reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Moja gin tego pilnuje, bo jeśli się to złapie to mogą być powikłania u dziecka po porodzie więc lepiej wiedzieć.

hmmm t moze sobie zrobie w takim razie. A co mi tam ;p
Wiem ze na liście potrzebnych badan do mojego szpitala jest umiejscowiona jako "mile widziana, nie obowiazkowa" ;p

reklama
On stwierdził że morfologia jest taka zła prze ze mnie. A co do moczu to też bzdura że nie przepisał mi czegoś innego skoro furagine już brałam.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

A sok z buraka z cytryna piłaś na to zelazo??? Moja przyjaciółkę to uratowało. Bo miała już takie zle wyniki, że chcial ja do szpitala gin położyć.

A sok z buraka z cytryna piłaś na to zelazo??? Moja przyjaciółkę to uratowało. Bo miała już takie zle wyniki, że chcial ja do szpitala gin położyć.
Nic nie próbowałam bo myślałam że jak skończę duze opakowanie szelaza to wyniki się poprawią a nie pogorszą no ale teraz to na pewno będę kombinować, może też lepiej się poczuje...

Ja właśnie leżę bo tak mi niedobrze i głowa mnie boli :( do tego czuję ,że muszę 2-jkę i boję się,że nie wytrzymam zbyt długo,w sensie żeby przetrzymać maluszka w brzuchu ;) . Niby miałam i tak wcześniej rodzić ,ale nie w 35-36 tygodniu. Oby to były tylko początki takiego samopoczucia na końcu ciąży i początki ewentualnego czyszczenia nie zapowiadające rychłego porodu.

Idę z mężulkiem przesadzać kwiatki i później wskoczę sobie do wanny. Może przejdzie.

Berdzie dobrze! Mnie dziś odpuściło zupełnie.Oby tobie tez się polepszyło! Oczywiście bóle na okres sa i nie moge siedzieć bo mi brzuch twardnieje, a muszę jeszcze popracować przed kompem trochę. Ale dziś jest na prawdę super chyba przywykłam juz do tych boli ;p;p;p

Ja sobie dzisiaj tak dzień poprawilam ze szok.
Rano przyszła mi paczka z bonprix z dwoma biustonoszami. O dziwo trafiłam w rozmiar idealnie. W misce mam jeszcze zapas wiec na karmienie będzie jak znalazł. Pozniej pojechałam po wyniki i od razu do lidla skoczylam po nektarynki bo truskawek nie dorwalam. Kupiłam sukienkę przy okazji [emoji16] uwielbiam długie sukienki i spódnice.
A jak wracalam zachaczylam po pikantnego kurczaka z mojego ulubionego chińczyka. Leżę teraz szczęśliwa i najedzona. Emilka buja się w brzuszku... [emoji7]
A i kupiłam kawałek żółtego materiału bo koleżanka mnie blagala bym jej synkowi minionka uszyla. Wiec jutro będę miała zajęcie.

Nic nie próbowałam bo myślałam że jak skończę duze opakowanie szelaza to wyniki się poprawią a nie pogorszą no ale teraz to na pewno będę kombinować, może też lepiej się poczuje...

Nie przejmuj sie to już koncoweczka. Co by nie bylo jakoś dotrwasz. A pozniej bedzie lepiej :):* Spróbuj tego buraka moja przyjacielska truje mi o nim za każdym razem jak dzwoni do mnie, ale ja mam dobre zelazo wiec sie nie zbliżam do niego :p

Nie przejmuj sie to już koncoweczka. Co by nie bylo jakoś dotrwasz. A pozniej bedzie lepiej :):* Spróbuj tego buraka moja przyjacielska truje mi o nim za każdym razem jak dzwoni do mnie, ale ja mam dobre zelazo wiec sie nie zbliżam do niego :p
Jasne że dotrwam tylko muszę bardziej zadbać o swojego pasożyta co by dla mnie coś zostało [emoji16]

Ja już po wizycie.
Wszystko książkowo, szyjka długa, twarda i zamknięta więc Pan dr nie przewiduje porodu w maju:-) :) Milena waży już 2600:errr: co mnie trochę przeraziło bo w 3 tygodnie prawie kg przybrała.....kurcze jakiś klocek się szykuje....mam nadzieję że teraz zwolni bo liczyłam na maluszka do 3 kg:-D Tym bardziej że pierwsza miała 2690g w 40 tc to myślałam że Mila też będzie koło tego, a tu będzie dużo większa...i chyba się boję:D

Poza tym mam skierowanie do anestezjologa, w tym szpitalu jest taki wymóg, bo w razie cesarki lub chęci brania zzo chcą mieć wszystkie dokumenty wcześniej przygotowane.

Więc wizyta jak najbardziej udana, i hodujemy się dalej:biggrin2:

A mi moi ginekolodzy mowili że warzywami to sobie g... mogę na żelazo bo musiałabym tone zjeść . Wołowina, wołowina i jeszcze raz wołowina a burak to dodatek. A i po tej Wołowince czy buraku koniecznie coś kwaśnego- pomarańcza lub cytryna bo wtedy się wchłania ;)

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
Przechodzę jakieś załamanie nerwowe. Nie moc + hormony. Wyniki mam gorsze niż miałam. Brałam szelazo a morfologia jeszcze spadła teraz mi zapisał Tardyferon brała któraś? Zakażenie moczu też mam dalej i znowu przepisał mi furagine na 5 dni po 6 tabletek dziennie. Co można by jeszcze samemu stosować na układ moczowy? Bo ta jego furagina chyba nie działa. Jestem zmęczona i rozdrażniona. Lekarz oczywiście stwierdził że nie jem albo za mało wartosciowo bo to nie możliwe. [emoji20]

Soki z zurawiny w aptece sprzedaja takie prawdziwe,ogolnie to zakwaszac i duzo pic ‍♀️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry