mi dziąsła spuchły i krwawią ;(

w57vyx8d0y5gtqc5.png

Zaraz was nadrobie na ile to mozliwe, bo produkcja na akord :)

Ja bylam dzis na przed ostatnim egzaminie. Bylo ciezko, bylo mi bardzo niedobrze, a jakbym wyszla musialabym oddac prace. Meczarnia przez 3,5godziny.

Dziewczyny a jak z waszymi zębami, dziąsłami ? Bo ja ostatnio umieram z bólu tak mi dziąsła spuchły i krwawią ;(

w57vyx8d0y5gtqc5.png
kurde to współczucua :( moj dentysta mówi , zeby w takim przypadku nie zmieniać szczoteczki na jakąś super miękką broń boże, i żeby mimo krwawienia szczotkować normalnie zęby. bo własnie stąd się biorą podobno u ciężarnych problemy z próchnicą , dziąsła krwawią wiec się delikatnie szczotkuje i przez to nie usuwa się wszystkich brudów z tych kieszeni zębowych

reklama
Dzięki kobiety jesteście niezastąpione [emoji4] jutro kupie jakieś witaminy bo jem bardzo mało że względu na mdłości

7v8rikgnfeynrbw6.png

Do góry