reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Młodszemu po ponad miesiącu chirurg musiał usuwać, wiec znam ten ból :(

Co do kapieli u nas jak była potrzeba to kąpałam w krochmalu owsianym, skóra boska! Polecam tez dorosłym z problemami skórnymi.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Duzo dobrego sie nasluchalam o mace ziemniaczanej i kapielach w krochmalu szczegolnie w lato wiec bede to stosowala. Zadnych zasypek, emolientow i tych tlustych kremow.
Moja przyjaciolka co zmiana pieluchy mlodemu tylek nasmarowywala taaaaka warstwa kremu...[emoji33]

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Moje melce już w szpitalu odpadł a byliśmy tam od soboty do wtorku. Nie pamiętam dokładnie , ale chyba na drugi dzień i właśnie Octedin- ona ma dobry skład.

Spirytus to chyba ostateczność jak już nic nie pomaga. Mocno wysusza ja bym na własną rękę tego nie polała.

I też uważam, że izolowanie od całego zła tego świata nie jest dobre. Ja tylko pół roku prałam w proszku dla dzieci potem w jakimś sensitive a po roku już normalnie. Czasem nawet smoka jej nie parzyłam jak wypadł na podłogę. Potem ona wszystko wkaldała do buzi- cały świat musiałabym dezynfekować ;)

f2w3rjjgwqepia0h.png

Duzo dobrego sie nasluchalam o mace ziemniaczanej i kapielach w krochmalu szczegolnie w lato wiec bede to stosowala. Zadnych zasypek, emolientow i tych tlustych kremow.
Moja przyjaciolka co zmiana pieluchy mlodemu tylek nasmarowywala taaaaka warstwa kremu...[emoji33]

p19u9jcg81ehxczt.png

Wczoraj bylam na szkole rodzenia i byly zajecia z pielegnacji maluszkow i polozna mowila ze ta duza warstwa kremu to nie po to zeby nawilzyc itd tylko zeby byl "poslizg" i zeby kupa sie nie przylepiala do ciala :p nie wiem ile w tym prawdy ale tak mowila.

//www.suwaczki.com/tickers/w57vskjocj35t3nn.png

Zając to już przesada nakładać gruba warstwę ja wyciskam ziarenko grochu i nigdy problemu nie miałam.

Emkaa zgadzam się z tym izolowaniem.

Wczoraj bylam na szkole rodzenia i byly zajecia z pielegnacji maluszkow i polozna mowila ze ta duza warstwa kremu to nie po to zeby nawilzyc itd tylko zeby byl "poslizg" i zeby kupa sie nie przylepiala do ciala [emoji14] nie wiem ile w tym prawdy ale tak mowila.

//www.suwaczki.com/tickers/w57vskjocj35t3nn.png
Dużo zależy od kupy :D jak rzadka to się nie przykleja [emoji16] na początku same rzadkie będą [emoji23]

f2w3rjjgwqepia0h.png

Ja zawsze pudru używam, skorbia ziemniaczana sie dziwnie kulkuje od moczu lepsza skrobia kukurydziana, ale mi się zamawiać nie chce. Ale dla chłopaka wg mnie w puder lepszy a dla dziewczynki maść/krem. A u takiego malucha pieluchę i tak się zmienia bardzo często więc najlepiej niczym.

reklama
Do góry