reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Jeju ile tu nowych mamusiek sie pojawilo!!! Jestem w szoku! Dziewczyny gratuluje Wam wszytkim. Ja od czau usg mam jakby mniejsze mdlosci. I nie wiem czy to przez to ze sie uspokoilam bo zobaczylam dzidzie, czy tez powinnam sie zaczac stresowac. Tak wiem jak to wyglada. Wiekszosc moich postow ma w sobie pytanie "czy powinno mnie to niepokoic?":D:D:D

reklama
No dobra zlinczujcie mnie , ale dla mnie karmienie dużego dziecko nie ma nic wspólnego z naturą . Gdyby takie rzeczy były naturalne to inne ssaki też by karmiły latami a karmią kilka miesięcy. Moja babcia a nawet prababcia karmiły soje dzieci do maxymalnie rok a potem dzieci piły mleko krowie. Ja piję takie mleko pomiomo, że podobno jest dla cieląt. Przykro mi, że tymi słowami mogę kogoś urazić, ale naprawdę dla mnie to jest dziwne. Z drugiej strony dla innych dziewczyn moja postawa może być dziwna i inna i chyba na tym ma polega " znajomość" , żeby dogadywać się mimo różnic w opiniach, charakterach i poglądach . I takim akcentem zakończę ten temat. Mam nadzieję , że nikt nie poczuje się urażany. Przecież wiecie, że was uwielbiam <3

Co do wyprawki- ja bym się chcętnie rzuciła na sklepy z ubraniami i akcesoriami dla dzieci, ale jeszcze poczekam- nie określam sobie terminu, od kiedy coś kupię, bo jak mi wpadnie w ręce coś pięknego to kupie to nawet jutro. Myślę, że takie rzeczy jak kocyki, pościel, łóżeczko czy też ew koszyk, który rozważam i jakąś komodę - po badaniu połówkowym jak będę wiedziała jakiej płci będzie to osobnik. Myślę, że nie ma też po co się spinać, dziecko w każdym etapie ciąży nie jest do końca bezpieczne, masa dzieci umiera przy porodzie, a wyprawkę trzeba zrobić. Zawsze można oddać znajomym lub na cele dobroczynne. Ja wiekszść ubranek po córce oddałam dziewczynie , której mąż zginął w wypadku i zostawił ją bez środków do życia.

A tak ogólnie to dziś jest piątek, piąteczek , piątunio !!! :D Jutro planuję szoping całodniowy :D
życzę powrotu do zdrowia wszystkim chorutko i gratuluję dziewczynom , którym nie gratulowałam jeszcze dobrych wieści . I witam wszystkie nowe mamusie , tyle was jest,że nie nadążam , czujcie się jak u siebie .

Wiem że to nie taktowne pytanie ale w którym tygodniu poronilyscie ?
Przykro mi z powodu waszej straty dziewczyny :-(
Druga ciąża 6 tydzień trzecia 7 tydzień

f2w3rjjg4alhglhc.png

Mi nawet przez myśl nie przeszło teraz żeby coś kupować :) tyle tego po córce :) chyba że chłopak będzie, to panika :p bo w rodzinie same panny.
Za to mam fazę, żeby córce kupować. Teraz rozglądam.się za łóżkiem, bo to ze szczebelkami mnie już denerwuje. Nie możemy się razem położyć.

Kurde! No! Dzięki dziewuchy [emoji8][emoji8][emoji8][emoji4] już mi lepiej [emoji12][emoji3] ja to już bym wszystko kupowała ale zaraz sobie myśle - hej pamiętaj, ze masz słaba ta kreskę. A wyczytałam gdzieś, ze taka słaba kreska wcale nie oznacza ciąży. Martwiłam sie bo om miałam 17 września a ze to moja pierwsza ciąża to myślałam, ze po tygodniu spóźnienia @ krecha będzie taka jak ta kontrolna [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja poroniłam pierwszą i trzecią ciążę w 10-11 tygodniu.
Accard biorę już od etapu starań 1x dziennie rozrzedza krew i zapobiega wszelkim zakrzepom które mogły by zrobić coś złego dzidziusiowi.

svchs65gg8talrm7.png

Do góry