reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Ja to nie wiem jak to ogarnac. Naszykuje 4 kompkety do szpitala 56, 4 komplety 62. I dwa na wyjscie jeden 56 drugi 62 - dowiezie. Cos pasowac musi. Juz mam przyszykowane do szpitala ciuchy 56 dla malej. Pakujecie je jakos w woreczki czy cos ? Czy luzem ?

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Ja tak jak majka tez w woreczkach strunowych [emoji848][emoji13]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

a mnie denerwuje jak mi mówią wyśpij się przed ciążą korzystaj bo potem będzie ciężko .A ja od kilku nocy ledwo śpię przez to moje sikanie , dosłownie budzę się co 1,5 godz na siku :( dłuższa chwilę zajmuję mi samo wygramolenie się z łóżka potem idę jak zombie do wc , wracam i kolejną dobrą chwilkę próbuję znaleźć sobie wygodną pozycję . Przez taki przerywany sen jestem wykończona w ciągu dnia .

a mnie denerwuje jak mi mówią wyśpij się przed ciążą korzystaj bo potem będzie ciężko .A ja od kilku nocy ledwo śpię przez to moje sikanie , dosłownie budzę się co 1,5 godz na siku :( dłuższa chwilę zajmuję mi samo wygramolenie się z łóżka potem idę jak zombie do wc , wracam i kolejną dobrą chwilkę próbuję znaleźć sobie wygodną pozycję . Przez taki przerywany sen jestem wykończona w ciągu dnia .
Kochana nie tylko Ty, podejrzewam że większość z nas tak ma, ja dziś co godzinę wstawałam.

Pewnie, ze nie rodzimy wczesniej [emoji6] Termin mam na 27, ale po poniedzialkowej wizycie pewnie gin.go zweryfikuje, oby to nie byl lipiec, wolalabym w druga strone, czyli z tydzien wczesniej, ale w czerwcu koniecznie. Masz racje, swietnie byloby tulic te nasze szkraby, ale mamy jeszcze czas, niech rosna. A dziewczyny po porodach chyba nas tu nie zostawia, tylko beda podpowiadac, dzielic sie z nami wiedza [emoji5]

Ja mam na 29 czerwca .wczoraj lekarz mówił że jak córkę przenosilam to jest duże prawdopodobienstwo że tą ciąże też przenoszę... dlamnie marne pocieszenie. Bo chciala bym tydzień wczesniej urodzić niż tydzien po terminie [emoji53]

5djylbetecfse5n6.png

Wiecie co... przeraża mnie ten pępek. Teoretycznie wiem jak pielęgnować ale boje się jak cholera że zrobię mu krzywdę

w57vyx8dubspq12k.png
Pępek to najmniejszy problem. Trzeba pilnować po kąpieli czy nie jest mokry- suszyć gazikiem. Można psiknąć go tym preparatem raz lub dwa dziennie, ale pilnować żeby był suchy. Nam tak szybko odpadł- nie pamiętam dokładnie kiedy , ale już w szpitalu. A leżałam od soboty do wtorku.

Najgorzej jak ktoś go obsesyjnie opiskuje tym preparatem lub zamoczy i nie wytrze, bo wtedy może zgnić. W szkole rodzenia pani dr powiedziała , że po żółtaczce to drugą najczęstsza przyczyna powrotu na oddział. Mamuśki psikają ile wlezie i pępek gnije.

3jgxskjox8hy3b2y.png

Witaj w klubie ,ja mam to samo,nie cierpie jak mi mowia wyspij sie na zapas... jak to zrobic??

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zając pamiętaj ze dla nas pierwiastek szybki poród może oznaczać duże nacięcie albo spore pęknięcia na kroczu. Przed takimi szybkimi porodami na SR parę razy nas przestrzegały polozne i ja to sobie wzielam mocno do siebie.

Nie koniecznie [emoji14] ja przy corce mialam bardzo szybki.poród , a z porodowki wyszlam/ wyjechalam bez żadnego szwu [emoji23]

5djylbetecfse5n6.png

Do góry