reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Biedronka niestety nie, oni pracują w szpitalu wojskowym chyba....
Zresztą nawet nie wiem.
Znam lekarza który tam pracuje, zabrzmi to dość bezszczelnie ale mam zamiar do niego iść i prosić o cc w 36 tc. Nie prowadzę u niego ciąży że względu na sympatię i szacunek do dr. G.

reklama
i znowu z innej beczki, ostatnio zastanawiałam się z mężem do kogo będzie podobne nasze dziecko .Jeśli brać po uwagę cechy dominujące i recesywne to dziecko będzie wykapany tata :) to tak z genetyki ale jak to będzie naprawdę jak się nasze geny zmiksują tego nikt nie wie .
Ja to bym chciała żeby oprócz końskiego zdrowia of course moje dziecko miało włosy mojego męża- grube, dużo i falowane i zęby mojego meza- proste, białe, zdrowe...i zdolności plastyczne ( mój mąż pięknie rysuje) i matematyczne. po mnie może mieć figurę i brak predyspozycji do tycia, zamiłowanie do książek i niebieskie oczy ;)
a podobne... hmmm oczywiście że do mnie ;)

Taka lista marzeń;)

p19u9jcg81ehxczt.png

Mi spadały z 4.9 teraz miałam 1. Dopiero w lutym idę na kontrolę to Ci powiem czy się utrzymuje ;)
a bierzesz większe dawki ? Bo w ciąży jest zwiększone zapotrzebowanie. Ja brałam najpierw 5x50 i 2x75 a teraz już 7x75.

p19u9jcg81ehxczt.png
Co to znaczy 5x50 ze 5 tabletek dziennie? Biorę 50 jedna dziennie. Może teraz mi zwiększy, ale dziwi mnie ze na początku tak ładnie spadło a teraz odbiło. To dla mnie nowość bo dopiero w ciazy mi wyszła niedoczynność i jestem zielona.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

mi maż powiedział ze jeśli to dziewczynka ,lepiej by było gdyby to jednak po mnie piersi odziedziczyła a nie po nim ;) pytam go czy już skończył ,to dodał ze ewentualnie włosy i oczy jeszcze :oops:

Dziewczyny jak to jest z tymi ruchami. Jestem w połowie 19 tc i czasami czuję takie delikatne pykanie w środku albo lekkie smyranie jak przyłożę rękę do brzucha ale nie mam pewności że to moja dzidzia a nie wspominane wcześniej "wewnętrzne cibąki". Na tym etapie myślałam że dostanę porządnego kopniaka a tu cisza. Napiszcie proszę jak to wygląda z waszego doświadczenia.
Ja też tylko takie bąki, albo taki ucisk na organy w środku. Ale się nie dziwię bo sama widziałam na usg to gigantyczne łożysko zajmujące praktycznie całą przednia ścianę, jak tu przez to czuć :(
i znowu z innej beczki, ostatnio zastanawiałam się z mężem do kogo będzie podobne nasze dziecko .Jeśli brać po uwagę cechy dominujące i recesywne to dziecko będzie wykapany tata :) to tak z genetyki ale jak to będzie naprawdę jak się nasze geny zmiksują tego nikt nie wie .
O a jakie znasz cechy dominujące? Ja wiem tylko jak jest z kolorem oczu i włosów. U nas nie będzie zaskoczenia bo oboje blondyni z niebieskimi oczami więc nie ma innej opcji [emoji14]
Ale mogło by mieć nosek po tacie bo synek ma już mój, no i taty zęby koniecznie żeby się nie musieli jak ja męczyć potem z aparatem i robić implantów.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Biedronka niestety nie, oni pracują w szpitalu wojskowym chyba....
Zresztą nawet nie wiem.
Znam lekarza który tam pracuje, zabrzmi to dość bezszczelnie ale mam zamiar do niego iść i prosić o cc w 36 tc. Nie prowadzę u niego ciąży że względu na sympatię i szacunek do dr. G.

36 TC to chyba sporo za wcześnie na poród? Szczerze to moja ciotka w tym TC urodziła i dziecko ma kilka zaburzeń przypisanych jako związane z wcześniactwem. Z tym , że lekarz wie na pewno najlepiej co będzie dobre dla dziecka :)

w57vxzkr0voyai9q.png

Ja też tylko takie bąki, albo taki ucisk na organy w środku. Ale się nie dziwię bo sama widziałam na usg to gigantyczne łożysko zajmujące praktycznie całą przednia ścianę, jak tu przez to czuć :(

O a jakie znasz cechy dominujące? Ja wiem tylko jak jest z kolorem oczu i włosów. U nas nie będzie zaskoczenia bo oboje blondyni z niebieskimi oczami więc nie ma innej opcji [emoji14]
Ale mogło by mieć nosek po tacie bo synek ma już mój, no i taty zęby koniecznie żeby się nie musieli jak ja męczyć potem z aparatem i robić implantów.

m3sxyx8dzur8ghzn.png
No właśnie ja mam łożysko na tylnej ścianie. Przynajmniej tak było w 17 tc, i zaczynam trochę świrować że tak słabo czuję.

reklama
O a jakie znasz cechy dominujące? Ja wiem tylko jak jest z kolorem oczu i włosów. U nas nie będzie zaskoczenia bo oboje blondyni z niebieskimi oczami więc nie ma innej opcji
emoji14.png
cechy dominujace
oczy ciemne
karnacja ciemniejsza
włosy ciemne
uszy odstające :p
usta pełniejsze
jeśli np twoja mama lub tata miał ciemne włosy jesteś nosicielem również i tej cechy , wiec nigdy nic nie wiadomo ,ale w twoim przypadku szansa na dziecko o blond włosach i niebieskich oczach jest bardzo wysoka

Do góry