reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Suelen ooo nie zgaga, wczoraj myślałam że wypali mi przełyk. Coś okropnego. Podobno ocet jabłkowy pomaga albo soda bo trzeba zakwasić

Ja mojemu mężowi tłumacze się czasem że nie posprzatane ale on twierdzi że przecież jestem na l4 to mam odpoczywać [emoji1] a swoją drogą jak byłam w ciąży 5 lat temu to czułam się dużo lepiej. Teraz ciągle źle się czuję [emoji19] co mnie wkurza strasznie

7v8rikgn6c3m2w2o.png

reklama
Boziu... godzinę was nadrabialam [emoji50] podobno wasi mężowie się madruja??
Mój mi mówi że nie mam pukac palcami w brzuch bo małego to na pewno denerwuje [emoji23] ze on spać chce a ja mu dokuczam!! Ja się pytam Was ... skąd oni to biorą?!?! [emoji23] co do spania ... widzę że nie tylko ja ciężko znoszę noce ... jak nie mogę zasnąć to się budzę o 3 w nocy i do rana już nie śpię..a w pracy jak zombie chodzę. Ale wczoraj mąż dał mi taki "termofor" .. nie wiem jak to się nazywa fachowo .. w środku są kulki i wkłada się go do mikrofalówki.. ma zapach lawendy ... no i spalam dziś cała noc :-)
Witam nowa mamuśke

ckaiyx8dnvrdhn2p.png

Wionatq czym więcej czytasz tym więcej sobie wkręcisz.
Ja taka mądra też już byłam i lekarzem nie jestem a jak tylko zaczęłam krwawi wiedziałam odrazu że to odklejaja łożysko, skąd? Bo czytałam wszystko co najgorsze. Źle myśli sprowadzają źle rzeczy. Więc proszę taniec z kadzidlem odtanczyc i myśleć już tylko pozytywnie.

Ja mojego bardzo rzadko proszę o pomoc , bo bardzo dużo potrafię zrobić sama , wymienić gniazdko ,zawiesić kinkiecik , zamek w drzwiach wymienić .Jak mi się suszarka zepsuła to ją na części rozłożyłam a potem sama ją zmontowałam i działała , jak cieknie z pod zlewu też dam sobie rade .Mam swój własny zestaw kluczy i śrubokrętów . Moja samodzielność wynika z tego że u mnie w domu rodzinnym zamiast chłopów były dwa ciapki (tata i brat )i oboje mieli dwie lewe ręce .A druga sprawa jest taka ze lubię majsterkowanie :)

Dziewczyny. Jestem prawie na półmetku ciąży. Podsumowując :
- Miednica, kość łonowa, dół pleców, pośladki, dół brzucha często i mocno bolą,
(szyjka długa i zamknięta),
- w nocy moje nogi chcą się ruszać, nie mogę wyleżeć- nie wiem jak to inaczej opisać,
- piersi pokryte siatką żył, rozmiar BIG ( mąż zadowolony, każe mi zrobić zdjęcie cycków na pamiątkę),
- włosy gęste, mocne, grube i lśniące , ale tylko na nogach i pod pachami,
- Brzuch bardziej zarośnięty niż męża,
- Po 3,5 miesiącach mdłości i braku apetytu odzyskałam kości policzkowe, które już daaaawno nie były widoczne.
- Becze nawet na reklamie margaryny,
- Ruchów nie czuję, ale na usg dziecko fika koziołki, więc się nie martwię

;) mimo wszystko czuję się przeszczęśliwa.
jak byśmy mogły pić to bym ci polała :D uwielbiam ludzi którzy maja takie poczucie humoru i taki dystans do siebie . Brawo ty :yes:

Cymera ja też jestem Zosia samotna i ja sama, mąż mówi że jak Nasze dziecko powie pierwszy raz "ja siam" to chyba się przewróci z wrażenia i odrazu wiadomo że siam po mamusi.
Chodzi raczej mi o jakieś zrozumienie i wyrozumiałość a nie o dom, bo w nim raczej wszystko ogarnia.

ja do mojego czasami idę ze słoikiem żeby mi otworzył (chociaż sama bym otwarła ) ale on się tak wtedy męsko czuje :) a jeśli chodzi o sprzątanie to u nas jest podział . Oczywiście ze jest kilka rzeczy które mnie mega irytują jeśli chodzi o jakieś jego przyzwyczajenia , ale to chyba w każdym związku tak jest .Przykład ,robi sobie kolacje otwiera lodówkę i wyciąga masło wędlinę czy co tam jest . Potem zaczyna smarować kromki masłem , kroi pomidora ( a lodówka dalej otwarta :mad: ) mówię do niego zamknij lodówkę a on że zaraz będzie przecież tam chował masło więc po co ma zamykać teraz :wściekła/y:

A w którym jesteś tc? Zjedz coś słodkiego i połuż się na plecach.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Jutro zaczynam 19 a ruchy czuję dopiero tydzień ale już przywyklam że były codzienne! Tyle osób mi mówiono że przez ten stres może się coś malutkiemu stac że te ruchy dla mnie były wszystkim a ich brak to przerażenie! Ale już sytuacja opanowana. Poszłam po ogóreczki mamusi i po zjedzeniu połowy słoika stwierdziłam że czas na paseczek czekolady i już coś tam mnie smyra. I już czuję że odcierpie swój zestaw późno kolacjyjny :D Kiedyś nie pomyślał bym że coś takiego mozna jeść ale teraz zdarza mi się i w ogóle nie uważam za dziwne w tym momencie :D

reklama
Dziewczyny, nie zazdroszczę Wam przejść z mężami... trzymam kciuki żeby było lepiej!
Mój na szczęście słucha mnie nie internetu i o wszystko związane z ciążą pyta, wiec nie mam problemu [emoji1] to ja mu mówię, że coś boli albo jestem zmęczona i muszę odpocząć, a on wie, że musi więcej ogarniać w domu. Całe szczęście!

A dzisiaj zrobiłam takie kartki dla dziadków [emoji5]
1484948722-aaaaaa.jpeg

0d1yhqvkorvfo1vd.png

Do góry