reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Pępek to najmniejszy problem. Trzeba pilnować po kąpieli czy nie jest mokry- suszyć gazikiem. Można psiknąć go tym preparatem raz lub dwa dziennie, ale pilnować żeby był suchy. Nam tak szybko odpadł- nie pamiętam dokładnie kiedy , ale już w szpitalu. A leżałam od soboty do wtorku.

Najgorzej jak ktoś go obsesyjnie opiskuje tym preparatem lub zamoczy i nie wytrze, bo wtedy może zgnić. W szkole rodzenia pani dr powiedziała , że po żółtaczce to drugą najczęstsza przyczyna powrotu na oddział. Mamuśki psikają ile wlezie i pępek gnije.

3jgxskjox8hy3b2y.png
Mi położna powiedziała, że czasem nawet lepiej jest zwykłym alkoholem przetrzeć, bo dobrze wysusza, a jak ktoś nie ma pewności czy dobrze wytarł po kąpieli to można delikatnie suszarką podsuszyć, ale z daleka.

reklama
He he farciara [emoji6] no dzięki [emoji38]
Dostałam ten antybiotyk bo bylo mało wód. Tak jak pisze Monya żeby nie doszło do zakażenia. Potem mialam skurczyki [emoji4] Tak koło 3 zaczęły być silniejsze. O 4.20 wzięli mnie na porodowke i o 4.40 po 3 partych urodzilam [emoji38]
1494484743-aaaaaa.jpeg

16udskjopmtfyunf.png
Śliczności [emoji177][emoji177][emoji8]

5djylbetecfse5n6.png

Ja tez się tym nacieciem martwie dlatego tak przestrzegam przed szybko porodem. Ja to raczej tego nie unikne[emoji26]nie sądzę żebym aż tak się rozciagnela. Choc polozna mówiła ze czasami lepiej zamiast 5 partych jest mieć 10. Oj zobaczymy

Ale to chyba nie od nas zależy czas porodu czy ilość partych [emoji23] moja po dwóch partych wyskoczyła.

5djylbetecfse5n6.png

Ja torbę sobie wczoraj wyprałam,ale miałam zamiar właśnie w jakieś woreczki te ciuszki włożyć.
Ja mam tylko ubranka 62 i nawet nie kompletowane tylko takie ,które mniej więcej do siebie pasują ;D
w razie w mąż mi przywiezie nowe ubranka ,gdyby były potrzebne a tak to jeśli urodzę o terminie zdrową dzidzię to na te 3 dni wystarczy.

A jakie macie ubranka na wyjście ze szpitala? jak planujecie ubrać dzidzię?
To ja kupie takie duze worki strunowe :)
Musze dokupic pare bialych 62 i pare kioorowych wyjsciowych 62 na krotkie rekawy.

A na wyjscie z 56 naszykowalam body na dlugi, spodenki, skarpetki. Jak bedzie cieplo to tak plus jakis kocyk. Jak zimno pod kocyk dorzucam bluze i juz :) i czapeczki musze kupic.

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Pępek to najmniejszy problem. Trzeba pilnować po kąpieli czy nie jest mokry- suszyć gazikiem. Można psiknąć go tym preparatem raz lub dwa dziennie, ale pilnować żeby był suchy. Nam tak szybko odpadł- nie pamiętam dokładnie kiedy , ale już w szpitalu. A leżałam od soboty do wtorku.

Najgorzej jak ktoś go obsesyjnie opiskuje tym preparatem lub zamoczy i nie wytrze, bo wtedy może zgnić. W szkole rodzenia pani dr powiedziała , że po żółtaczce to drugą najczęstsza przyczyna powrotu na oddział. Mamuśki psikają ile wlezie i pępek gnije.

3jgxskjox8hy3b2y.png
Dlatego u nas polozna mowila, ze lepiej pępa zostawic samemu sobie. Bez psikania bez niczego- jesli nic sie nie dzieje oczywiscie :)

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Nam położna kazała 4-5 razy dziennie psikać ostatni raz po kąpieli. Powiedziała że go to nie będzie boleć i mam się nie cackac tylko mocno i dokladnie patyczkiem każdy wałek dookoła do sucha wyczyścić, bo właśnie ogrom matek wraca do szpitala z zakażeniem bo kikut zgnił- nie był wycierany do sucha.

w57vyx8dubspq12k.png

Ja juz o tym wspominałam ze u mnie w szpitalu sami ubierają dzieci. Mozna oczywiście wziąć ciuszki ale nie są one konieczne. No może w przypadku dłuższego pobytu. Wiec ja mam tylko na wyjście przygotowany pajacyk cieplejszy i lżejszy i kocyk.

To tak jak u mnie w szpitalu. Biorę tylko.krem do pupy,pieluchy i chusteczki mokre. A tak to ubranka na wyjście tylko. Szpital zapewnia ubrania dla dziecka przez caly pobyt w szpitalu.

5djylbetecfse5n6.png

Jestem jeszcze w 2 paku [emoji16] boli mnie wszye od pasa w dol ale skurcze ustaly kolo 8 i zasnelam :-) jak nie powroca to nigdzie sie nie wybieram do zadnego szpitala [emoji4] ma nadzieje ze posiedzi do 27 maja bo mam wesele i ew wytancze ten porod ale juz w terminie bedzie hehe [emoji16]

A ja jeszcze chciałam dokupić takie małe rajstopki ale nie było wrrr.. Body,rajtki,spodenki,bluzeczka i śmigamy do domu ;) A jakby co to kocyk jeszcze styka ;)

reklama
DZIEWCZYNKI wstawiłam "Listę mam oczekujących" zaraz pod listą rozpakowanych. Jak któraś podała imię to wpisywałam, jak ktoś chce dopisać to piszcie na priv. Mało nas w tej tabelce, a na forum duuuużo więcej więc mamuśki,które do mnie nie pisały Datę porodu,imię i płeć. AMEN:biggrin2:

Do góry