reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Byłam i kazali czekać. Jakieś panie się oburzyły, że ciężarna tyle musi stać w kolejce, dziwnie mi się zrobiło - "ciężarna"[emoji16]. Mówiły , że za ich czasów kobiety w ciąży miały zawsze miały pierwszeństwo a teraz nie mają i nikt nie zrozumie dopóki sam nie będzie w tym stanie [emoji16]

f2w3rjjgwqepia0h.png

Jestem w szoku! Już nawet nie chodzi o to, że ciężarna ma pierwszeństwo (chociaż ma!), ale o to, że 2h tam siedzi przecież... pierwszy raz spotykam się z czymś takim, serio. To co, ty masz tam teraz dniówkę wyrobić?! Współczuję :/

Zresztą po takim głodzie długim też to spalanie cukru może byc inne, ja bym odpuściła chyba juz

7u223e3kwboc3bjp.png

reklama
Wrrr, jak mnie to wkurza, ja nie.pracuje codziennie po 8h tylko jestem na godzinowce... i w każdym miesiącu żeby było równo i zaby zrobić etat to pracowałam stałą ilość 168h ale już jak oni mają zapłacić to se obejmują te dwa dni cwaniaczki :/ a to mi prawie 200zl wyszło.
Ja jeszcze nie dostałam za luty. A może nie dostałaś za cały miesiąc ? Ja jak mam zwolnienie to zwykle na 3 tyg i oni mi za taki okres płacą.

f2w3rjjgwqepia0h.png

Mi z tą cytryną było gorzej wypić. W połowie już mnie tak drapało w gardle, myślałam że się udusze zanim wypije do końca.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Mi przeszło łagodnie , ale teraz czuje jak mi w żołądku tańczy ta glukoza.
Jestem w szoku! Już nawet nie chodzi o to, że ciężarna ma pierwszeństwo (chociaż ma!), ale o to, że 2h tam siedzi przecież... pierwszy raz spotykam się z czymś takim, serio. To co, ty masz tam teraz dniówkę wyrobić?! Współczuję :/

Zresztą po takim głodzie długim też to spalanie cukru może byc inne, ja bym odpuściła chyba juz

7u223e3kwboc3bjp.png
To jest takie duże labolatorium z numerkami jak w ZUS lub na poczcie. I dlatego tak długo schodzi. Wolałam tutaj , bo jest dużo miejsca do siedzenia i oddychania. W tych małych jest szybciej, ale ciasno i duszno.

f2w3rjjgwqepia0h.png

Ja jeszcze nie dostałam za luty. A może nie dostałaś za cały miesiąc ? Ja jak mam zwolnienie to zwykle na 3 tyg i oni mi za taki okres płacą.

f2w3rjjgwqepia0h.png

Hmmm poprzednie miałam do 10 lutego a to od 11 lutego do 10 marca... Ale mi płaci pracodawca więc chyba normalnie miesiącami... czarna magia dla mnie.
Na maila mi odpisali, ze taka kwota była na liście płac od księgowej, ze co miesiąc będzie trochę inną. fajne mi "troche" :/

Ja pierdziele... musi byc pomiar na czczo, to jest ważne jaki poziom jest cukru jest we krwi przed jedzeniem.

7u223e3kwboc3bjp.png
Też mi się tak wydawało ale pytałam dwa razy, zmusić jej nie zmusze. Na szczęście zawsze na czczo wychodziła mi ok. A z tym lekarzem nawet nie mam co dyskutować na ten temat. On ma swoje metody działania i nie da ci skierowania na żadne inne badania niż wszystkim.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Hmmm poprzednie miałam do 10 lutego a to od 11 lutego do 10 marca... Ale mi płaci pracodawca więc chyba normalnie miesiącami... czarna magia dla mnie.
Na maila mi odpisali, ze taka kwota była na liście płac od księgowej, ze co miesiąc będzie trochę inną. fajne mi "troche" :/
Mi też płaci pracodawca i zawsze mam 10ego wypłatę,ale podejrzewam że teraz będzie mniejsza właśnie przez to,że luty jest krótszy, no zobaczymy..

No nie udało się[emoji58]. Bardzo źle reaguje na glukoze,jest mi słabo duszno i mam wrażenie,że zemdleje.To przyszło tak momentalnie,że nie wytrzymałam. Teraz czekam na ginka.

oar8ugpjafqeooh5.png
Biedronka daj znać co powiedział bo ja ja nie robiłam drugi raz [emoji12] a moj gin w wynikach tego nie zauważył, więc siedziałam cicho. Ile miałaś na czczo?

16udskjopmtfyunf.png

reklama
Do góry