reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

nie wiem jak u was ale od 32 tyg czas mi się tak dłuży że szok a tu jeszcze 1,5 miesiąca :o jakoś teraz potwornie się ten czas wlecze :(

reklama
Ja dzis o 17'30 mam wizytę.. ależ jestem ciekawa ile moje myszka waży [emoji4][emoji4][emoji4]

Kornelka zakochana w siostrzyczce. ...oby tak jej zostało [emoji23] i dzis jak wyszłam z przedszkola to wpadlam w taka ,,zadume,, cudowne jest to jak moja córka rozmawia z siostrą w brzuchu ,jak żegna sie ze mna i Rozalka przed wejsciem do sali w przedszolu ,jak wita sie w ten sam sposób...cudownie tak patrzeć jak ta moja ,,dorosła,, córka cieszy sie że bedzie miala rodzenstwo. W takich chwilach cieszymy.sie że podielismy decyzję o drugim dziecku [emoji4][emoji4][emoji4] alboo Kornelki mina i błysk szczescia i takiego szoku w oku jak Rozalka wierci sie a Ona ja czuje i widzi te ruchy.....matulu jakie to cudowne uczucie [emoji173][emoji173][emoji173][emoji4][emoji4]

5djylbetecfse5n6.png
Moja Córcia też się cieszy hi hi... Oby im to zostało również po porodzie[emoji12]

nzjdskjoiienufcs.png

km5scwa1f5jn9xfj.png

nie wiem jak u was ale od 32 tyg czas mi się tak dłuży że szok a tu jeszcze 1,5 miesiąca :o jakoś teraz potwornie się ten czas wlecze :(
Mnie się dłuży przez tą pogodę. Inaczej upływa dzień, kiedy można isc na spacer itp. Inny nastrój jest, gdy świeci słoneczko. A w dodatki jestem sama z Córka i czasem nie ma do kogo buzi otworzyć... No do kogoś dorosłego, bo z moją Żabą juz mozna pogadac o wszystkim ale jednak to nie to samo.
W zwiazku z tym postanowilam wykorzystac ta paskudna pogode na wicie gniazda[emoji3] do 15 maja chce sie wyrobic ze wszystkim i ostatnie 3 tygodnie mieć luzzz

nzjdskjoiienufcs.png

km5scwa1f5jn9xfj.png

U mnie też deszczowo ale w zasadzie mi to rybka. Noc mialam kiepska bo brzuch mi się stawiał i co chwila się budzilam. Nie mam ochoty nigdzie iść, nie mam ochoty nic jeść bo jakoś mi niedobrze. Generalnie dzisiaj leżę i wegetuje.

A mi właśnie śmiga ten czas teraz szybko. Więcej do roboty to i czas mi szybciej leci. Poza tym ja odliczam do 38 tygodnia :D na wtedy chcę już być kompletnie przygotowana. Zresztą od początku coś mi mówi,że urodzę wcześniej a jak mi ostatnio lekarz powiedział ,że mogę rodzić nawet 3 tygodnie wcześniej to już w ogóle wydaje mi się,że to bardzo blisko i muszę już się powoli szykować

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi [emoji6] wnioskuję z nich ze dobrze zrobilam robiąc hbs prywatnie, bo u mnie juz sie zaczął 36 tydzień [emoji1][emoji44] a ten gbs to z wymazu? Tak? To pewnie zrobi mi w piątek ( jak mu przypomnę [emoji12]) bo wtedy mam wizytę [emoji4]

Kurcze tez o tym myślałam ale niestety na mysleniu sie skończyło [emoji1] u mnie brak weny [emoji20] jakbyś zrobiła za duzo to przytule nadwyżkę [emoji4] aha tylko juz zamrożone poproszę [emoji39]

16udskjopmtfyunf.png
Hehehe u mnie jesli chodzi o pierogi nie ma nigdy nadwyzek..wszystko wciagna [emoji23] teraz tyle problem ze musze szukac maki orkiszowej tortowej by mogla starsza corka wcinac a to czasem naprawde trudno dostac...w wieksci jak juz jest to chlebowa..

Przerobilam 1.5kg maki..ruskie juz w woreczkach a ze serkiem i skorka pomaranczy dzis na obiadek [emoji4]

Mysle, ze jeszcze jedna ture zrobie jak zdaze i to za pare dni jak zapomne ile sie dzis orobilam przy tym sama [emoji23]

reklama
A mi właśnie śmiga ten czas teraz szybko. Więcej do roboty to i czas mi szybciej leci. Poza tym ja odliczam do 38 tygodnia :D na wtedy chcę już być kompletnie przygotowana. Zresztą od początku coś mi mówi,że urodzę wcześniej a jak mi ostatnio lekarz powiedział ,że mogę rodzić nawet 3 tygodnie wcześniej to już w ogóle wydaje mi się,że to bardzo blisko i muszę już się powoli szykować
Mam tak samo ;)

A ja pierdziele, bede jechać na gotowcach ze sklepu :D Dla mnie ważne ,żeby syn miał zapas swoich bułek, zupek itp a reszte sie ogarnie :)

Do góry