reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Caixa a dlaczego chcesz robić takie zaawansowane badania?

Ja podobnie jak poprzednio i jak Beata pewnie będę robić tylko to szczegółowe USG prenatalne w 13 tyg.

reklama
Dziewczyny... Jest zarodek zywy 7mm!!

f2w3yx8dy6p2kxcf.png
Ale super! Gratulacje :)

Daktyl, mnie na początku bolał brzuch jak na okres, a przy tym strasznie często sikałam w dzień i 2 raz w nocy wstawałam do toalety. Poza tym ból i nabrzmiałe piersi. Teraz ból brzucha i piersi ustały i zaczęły się mdłości i brak apetytu przez to. Nie jestem wstanie normalnie funkcjonować przez te mdłości, nic mi nie pomaga i bardzo mało jem... Bułka na dzień czy kubek rosołu. Dziś z tego wszystkiego łzy mi ciekły, bo z aktywnej, pełnej energii osoby stałam się wrakiem leżącym w łóżku.

Pamezelka to minie. Niektorzy tak maja. Ksiezna Kate wyladowala w szpitalu!! Taki zarcik. Zly humor tontez hormony i zle samopoczucie. Zabij czas serialem. Najwazniejsze to sie nie odwodnij

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

Dziewczyny... Jest zarodek zywy 7mm!!

f2w3yx8dy6p2kxcf.png
Jejku pięknie! Wiara czyni cuda, wiedziałam !! :) gratuluję!
Hej dziewczyny ja przez dwa ostatnie dni miałam dziwne uczucie ciągniecia normalnie jakby mi ktoś ciężarki przyczepił nie jest to bolesne ale dziwne uczucie macie podobnie??

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tak mam od wczoraj. Tak jakby dół macicy ktoś ciągnął jeszcze na dół. Ale to chyba dobrze...
Chyba teraz zaczyna do mnie docierać co się stało. Wczoraj to ja pocieszałam męża i rodzinę, a dziś chyba sama potrzebuje przytulenia.
Zostałam sama z córką. Mama pojechała bo przecież nie potrzebuję już leżeć. Dzwoni do niej jakaś moja ciotka. Pyta jak tam, a ona no poroniła już, dobrze, że teraz a nie za parę tygodni....a jak się czuje? No chyba dobrze bo nie płacze mówi moja mama do ciotki.

Czuję się pusta w środku....
To nie tak miało być.
Miał być Bartuś w czerwcu, a nie będzie nic!!! Znów nie potrafiłam urodzić swojego dziecka. Przepraszam. Pękło coś we mnie.
Nie możesz tak myśleć. Wiem, że teraz inne myśli będzie Ci ciężko przyjąć ale wiesz, że tak poprostu musiał o być. Widocznie zarodek był chory... Matka Natura wie co robi. Przytulam Cię najmocniej jak potrafię mimo, że tylko wirtualnie...
Dzięki dziewczyny, może jeszcze ktoś odpowie ?? Czy jakieś dolegliwości były na początku ??

Milka- oczywiście pomyliłam się 15.10
Bardzo mi przykro przez to co się stało i jakby to teraz nie zabrzmiało.... lepiej że teraz niż później, każda strata boli,każda.... jestem mamą czterech takich aniołków ale też mam Niebiańskie dziecko z 39 tc , uwierz mi moje serce pękło na miliardy kawałków kiedy moje dziecko umarło, myśli samobójcze, depresje, każda wizyta na cmentarzu to ból nie do opisania, wszystko było przygotowane w domu na przyjście małego człowieka.... pozostała pustka... a przecież trzymałam swoje dziecko w ramionach, słyszałam jak bije serduszko, jak oddycha, była taka śliczna....
Wyzwoliłam się z poczucia gorszości, bo przecież nie ja wybrałam dla Nas taki los tylko los postanowił Nas tak doświadczyć.... byłam przez wiele miesięcy wrakiem człowieka ale też mam bardzo mądrego i bardzo silnego męża, który mimo załamania podniósł się i pomógł podnieść się mi!
Mam nadzieję że w końcu uda Nam sie doczekać Ziemskiego dziecka, choć naprawdę ciężko Nam w to uwierzyć ;(
Ja obie ciążę poznałam po drżeniu rąk. I częściej sikam. A poza tym nic kompletnie .
Współczuję Ci przeżyć kochana . Sama nie wiem czy dałabym radę żyć dalej.... jesteś wielka. Wierzę, że będziesz jeszcze wspaniała mamą a Twój mąż najlepszym tatusiem. ..

