reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Właśnie mi mdłości jakoś tak tydzień temu wróciły, ale jednak mniejsze niż w pierwszym trymestrze. I jak się okazało były np. 3 dni odpuściły i później znowu. Bardziej mnie martwi ze wróciły mi tez migreny z pierwszego trymestru. Dwa dni mnie trzymały dziś na szczęście odpuściły. Oby już nie wróciły nie tęsknie za nimi :p

Ja właśnie leżę bo tak mi niedobrze i głowa mnie boli :( do tego czuję ,że muszę 2-jkę i boję się,że nie wytrzymam zbyt długo,w sensie żeby przetrzymać maluszka w brzuchu ;) . Niby miałam i tak wcześniej rodzić ,ale nie w 35-36 tygodniu. Oby to były tylko początki takiego samopoczucia na końcu ciąży i początki ewentualnego czyszczenia nie zapowiadające rychłego porodu.

Idę z mężulkiem przesadzać kwiatki i później wskoczę sobie do wanny. Może przejdzie.

reklama
Ha Zajac i ciebie dopadło. Mnie te bóle tez jakoś tak w 33-34 tydz. zaatakowały. Widzisz jak to dobrze ze masz później termin wiesz czego się spodziewać i nie musisz panikować :D:D
Dlatego na luziku i na spokojnie sprzatam chałupe ;) juz chce moje cialo nawet sie schylic nie moge :*

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

On stwierdził że morfologia jest taka zła prze ze mnie. A co do moczu to też bzdura że nie przepisał mi czegoś innego skoro furagine już brałam.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
A co ty masz za wpływ na infekcje. Jak masz coś z układem moczowy to wiadomo ze i na morfologii to się odbije. Moja mi furaginy za to nie daje tylko ten monural bo ponoc jej zdaniem jest lepszy. Każdy lekarz leczy po swojemu niestety. Nie przejmuj się. Nie pijesz alko nie ćpasz wiec co tu może być Twoja wina.

Ja już od dawna miewam skurcze a teraz przez Was jak mam jakiegoś boleśniejszego to się shizuje, wcześniej nie zwracałam na to uwagi [emoji23]

Przechodzę jakieś załamanie nerwowe. Nie moc + hormony. Wyniki mam gorsze niż miałam. Brałam szelazo a morfologia jeszcze spadła teraz mi zapisał Tardyferon brała któraś? Zakażenie moczu też mam dalej i znowu przepisał mi furagine na 5 dni po 6 tabletek dziennie. Co można by jeszcze samemu stosować na układ moczowy? Bo ta jego furagina chyba nie działa. Jestem zmęczona i rozdrażniona. Lekarz oczywiście stwierdził że nie jem albo za mało wartosciowo bo to nie możliwe. [emoji20]

Ja nie mam problemu z pęcherzem w ciąży. Ale przed to jednak straszne i powiem Ci ze ja odkryłam ze (uwaga lista bedzie :) ) :

1 po seksie obowiązkowo szybko siku!!!
2 jak cos czuje ze jest "nie halo" albo mam takie przeczycie albo tak mnie najdzie to od razy 2 tabletki zurawitu. Po seksie zapobiegawczo tez.
3. zamiast przekąski to zurawinke suszona wcinałam
4 jak mnie dopadlo to na sile przynajmniej litr wody z polowa cytryny az woda metna byla. Nawet jak sie pic nie chcialo. Oczywiście furagine tez bralam od razu 2 tab. po godz znowu 2 i później już normalnie od dwugiej doby po jednej. Ale uważałam żeby nie brać jej za długo bo szybko się organizm przyzwyczaja i ona już nie działa a to tez wcześniej przerobiłam. :p . Ja zawsze jak mnie dopadało to brałam tabletki i kładłam sie spac jak tylko miałam możliwość. Podobno odpoczynek bardzo wskazany jest przy zapaleniu pęcherza.
5, Ja zauważyłam ze niektóre wkładki mnie uczulają. I to było chyba największe odkrycie. Generalnie nie uczulają mnie tylko bella te z lipa.
6 A właśnie nasiadówki z lipy tez robiłam ale to tez dlatego ze ja jak juz miałam zapalenie pęcherza to od razu tez mi się infekcja przyplątywała i odwrotnie.

Acha jest tez dieta, i podobno jest bardzo skuteczna.

To by było na tyle mnie to pomogło i odpukac nie mialam zapalenia cala ciaze, a bardzo sie tego balam, ale wiadomo na kazdego co innego dziala:)

Przechodzę jakieś załamanie nerwowe. Nie moc + hormony. Wyniki mam gorsze niż miałam. Brałam szelazo a morfologia jeszcze spadła teraz mi zapisał Tardyferon brała któraś? Zakażenie moczu też mam dalej i znowu przepisał mi furagine na 5 dni po 6 tabletek dziennie. Co można by jeszcze samemu stosować na układ moczowy? Bo ta jego furagina chyba nie działa. Jestem zmęczona i rozdrażniona. Lekarz oczywiście stwierdził że nie jem albo za mało wartosciowo bo to nie możliwe. [emoji20]

Majka - ja biore tardyferon. Pomogl mi ma krew, mam lepsze wyniki i lepiej sie czuje. I calkiem dobrze go toleruje. Jem tez suszone morele, pestki dyni. Powodzenia*
Hormony nas jeszcze troche potrzymaja... ale podobno czesto jest tak, ze jak w ciazy jest zle to potem nie ma takiego baby bluesa:)

reklama
Ja już od dawna miewam skurcze a teraz przez Was jak mam jakiegoś boleśniejszego to się shizuje, wcześniej nie zwracałam na to uwagi [emoji23]

Majka ty to.masz tego lekarza jednak dobrego [emoji23][emoji23][emoji23] najpierw ci mówił cały czas "no co ty nie powiesz", a teraz "specjalnie" sobie załatwiłaś infekcje układu moczowego- no przecież nie ma nic bardziej seksi i zajebistego...

w57vyx8dubspq12k.png

Do góry