reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Corka Karolcia mala 2736.... Ale ja z mezem za duzi sie nie urodzilismy, syn mial 3150 wiec tu raczej podobnie

f2w3krntoibfzvtv.png

relgx1hpxnktoe3t.png
Ale ona ci może jeszcze do tych 3 kg dociągnąc! A pomiary Usg nie są dokładne. Moja córa 3.5 i syn też tak. Zobaczymy ile tym razem będzie. Wcześniej mówiałam do męża,że my mali się urodziliśmy to i dzidziuś będzie mały. Teraz mówię,że chyba jednak nie taki mały bo naciska na wszystko! I czuje jak się przeciąga to tak jakby mi się coś tam w środku rozrywało

reklama
Kindziorek to fajnie już niedługo będziesz tulić maleństwo [emoji7][emoji7] zjadłabym zupkę jarzynowa dawno nie jadłam ,rybę z reszta tez [emoji41] a ja zrobiłam dziś kotlety z kurczaka ziemniaki i mizeria taki zwykły obiad

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ostatnio też miałam kotelty z kurczaka z ziemniaczkami tyle,że nie mizeria a sałatka. A mizierii jak dawno nie jadłam matko! Aż mi ochoty narobiłaś

Ale ona ci może jeszcze do tych 3 kg dociągnąc! A pomiary Usg nie są dokładne. Moja córa 3.5 i syn też tak. Zobaczymy ile tym razem będzie. Wcześniej mówiałam do męża,że my mali się urodziliśmy to i dzidziuś będzie mały. Teraz mówię,że chyba jednak nie taki mały bo naciska na wszystko! I czuje jak się przeciąga to tak jakby mi się coś tam w środku rozrywało
Pewnie dociągnie do 3 czy bedzie troszkę wiecej. Poza tym są przypadki gdzie dziecko na usg wychodzi duże a sie okazuje waga umiarkowana ale za to długie i odwrotnie. Ja sie zresztą nie martwię bo mniejsze dziecko łatwiej wypchnąć [emoji12]

f2w3krntoibfzvtv.png

relgx1hpxnktoe3t.png

Pewnie dociągnie do 3 czy bedzie troszkę wiecej. Poza tym są przypadki gdzie dziecko na usg wychodzi duże a sie okazuje waga umiarkowana ale za to długie i odwrotnie. Ja sie zresztą nie martwię bo mniejsze dziecko łatwiej wypchnąć [emoji12]

f2w3krntoibfzvtv.png

relgx1hpxnktoe3t.png

W sumie to masz rację im mniejsze tym lepiej wychodzi mój pierwszy był długi i ciężki(rozwarcie się zatrzymało) a drugi to poszedł jak z płatka

Veronika to wpadaj do mnie jeszcze mi zostało [emoji41] ja jutro zrobię jarzynowa zupkę [emoji7] jakoś mnie ochota naszła na maxa [emoji16] kurde miałam dziś intensywny dzień czuje ze mi nogi wchodzą do dooopy i nawet nie mam siły rozpakować zakupów które zrobiłam przed chwila w lidlu [emoji52] pochowałam tylko rzeczy do lodówki a reszta poczeka na jutro . [emoji205]

Veronika to wpadaj do mnie jeszcze mi zostało [emoji41] ja jutro zrobię jarzynowa zupkę [emoji7] jakoś mnie ochota naszła na maxa [emoji16] kurde miałam dziś intensywny dzień czuje ze mi nogi wchodzą do dooopy i nawet nie mam siły rozpakować zakupów które zrobiłam przed chwila w lidlu [emoji52] pochowałam tylko rzeczy do lodówki a reszta poczeka na jutro . [emoji205]

Hehe...dobre...wpadłabym gdyby tylko była możliwość. Mi zupka też została,wciągniemy jutro A mi wszystko przeszło jak zwykle,zostało tylko zmęczenie! Kur...zawsze na wieczór wszystko przechodzi. Mąż nie dawno wrócił i stwierdził,że "Drecksack" nie chce wyleźć...po cichutku się modlę,że może jeszcze w weekend. A jak nie to pociągniemy następny tydzień i szybko zleci bo święto

Dziewczyny wróciłam z Lublina od położnej ze szkoły rodzenia. Kurcze nie będzie jej jest do 14-tego potem idzie na urlop. Ale będzie oddziałowa też z tej szkoły. No i tak pojechaliśmy zbadała mnie i powiedziała ze szyjka jeszcze ma z 4-5 cm długości. Powiedziała że spokojnie 18-tego albo i później urodzę. Na KTG powiedziała że przyjmą mnie bez problemu bo lekarz prowadzący jest od nich. I mam dzwonić w poniedziałek i się umawiać na 19-tego. Sprawdziła tętno małej wszystko ok.
No i koniecznie kazała mi pić wywar z liści malin i brać kapsułki z wiesiołka oeparaol 3 razy dziennie po 2 tabletki. To wstąpiliśmy do apteki a od jutra piję te maliny. Ćwiczyła ze mną parcie mówiła że wszytko jest ok i dobrze robię. Super babka szkoda że jej nie będzie. Koniecznie kazała przysłać sms'a jak mała się urodzi. To taka położna z powołaniem. Wytłumaczyła nam gdzie zaparkować samochód jakby był tłok.
Pytałam czy jest duże oblężenie bo to jest szpital kliniczny jeden z lepszych w Polsce. To mówiła że w ubiegłym tygodniu jednego dnia było 7 porodów a w weekend tylko 3. Wiem że będzie dobrze, ból bólem ale damy radę ja i Wy też.

Dziewczyny wróciłam z Lublina od położnej ze szkoły rodzenia. Kurcze nie będzie jej jest do 14-tego potem idzie na urlop. Ale będzie oddziałowa też z tej szkoły. No i tak pojechaliśmy zbadała mnie i powiedziała ze szyjka jeszcze ma z 4-5 cm długości. Powiedziała że spokojnie 18-tego albo i później urodzę. Na KTG powiedziała że przyjmą mnie bez problemu bo lekarz prowadzący jest od nich. I mam dzwonić w poniedziałek i się umawiać na 19-tego. Sprawdziła tętno małej wszystko ok.
No i koniecznie kazała mi pić wywar z liści malin i brać kapsułki z wiesiołka oeparaol 3 razy dziennie po 2 tabletki. To wstąpiliśmy do apteki a od jutra piję te maliny. Ćwiczyła ze mną parcie mówiła że wszytko jest ok i dobrze robię. Super babka szkoda że jej nie będzie. Koniecznie kazała przysłać sms'a jak mała się urodzi. To taka położna z powołaniem. Wytłumaczyła nam gdzie zaparkować samochód jakby był tłok.
Pytałam czy jest duże oblężenie bo to jest szpital kliniczny jeden z lepszych w Polsce. To mówiła że w ubiegłym tygodniu jednego dnia było 7 porodów a w weekend tylko 3. Wiem że będzie dobrze, ból bólem ale damy radę ja i Wy też.
To super! No pewnie,że damy radę bo jak nie my to kto??

reklama
Do góry