reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Ja szybko zapomniałam, ale z drugiej strony to taki mam charakter. Nie rozpamietuje złych rzeczy. Tak samo boli np. u dentysty- powije się z bólu i żyje dalej. Nie mówię , że było cudownie, ale dało się przeżyć. Powiem nawet , że ta chwila po porodzie , gdy twoje dziecko dotyka twojego ciała to najpiękniejsza chwila życia, której nie można kupić za żadne pieniądze świata.

f2w3rjjgwqepia0h.png

Ja swojemu M zapowiedziałam,że nie wyobrażam sobie bez niego porodu . Powiedział,że będzie przy mnie, ale zobaczymy jak wyjdzie w praniu. Z pewnością jeszcze będziemy na ten temat rozmawiać, ale też nie chcę naciskać i robić presję. Choć uważam,że skoro brał udział w poczęciu, to też powinien być przy porodzie :p

Nie przyjmowałam w ogóle opcji że miałabym rodzić sama....to nasze wspólne dziecko, i gdybym miała wybór to też wolałabym żeby mnie to ominęło ale nie może, to dlaczego ma omijać ojca? Chyba że by mi powiedział że zemdleje albo bardzo nie chce....ale i tak bym chciała żeby spróbował. Jednak to najbliższa osoba, ostoja, facet. Musi się trzymać w takich momentach [emoji4] mieliśmy poród rodzinny który wspominam wspaniale. Oboje plakalismy jak zobaczyliśmy małą. Cudowna chwila.

Aaaaaaa i ja też zapowiadałam że ma nawet nie patrzyć w stronę krocza [emoji3] jak przyszło do parcia, rodziłam na boku, mąż trzymał mi nogę w górze i z automatu miał cudowny widok [emoji23] uwierzcie że w tym momencie się o tym nie myśli. Potem stwierdził że magiczne widzieć jak się dziecko rodzi i nie ma żadnego urazu.

thgfikgneziy9g6d.png

Ja pamiętam ,że bardzo bolało ,ale nie moge sobie konkretnie przypomnieć tego uczucia, porównać do czegoś.
Chyba tak jest że się zapomina, skoro część z nas jest w kolejnej ciazy. Ale fakt ja się teraz boję bardziej;)

Jakbym słuchała takich historii to chyba bym była sama ta która wymusi cc. Boże kto jest taki okropny i Ci takie historie opowiada teraz :D
Hahaha mam taka jedna ;) bardzo ja lubie swoja droga. Laska jest niesamowita. Do ostatniego dnia w pracy, szpile, pelen makeup, wlos od fryzjera. Po spotkaniu z klientem bolal ja brzuch, pojechala do domu, obrobila sie, wziela torbe i pojechala do szpitala. Sama :) weszla na izbe - skorzane spodnie, szpilki, loki, rzesy, pelen makijaz- dzien dobry ja mam skurcze ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

Wiecie,ale to przykre,że faceci to sobie przedstawiają w taki sposób...On nie usłyszał tego od jednego faceta,ale od kilku....m.in. że będzie miał obrzydzenie,albo że to jest drastyczne :o no szok..samo takie gadanie już źle nastawia..

Ci faceci pewnie nie mają dzieci.. Tylko ja nie wiem co tam jest takie drastyczne. Wszystko jest normalne i ludzkie. Oni może się inaczej urodzili [emoji16] sami wyskoczyli :D
Obrzydzajace i drastyczne jest też zabijanie zwierząt i obdzieranie ich ze skóry i jakoś faceci są dumni z siebie że zabili i wypatroszyli łosia i jeszcze się zdjęciami na fejsie chwalą, no nie przesadzajmy że oni tacy wrażliwi....
Jak my musimy dać radę to oni też powinni

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Przypominało mi się jak poprosiłam rodziców dzieci z grupy , żeby przynieśli zdjęcia dziadka i babaci. Jedna dziewczynka przyniosła zdjęcie dziadka a wokół niego kilkanaście zabitych zwierząt .. [emoji32][emoji32]Oczywiście jest myśliwym .

Szczerze to ja tak samo myślę- kurcze to nie jest moje dziecko tylko nasze - my musimy a oni.. Nie ?! To takie trochę egoistyczne i zalatuje średniowieczem.

f2w3rjjgwqepia0h.png

reklama
Hahaha mam taka jedna ;) bardzo ja lubie swoja droga. Laska jest niesamowita. Do ostatniego dnia w pracy, szpile, pelen makeup, wlos od fryzjera. Po spotkaniu z klientem bolal ja brzuch, pojechala do domu, obrobila sie, wziela torbe i pojechala do szpitala. Sama :) weszla na izbe - skorzane spodnie, szpilki, loki, rzesy, pelen makijaz- dzien dobry ja mam skurcze ;)

p19u9jcg81ehxczt.png
Szalona :D ale swoją drogą to w sumie może i lepiej zrobiła. Nie było dla niej zasad i reguł do końca przechodzila jak chciała :D

Do góry