My dziś ze względu na pogodę wybraliśmy sie do Gorzowa na sale zabaw. Mała zachwycona a ja przynajmniej w domu nie siedzę i nie myślę o jutrzejszej wizycie...

Caixa a dlaczego chcesz robić takie zaawansowane badania?

Ja podobnie jak poprzednio i jak Beata pewnie będę robić tylko to szczegółowe USG prenatalne w 13 tyg.

Hej Anula, czekam na II wizytę aby lekarz prowadzący mi doradził co warto zrobić a czego nie. To moje pierwsze dziecko i wolę być pewna że wszystko ok. Będę spokojniejsza. W lutym kończę 35l i jestem już w grupie podwyższonego ryzyka. Wszyscy tak straszą tymi chorobami, syndromami że strach się bać. Jeżeli macie jakieś doświadczenie w tym względzie to piszcie co polecacie a czego nie warto robić. Pozdrawiam

Daktyl, mnie na początku bolał brzuch jak na okres, a przy tym strasznie często sikałam w dzień i 2 raz w nocy wstawałam do toalety. Poza tym ból i nabrzmiałe piersi. Teraz ból brzucha i piersi ustały i zaczęły się mdłości i brak apetytu przez to. Nie jestem wstanie normalnie funkcjonować przez te mdłości, nic mi nie pomaga i bardzo mało jem... Bułka na dzień czy kubek rosołu. Dziś z tego wszystkiego łzy mi ciekły, bo z aktywnej, pełnej energii osoby stałam się wrakiem leżącym w łóżku.
Mam to samo.... jestem wrakiem człowieka, prawie nic nie jem, woda się ze mne leje w kibelku i ogólnie tragedia moje samopoczucie :/ Ciąża potrafi dać w kość. Zazdroszczę tym dziewczynom, które przechodzą ją prawie bezobjawowo.

Cześć Dziewczyny :) W sobotę zrobiłam test i ujrzałam 2 kreseczki <3
Jestem już mamą dwulatka i podobnie jak w zeszłej ciąży, teraz tez udało się już w pierwszym cyklu :D
Termin z om wypada mi na 25.06, a pierwszą wizytę mam 27.10.
Będzie mi bardzo miło do Was dołączyć, zwłaszcza, że na podobnym forum udzielałam się w pierwszej ciązy i znajomości trwają do dziś :)

Camel no widzisz, jeszcze nic nie jest stracone. Głowa do góry[emoji3]

Emkamat powodzenia. Jak wrócisz zdawaj relację z wizyty [emoji1]

Milka nie wiem jak Cie pocieszyć. Musisz to przetrwać. Urodzisz niedługo zdrowe dzieciątko [emoji22]

7v8rikgnfeynrbw6.png

reklama
Zola ja tez mam dzisiaj jakaś biegunkę, dramat. Już któryś raz mam taką akcję, odkąd dowiedziałam się o ciąży.

Caixa wiesz co, moja ginka mówiła mi przy pierwszej ciąży, ze mam zrobić to USG prenatalne szczegółowe i jeśli będzie jakiś wynik niepokojący, to zastanowimy się nad dodatkowymi badaniami. Natomiast wszystko wyszło dobrze i ani moja gin, ani lekarz wykonujący tamto USG stwierdzili, ze nie ma powodu, aby wykonać dodatkowe badania. I na tym stanęło. Mój synek urodził się zdrowy i tak jest do dzisiaj, a ma 22 msce :)

Do góry