reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

No problemo [emoji6]
Chyba sie zdecyduje na ta poduche... Skoro nie jedna poleca...
Jutro lece na usg mam nadzieje ze tym razem serducho bedzie widac...troche sie stresuje...

Aaaaa...tarczycowe dziewczyny....
Robilam ostatnio sam ft4 i wyszlo mi 0,84 a norme mam 0,94 tsh robilam miesiac wczesniej i bylo ok... Co w orzypadku takiego ft4?

c55f3e3kq403a9og.png

To znaczy, że masz za niski poziom lewotyroksyny i najprawdopodobniej lekarz włączy hormony jak przy niedoczynności tarczycy czyli Letrox lub eutyrox (ten ostatni ma laktozę w składzie)

7u223e3kwboc3bjp.png

reklama
Niestety nie da sie. Jak juz masz to zawsze będziesz mieć. Ja sie dowiedziałam o dodatnim gbs na długo przed ciąża. I ogólnie to nie jest problem, czasem moze sie zdarzyć ze w korzystnych dla niego warunkach następuje nadmierny wzrost i wtedy trzeba brać antybiotyk ale poza tym jest niegroźny. Tzn jest groźny dla dziecka przy porodzie jeśli nie dostaniesz antybiotyku.
Ale wiesz ze go masz wiec problemu nie ma :)

Ja bym tez poszła do lepszego lekarza z lepszym sprzętem i większym doświadczeniem. Do końca nie rozumiem fenomenu mamyginekolog ;) nie zrozumcie mnie źle, ale ja np chodzę do takiego teoche "szorstkiego" lekarza na usg, nie ma rozczulania, "nóżka" "rączka" tylko konkretnie przekazuje informacje. Ma dobry sprzęt i długoletnie doświadczenie. Ale to moje osobiste podejście. Poleciałam tego lek koleżance i wyszła zawiedziona bo chciała ładne zdjęcie do albumu i w ogóle nie podobało jej sie ze tak bezosobowo podszedł do jej dziecka tylko i bez emocji przekazał płeć.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Moja gin tez nie owija w bawełnę. Kiedy trzeba to jest bardzo pomocna a kiedy trzeba opierdoli. Ja bym szla do lepszego lekarza bo dobry lekarz da sobie rade na kazdyn sprzęcie. A na 3d jest jeszcze czas. Moja probowala dwa razy pokazac mi dziecko na 3d ale raz sie zle ulozylo a raz lozysko wszystko przeslonilo. Czekam do 30tc to bede miala juz sliczne zdjecie mojej pociechy i mam nadzieje zobaczyc lepiej rysy twarzy itp.

yoohoosek ja myślę,że fenomen mamyginekolog polega na tym,że jest fajną,profesjonalną babką z dobrym podejściem do pacjentki i przede wszystkim ma wiedzę ,a moim zdaniem to połączenie idealne ;) zresztą świadczy o tym ilość zadowolonych kobiet :) jakbym została potraktowana jak Twoja koleżanka też nie byłabym zadowolona,bo idąc na tak ważne badanie chciałabym czuć ,że lekarz jest na mnie w 100% skupiony i odpowiada na pytania(myślę ,że to szczególnie ważne w pierwszej ciąży,gdzie wszystko jest dla matki nowe),a nie robi mi łaskę,że mnie bada ;)
wiadomo na usg najważniejsze jest sprawdzenie jak rozwija się dziecko,ale że to pierwsza ciąża ,a więc spore przeżycie dla mnie i partnera to liczę właśnie na rozczulenia typu gdzie nóżka i rączka ;)

ps. dla mnie przy wyborze lekarza do usg połówkowego bardzo ważne było,czy posiada certyfikat fmf zarówno dla pierwszego jak i drugiego trymestru (ten posiada niewielu lekarzy),a mamaginekolog takowy ma :)

Pisalam wczesniej ze w posiewie wyszly mi jakies bakterie i trzeba to leczyc i jakos sie rozpadlam na kawalki ze strachu ze cos moze sie stac z dzieckiem. Pierwszy raz tak mialam. Zazwyczaj jestem spokojna i opanowana a tu... lzy sie polaly
Tym się tak przejełaś. Kochana będzie dobrze u mnie też co chwila jakieś kwiatki wychodzą. Dostaniesz leki i się unormuje.

Dopiero po przemysleniu zdalam sobie sprawe irracjonalnie i emocjonalnie do tego podeszlam. Kurde jednak hormony w ciazy sa okropne.
ja byłam na 2 dni u teściów. I drugiego dnia doszłam do wniosku że jestem tam mało mile widziana i tak o zaczęłam płakać . M był w takim szoku że zrobiłby by wszystko żebym tylko płakać przestała- łącznie z tym że powiedziałam że chce wracać do domu (90km) a była 23 i on się zgodził...[emoji23][emoji23]Zaczęłam się pakować i mi przeszło, poszłam spać dalej... hormony...

w57vyx8dubspq12k.png

ja byłam na 2 dni u teściów. I drugiego dnia doszłam do wniosku że jestem tam mało mile widziana i tak o zaczęłam płakać . M był w takim szoku że zrobiłby by wszystko żebym tylko płakać przestała- łącznie z tym że powiedziałam że chce wracać do domu (90km) a była 23 i on się zgodził...[emoji23][emoji23]Zaczęłam się pakować i mi przeszło, poszłam spać dalej... hormony...

w57vyx8dubspq12k.png
Mam nadzieje ze takie hormonowe napady nie beda mi sie tak czesto zdarzac bo to naprawde wyczerpujące.
A tescie to dopiero potrafia dopiec wiec i bez hormonow mozna sie wkurzyc.

reklama
Do góry