emkamat10
Fanka BB :)
Ja tez dostalam mniejsza, muszę to wyjaśnić... luty krótszy ale u mnie roznica jest jakby zapłacili za polowe miesiąca. Tobie wypłaca pracodawca czy zus?
Pracodawca
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja tez dostalam mniejsza, muszę to wyjaśnić... luty krótszy ale u mnie roznica jest jakby zapłacili za polowe miesiąca. Tobie wypłaca pracodawca czy zus?
Ja az 600 zl mniej:/Nie mówcie,że będzie mniej kasy,bo się załamie[emoji20] Mi też ma płacić pracodawca,ale dziwne to ,bo pensje w każdym miesiącu są takie same przecież[emoji15]
Hej mamuśki. Dzięki za dobre słowo :-*
Jesteśmy już po wizycie, i całe szczęście jest wszystko ok, szyjka 4cm.
A taki urok że mnie boli, muszę to przetrwać i tyle.
Zamiast magne b6 mam 6tabl dziennie asparginu. I zobaczymy czy twardnienie brzucha ustanie. Na szczęście te skurcze nie skracaja szyjki.
Maluszka widziałam i jest zdrowy, to mi dodaje sił <3
Buziaki
Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja juz w domu po wizycie. Pani doktor zadowolona, szyjka dluga zamknieta. Podejrzalysmy mala, serducho bije, posluchalysmy spojrzala na opis usg powiedziala ze dziecko,,raczej bedzie z tycj dlugonogich " ( nie bedzie kaczakiem )
Waze 63.5 . Wychodzi na to ze w msc przybylo mi 2 kg... powiedziala ze dobrze. Ale ja jestem w szoku nigdy tyle nie wazylam. Ja wiem ze wody, dziecko te pol kilo ze krew... mam skierowanie na pod koniec marca na glukoze, na przeciwciala i na poczatku kwietnia bede miala zastrzyk z immunoglobuliny. I takie to o rewelacje
A az sie wzruszylam bo pokazala mi ja na usg. I przypomnialam sobie jak w listopadzie, grudniu pokazywala mi tylko taka mala plamke i szukalysmy raczek, nozek itp a teraz taaaakie duze ,,krówsko" przekochane :*
Ja też w ciągu miesiąca przytyłam tylko 2 kg, więc uważam ,że nie jest źle. Choć nigdy tyle w życiu nie ważyłam i jest mi już coraz ciężej
Ja mam skierowanie na morfologię, mocz i toxo po raz drugi
Ja az 600 zl mniej:/
No właśnie tez mi sie tak wydaje:/ dzwoniłam dzisiaj żeby mi to wyjaśnili ale mam czekac na telefon z kadr... mam nadzieję ze sie doczekam wyjaśnień...To aż nie możliwe
Ja chcialabym po 6 msc wprowadzac a skonczyc karmic piersia jak mala bedzie miala rok. Ale wszystko wyjdzie w praktyceCaixa...z karmieniem to są niby jakies wytyczne spisane przez who, ale przecież nie trzeba się tym przejmować. Naturalnie karmisz tylko swoim mlekiem (jeśli masz i chcesz) do 4-6 mca. Potem możesz zacząć rozszerzać dietę o warzywka, owoce,mięsko, rybki,kasze. Jak przestawiać i kiedy zależy głownie od dziecka. Tu niczego na siłę mu nie narzucisz. Brak Twojego mleka lub brak Ciebie jest jedynym ograniczeniem/motywatorem do przestawienia na mm.
Ale nie stresuj się tym bo jeszcze sporo czasu, a stres w tym temacie tylko wstrzyma laktację [emoji12]
Myśl o krainie mlekiem płynącej a reszta przyjdzie sama.
Wg WHO tylko mleko matki do 6 miesiąca, a potem wprowadzanie pokarmów. Np kaszki na mleku z proszku, gotowane warzywa. Są książki, strony w necie o żywieniu niemowląt. Wszędzie piszą, że np nie dawać dziecku soli [emoji4]Dziewczyny jak to jest z tym karmieniem?Jaki jest optymalny czas na karmienie piersia 3, 6miesiecy i jak potem przejść na mleko modyfikowane?Jakie firmy polecacie? Moze polecicie jakąś ksiażke lub bloga..cokolwiek.