reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Niektóre z gondoli są przystosowane do przewożenia w aucie ale jest ich niewiele na rynku. Na pewno się zmieniło ;) 20 lat temu dzieci w ogóle jeździły bez fotelików :)

reklama
U mnie również wymagają fotelika przy wyjściu ze szpitala..

A tak z innej beczki, dziś się odstresowalam, przyszły moje kamienie naturalne i wzięłam się za robotę ;-) narazie tyle bo cierpnie mi wszystko ;-)
1483441718-aaaaaa.jpeg

U mnie to nikogo nie interesowało jak dziecko wraca do domu. Niektórzy tatusiowe przychodzili po mamę i dziecko z wózkiem i tak wracali spacerkiem do domu.

My używalismy pierwszego fotelika do ok 1,5 roku, ale widziałam nie raz , że moje koleżanki 2-3 miesięczne dzieci wkładają do fotelika 9-36 kg. Gdzie główka dziecku opadała na boki. Trochę niebezpieczne, ale każdy opiekuje się swoim dzieckiem jak mu się podoba.

w57vxzkr0voyai9q.png

Do 6-8 miesięcy? w pierwszym foteliku? to chyba musi być mega długie dziecko, bo w pierwszym foteliku dziecko powinno jeździć dopóki Mu głowa nie wystaje... znam przypadki, ze nawet 2 letni dzieci jeździły, tymbardziej, ze ten właśnie tyle do kierunki jazdy jest najbezpieczniejszy.

Moim zdaniem tylko Maxi Cosi, Recaro i Cybex to dobre firmy, z porzadnymi atestami (a nie takimi, które daną firma sama sobie wymyslila)

I na czym jak na czym ale akurat na foteliku samochodowym bym nie oszczedzala :)
Mam na myśli tu fotelik tzw. Nosidełko 0-13 kg. Tu się po prostu nie wcisnie większego dziecka. A już w ogóle w kombinezonie [emoji53] Z corkami miałam potem taki większy z regulacją do spania, a dopiero potem takie siedzisko. Ja też uważam że nie powinno się oszczędzać na fotelik więc wg mnie lepiej kupić używany firmowy niż nowego krzaka w tej samej cenie [emoji4]

16udskjopmtfyunf.png

Dzień dobry ! Często Was czytam ale jakos nie mogę się wbić do rozmowy . Mam do Was pytanie , czy czujecie ruchy dziecka ? Ja 2 tygodnie temu czułam jakieś takie bardzo delikatne motylki i do tej pory nic .

U mnie również wymagają fotelika przy wyjściu ze szpitala..

A tak z innej beczki, dziś się odstresowalam, przyszły moje kamienie naturalne i wzięłam się za robotę ;-) narazie tyle bo cierpnie mi wszystko ;-)
1483441718-aaaaaa.jpeg

Ooo piękne a ten z tym serduszkiem to szczególnie [emoji7]a sprzedajesz może? Bo chętnie bym taka zakupiła?

w4sqskjo5hsjfnhu.png

Dzień dobry.

U mojego synka kryzys na całego, wczoraj nie doszedł do przedszkola taka histeria, dzisiaj w szatni nie dał się rozebrać - dopiero jak mu obiecałam, że z nim zostanę to się uspokoił - mam nadzieję, że to chwilowe.

Co do fotelików to mamy po starszaku, Nikoś jeźdZil w nim ok 9 miesięcy tylko bo wyrósł, ale on jak miał 3,5 m-ca ważył już 8kg [emoji6]

7u223e3kwboc3bjp.png

reklama
Dzień dobry ! Często Was czytam ale jakos nie mogę się wbić do rozmowy . Mam do Was pytanie , czy czujecie ruchy dziecka ? Ja 2 tygodnie temu czułam jakieś takie bardzo delikatne motylki i do tej pory nic .
Ja kilka razy coś czułam ale nie wiem co to było .Rano i wczoraj i dziś przez brzuszek czułam dzidzię taka bardzo twarda kulka tuż pod pepikiem .Podobno mama ma się zgłosić do lekarza jak do 22 tyg nic nie poczuję , ale piszę że generalnie ruchu dziecka dla niektórych mam są tak delikatne że ich nie wyczują na początku przynajmniej .

Do góry