reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Olka i Rudziutka pokazcie prosze koszulę do szpitala :)
Musze jedna dokupic do porodu. I nie wiem czy ta jednorazowa czy jakas zwykla
p19u9jcg81ehxczt.png

Ja kupilam dwie takie zwykle:
Link do: Koszula nocna ciążowa do karmienia M NAPY !!!

Jedna L/XL do porodu, a druga M - po porodzie (mam nadzieje ze sie zmieszcZe):p
Jak nie to mam jeszcZe jedna, ładniejsza troche L, zamawialam wczesniej :
Link do: KOSZULA CIĄŻOWA nocna BAWEŁNA RF KR do karmienia M

Cos takiego, tylko nie wiem czy to dokladnie ta sama bo to dawno bylo. Przyszla i jest fajnej jakosci:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Co tu się dzieje [emoji85]Dziewczyny, trzymajcie się, nogi złożyć mocno w krzyżyk, brzuchy podciągnąć rękoma i trzymać, żeby jak najdłużej! To tak żartem, ale wiem, że Wam nie do śmiechu, trzymam mocno kciuki aby wszystko poszło jak najpóźniej - zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka!

Bez bicia przyznaje że nadrobiłam tylko płowe wpisów, bo w Święta dałam sobie odpocząć od telefonu... wyjazd do Rodziców bardzo dobrze mi zrobił, Mama pomogła przy starszej Małej (bo ta druga to już młoda Mała ;)). Do tego "słoiki" na wyjazd i można nawet od kuchni odpocząć!

Pokój w połowie drogi, ale jak Was dzisiaj poczytałam, to gotowa jestem zacząć pakować torbę. A do mnie przypałętały się bakterie w moczu, więc 5. dzień jadę na antybiotyku :( a zaraz przecież rozmaz na paciorkowce, wiec daj żeby chociaż to dobrze wyszło, by już nic nie brać do porodu... 33. zaczęty.

Niech moc będzie z nami [emoji16][emoji1320][emoji1307]

PS a ja dziś kupiłam staniczki do karmienia, takie z fiszbinami, by nie zaniedbać tych moich cycuchów [emoji16]piżamka jedna została mi z 1. pobytu w szpitalu, więc dokupiłam jeszcze jedną, też z Allegro, bo po szpitalu i tak ich nie założę :p

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

O matko dziewczyny...trzymajcie sie tam i nie dajci sie...
Ja tez jestem zalatwiona....
Mlody przyniosl jakas grype zoladkowa wiec zygam i nie tylko na przemian...niedobrze mi cholernie i nie mam sil..... Szlak mnie zaraz trafi....

c55f3e3kq403a9og.png

Heda...podziwiam Twój spokój i jestem z Ciebie dumna. Dziewczynki duże i na pewno silne. Skoro jedna nie ma juz wód, to pewnie tylko jeden worek owodniowy nieszczelny. Albo i nie. Tak czy siak na pewno niedługo przywitasz się ze swoimi Księżniczkami.

Bellax...Synek duży juz. Odpoczywaj i nie martw się o szkołę. Wszystko inne rzeczy ułożą się same. Zobaczysz.

Młodamama...zaciskaj nogi i wytrzymaj jeszcze 2-3 tygodnie, albo i dłużej.

Suelen...czekam na wieści od Was.

Camel...zdrówka.

Ja też poczułam się zmobilizowana. I mam juz 3 prania za sobą. Miałam z tym czekać do maja, ale co tam. Z synkiem w 35tc miałam wszytsko gotowe, łącznie z łóżeczkiem , więc teraz nie moze byc inaczej.

Marciotek...super waga, super szyjka. Z taką szyjką to Ty do 42tc pochodzisz [emoji12]

Zając...kupuj pralkę, nie ma na co czekać.

Ja wieczorami juz mam mega twardy brzuch i czuję mocne napieranie na szyjkę. Staram się odpoczywać dużo, ale wiadomo jak to bywa. W piątek mam wizytę i zobaczymy czy moje odczucia są prawdziwe i jak tym razem moja szyjka się sprawdzi.

Ostatnia edycja:
Tez biore luteine wlasnie . I jak wydzielina jest zabarwiona tabletka to sie nie boje. Ale co jakis czas mam taka sytuacje ze poleci mi doslownie woda . Nie jest tego duzo ale wkladka mokra . Czytalam ostatnio ze wody maja swoj zapach . A ta wydzielina jest bezwonna . Wiec mam nadzieje ze to nie to . Ale stres mam codziennie.
Ja mam duzo wodnistego śluzu. Lekarz co wizyte sprawdza czy wszystko dobrze, niby w ciąży normalne ze wiecej jest przezroczystej wydzieliny

5djylbetecfse5n6.png

reklama
Dobra to skoro tu taka adrenalina to powiedzcie mi czy któraś ma upławy co jakiś czas po siku mam taki dziwny jaśniutko zielony śluz [emoji58] wizyta za tydzień więc nie panikuje ale ma któraś?

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry