reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Właśnie zapisałam się do szkoły rodzenia :) Pani powiedziała że to najwyższy czas bo później już nie będzie miejsc :) zaczynam 24.03 kończę 9.05. Bezpłatnie:) brak meldunku w W-wie ie jest problemem :)

p19u9jcg81ehxczt.png
A to jest szkoła przy tym szpitalu gdzie chcesz rodzic? Jaki to szpital? :)

własnie wróciłam od pielęgniarki take co miesięczne wizyty mamy .Zważyła mnie , Ciśnienie ok , mocz ok ,potem posłuchałyśmy jak bije serduszko dzidziusia 148 :) a na koniec zgodnie z programem w Irlandii dała mi już drugą w ciąży szczepionkę .Jedna na krztusiec była teraz na grypę .

Daktyl postaraj sie wytrzymać jak najdłużej. Moja szwagierka miała cc po skończonym 36 tc (tak chciała i lek sie zgodził) teraz bardzo żałuje bo dziecko urodziło sie z licznymi objawami wcześniactwa. Załatw zeby cie położyli na oddziale i bedzie dobrze!

No to zatrudni! W dzisiejszych czasach żaden problem!
Fajnie ze udało sie ze szkołą rodzenia. Jakbym nie miała dzieciaków w domu to z chęcią bym jeszcze raz chodziła- to mnie tak mega pozytywnie nastawiło do porodu i macierzyństwa!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Yoohoosek a kojarzysz jakie to były objawy? Z czystej ciekawości pytam, myślałam że wtedy dziecko juz tylko rośnie a nie rozwija się.

Yoohoosek a kojarzysz jakie to były objawy? Z czystej ciekawości pytam, myślałam że wtedy dziecko juz tylko rośnie a nie rozwija się.
Link do: Pośpiech wysoce niewskazany! O tym, że dwa tygodnie mogą czynić różnicę.

Tu jest artykuł o tym jak wygląda rozwój pod koniec ciąży i że dwa tyg mają ogromne znaczenie dla rozwoju mózgu. Wiec jak nie trzeba to nie warto przyspieszać.

W ogóle polecam wam ten blog - Mataja.pl - prowadzą go trzy położne, dwie są matkami. Artykuły na podstawie badań naukowych, dla mnie bardzo pomocne! [emoji4]

0d1yhqvkorvfo1vd.png

Ostatnia edycja:

Juz nie pamietam, ale na pewno chodziło o coś z napięciem mięśniowym, chłopiec ma juz 6 lat a ciagle chodzi na rehabilitacje, ma problemy z kręgosłupem i kolanami i ponoć to typowe u wcześniaków. I jakieś problemy ze ssaniem.
Niby nic poważnego, bo jest ogólnie zdrowy ale jak pomyślisz ze można było poczekać dwa trzy tygodnie i moze nie byłoby problemu......
Ja pierwsze cc miałam robione 4 dni przed terminem, drugie tydzien (kolejne cc trzeba wykonywać wcześniej w obawie o bliznę) i uważam że to było ok. Kazdy dzien w brzuchu mamy ma znaczenie!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Heh ja myślałam,że do szkoły rodzenia jeszcze mam czas,a tu widzę że już trzeba się zapisywać :O bardzo bym chciała zabrać mojego narzeczonego,ale on pracuje w takich godzinach że tylko rano by mu pasowało,a póki co żadnej takiej szkoły nie znalazłam hmmmm

Do góry