reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja tez dostalam mniejsza, muszę to wyjaśnić... luty krótszy ale u mnie roznica jest jakby zapłacili za polowe miesiąca. Tobie wypłaca pracodawca czy zus?

oar8w1d38ata6tlq.png

Pracodawca

reklama
Nie mówcie,że będzie mniej kasy,bo się załamie[emoji20] Mi też ma płacić pracodawca,ale dziwne to ,bo pensje w każdym miesiącu są takie same przecież[emoji15]

oar8ugpjafqeooh5.png
Ja az 600 zl mniej:/
Hej mamuśki. Dzięki za dobre słowo :-*

Jesteśmy już po wizycie, i całe szczęście jest wszystko ok, szyjka 4cm.
A taki urok że mnie boli, muszę to przetrwać i tyle.
Zamiast magne b6 mam 6tabl dziennie asparginu. I zobaczymy czy twardnienie brzucha ustanie. Na szczęście te skurcze nie skracaja szyjki.
Maluszka widziałam i jest zdrowy, to mi dodaje sił <3
Buziaki

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

oar8w1d38ata6tlq.png

Ja juz w domu po wizycie. Pani doktor zadowolona, szyjka dluga zamknieta. Podejrzalysmy mala, serducho bije, posluchalysmy :) spojrzala na opis usg powiedziala ze dziecko,,raczej bedzie z tycj dlugonogich " ( nie bedzie kaczakiem ;) )
Waze 63.5 . Wychodzi na to ze w msc przybylo mi 2 kg... powiedziala ze dobrze. Ale ja jestem w szoku nigdy tyle nie wazylam. Ja wiem ze wody, dziecko te pol kilo ;) ze krew... ;) mam skierowanie na pod koniec marca na glukoze, na przeciwciala i na poczatku kwietnia bede miala zastrzyk z immunoglobuliny. I takie to o rewelacje :)
A az sie wzruszylam bo pokazala mi ja na usg. I przypomnialam sobie jak w listopadzie, grudniu pokazywala mi tylko taka mala plamke i szukalysmy raczek, nozek itp a teraz taaaakie duze ,,krówsko" ;) przekochane :) :*

p19u9jcg81ehxczt.png

Ja też w ciągu miesiąca przytyłam tylko 2 kg, więc uważam ,że nie jest źle. Choć nigdy tyle w życiu nie ważyłam i jest mi już coraz ciężej :o
Ja mam skierowanie na morfologię, mocz i toxo po raz drugi:)

Ja też w ciągu miesiąca przytyłam tylko 2 kg, więc uważam ,że nie jest źle. Choć nigdy tyle w życiu nie ważyłam i jest mi już coraz ciężej :o
Ja mam skierowanie na morfologię, mocz i toxo po raz drugi:)

Toxo bede robila chyba w kwietniu :) na razie znow ta glukoza...i przeciwciala. Musze zapytac jutro u ubezpieczyciela czy mam je w pakiecie- watpie.

p19u9jcg81ehxczt.png

Caixa...z karmieniem to są niby jakies wytyczne spisane przez who, ale przecież nie trzeba się tym przejmować. Naturalnie karmisz tylko swoim mlekiem (jeśli masz i chcesz) do 4-6 mca. Potem możesz zacząć rozszerzać dietę o warzywka, owoce,mięsko, rybki,kasze. Jak przestawiać i kiedy zależy głownie od dziecka. Tu niczego na siłę mu nie narzucisz. Brak Twojego mleka lub brak Ciebie jest jedynym ograniczeniem/motywatorem do przestawienia na mm.
Ale nie stresuj się tym bo jeszcze sporo czasu, a stres w tym temacie tylko wstrzyma laktację [emoji12]
Myśl o krainie mlekiem płynącej a reszta przyjdzie sama.

oar8pg4n1kii9v0d.png

Przekonam się na 10-go, bo wtedy mam wypłacaną pensję, ale mam stracha a to dopiero mój drugi miesiąc L4o_O. Bardzo szybko dostałyście pieniążki za luty.

Caixa...z karmieniem to są niby jakies wytyczne spisane przez who, ale przecież nie trzeba się tym przejmować. Naturalnie karmisz tylko swoim mlekiem (jeśli masz i chcesz) do 4-6 mca. Potem możesz zacząć rozszerzać dietę o warzywka, owoce,mięsko, rybki,kasze. Jak przestawiać i kiedy zależy głownie od dziecka. Tu niczego na siłę mu nie narzucisz. Brak Twojego mleka lub brak Ciebie jest jedynym ograniczeniem/motywatorem do przestawienia na mm.
Ale nie stresuj się tym bo jeszcze sporo czasu, a stres w tym temacie tylko wstrzyma laktację [emoji12]
Myśl o krainie mlekiem płynącej a reszta przyjdzie sama.

oar8pg4n1kii9v0d.png
Ja chcialabym po 6 msc wprowadzac a skonczyc karmic piersia jak mala bedzie miala rok. Ale wszystko wyjdzie w praktyce :)

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Dziewczyny jak to jest z tym karmieniem?Jaki jest optymalny czas na karmienie piersia 3, 6miesiecy i jak potem przejść na mleko modyfikowane?Jakie firmy polecacie? Moze polecicie jakąś ksiażke lub bloga..cokolwiek.
Wg WHO tylko mleko matki do 6 miesiąca, a potem wprowadzanie pokarmów. Np kaszki na mleku z proszku, gotowane warzywa. Są książki, strony w necie o żywieniu niemowląt. Wszędzie piszą, że np nie dawać dziecku soli [emoji4]

0d1yhqvkorvfo1vd.png

Do góry