reklama
*Vanilia*
Moderatorka
Hmm nie wydaje mi się...może do terminu coś ruszy, a jak nie to w różnych szpitalach różnie wywołują, u mnie od 5 doby po terminie. Po co się nakręcać? Może uda się urodzić przed terminemHej Dziewczyny!
mam termin na 05.06, dzis na kontrolnej wizycie az ginekolog sie zdziwił, bo wszystko miękkie, nic sie nie skraca, no czyli nic sie nie dzieje... kolejną wizyte planuje ustawić na 05.06. czyli w dzien porodu - i teraz pytanie: czy mogę zażyczyć sobie / zażądać skierowania do szpitala na wywołanie ? Dzidzia i tak juz jest sporych rozmiarów, nie wyobrazam sobie czekania do 42 tc.
Aleksandrax
Fanka BB :)
W sumie to chyba nie waga ważna do sn tylko obwód główki. Zacznę robić te masaże krocza bo na usg w 36t0 główka wyszła na 38t2 [emoji14]
Chyba mogę porzucić marzenia o nie nacinaniu
Zając Czerwcowy
A na tym usg ostatnim lekarz zbada obwod glowki ? Czy nie maja takich mozliwosci ?W sumie to chyba nie waga ważna do sn tylko obwód główki. Zacznę robić te masaże krocza bo na usg w 36t0 główka wyszła na 38t2 [emoji14]
Sylwkaka
I będą kolejne tematy do rozmów na forumPo porodzie dopiero się zacznie [emoji14] kupki, sutki, zupki
yoohoosek
Wlasnie wyszorowalam lazienke. Na przyslowiowe swieta nie jest tak wysprzatane jak teraz pozamienialam miejscami milion rzeczy maz znow bedzie sie zalil, ze nic nie moze znalezc. Do tego uprzatnelam szafe na przedpokoju - to czego nie mialam serca wyrzucic miesiac temu przy sprzataniu teraz wyrzucilam bez zalu. Jeszcze pranko, kapanko i przejde sie na zakupy lekkie spozywcze i odebrac wyniki kiła, hiv itp - takie ot codzienne
O jaaaa..... ale masz powera!
Mi tez sie włączyło wicie gniazda, ale przy dwójce dzieci to nie ma szans, sprzątanie przy dzieciach to jak mycie zębów nutellą, a wieczorami sił juz mi brak (chodzą spać ok 21). Tak wiec zazdroszczę sprzątania (nie myslalam że to kiedyś powiem).
Jagoda to juz pewnie tuli [emoji3][emoji3][emoji3][emoji3]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Aleksandrax
Raczej tak, w końcu z niego też wyliczaja wagę, więc przy szacowaniu wagi zmierzą też i główkę na ile się da, bo już scisniete te nasze dzidziole i duży błąd pomiaru i tak może bycA na tym usg ostatnim lekarz zbada obwod glowki ? Czy nie maja takich mozliwosci ?
D
Deleted member 158674
Gość
Hehehe i masa innych informacji zwlaszcza dla nas pierworódek [emoji6]
Ojej a Wy myślicie, że te z kolejnym to takie top hop są
Ja się od Was dowiedziałam masy nowych rzeczy, od jakiś zastrzyków z wit.K po liście malin i wiesiołku! Szkoda, że nie poznałam żadnej osobiście, ale przewinęło się tu kilka z Trójmiasta, to może spotkamy się z naszymi wózeczkami
Tak czy siak, ja mam znajomych (z forum), których znam 15 lat przez internet, a 10 osobiście Wierzę, że takie relacje są możliwe, trzeba tylko chcieć.
Malinowa123
reklama