reklama
Marciotek88
Fanka BB :)
Emkaa
U mnie to nikogo nie interesowało jak dziecko wraca do domu. Niektórzy tatusiowe przychodzili po mamę i dziecko z wózkiem i tak wracali spacerkiem do domu.
My używalismy pierwszego fotelika do ok 1,5 roku, ale widziałam nie raz , że moje koleżanki 2-3 miesięczne dzieci wkładają do fotelika 9-36 kg. Gdzie główka dziecku opadała na boki. Trochę niebezpieczne, ale każdy opiekuje się swoim dzieckiem jak mu się podoba.
My używalismy pierwszego fotelika do ok 1,5 roku, ale widziałam nie raz , że moje koleżanki 2-3 miesięczne dzieci wkładają do fotelika 9-36 kg. Gdzie główka dziecku opadała na boki. Trochę niebezpieczne, ale każdy opiekuje się swoim dzieckiem jak mu się podoba.
Gemmina
Marciotek88
Anulka.
Mam na myśli tu fotelik tzw. Nosidełko 0-13 kg. Tu się po prostu nie wcisnie większego dziecka. A już w ogóle w kombinezonie [emoji53] Z corkami miałam potem taki większy z regulacją do spania, a dopiero potem takie siedzisko. Ja też uważam że nie powinno się oszczędzać na fotelik więc wg mnie lepiej kupić używany firmowy niż nowego krzaka w tej samej cenie [emoji4]Do 6-8 miesięcy? w pierwszym foteliku? to chyba musi być mega długie dziecko, bo w pierwszym foteliku dziecko powinno jeździć dopóki Mu głowa nie wystaje... znam przypadki, ze nawet 2 letni dzieci jeździły, tymbardziej, ze ten właśnie tyle do kierunki jazdy jest najbezpieczniejszy.
Moim zdaniem tylko Maxi Cosi, Recaro i Cybex to dobre firmy, z porzadnymi atestami (a nie takimi, które daną firma sama sobie wymyslila)
I na czym jak na czym ale akurat na foteliku samochodowym bym nie oszczedzala
Natalia91
Ooo piękne a ten z tym serduszkiem to szczególnie [emoji7]a sprzedajesz może? Bo chętnie bym taka zakupiła?
Arya88
Dzień dobry.
U mojego synka kryzys na całego, wczoraj nie doszedł do przedszkola taka histeria, dzisiaj w szatni nie dał się rozebrać - dopiero jak mu obiecałam, że z nim zostanę to się uspokoił - mam nadzieję, że to chwilowe.
Co do fotelików to mamy po starszaku, Nikoś jeźdZil w nim ok 9 miesięcy tylko bo wyrósł, ale on jak miał 3,5 m-ca ważył już 8kg [emoji6]
U mojego synka kryzys na całego, wczoraj nie doszedł do przedszkola taka histeria, dzisiaj w szatni nie dał się rozebrać - dopiero jak mu obiecałam, że z nim zostanę to się uspokoił - mam nadzieję, że to chwilowe.
Co do fotelików to mamy po starszaku, Nikoś jeźdZil w nim ok 9 miesięcy tylko bo wyrósł, ale on jak miał 3,5 m-ca ważył już 8kg [emoji6]
reklama
cymera
Ja kilka razy coś czułam ale nie wiem co to było .Rano i wczoraj i dziś przez brzuszek czułam dzidzię taka bardzo twarda kulka tuż pod pepikiem .Podobno mama ma się zgłosić do lekarza jak do 22 tyg nic nie poczuję , ale piszę że generalnie ruchu dziecka dla niektórych mam są tak delikatne że ich nie wyczują na początku przynajmniej .Dzień dobry ! Często Was czytam ale jakos nie mogę się wbić do rozmowy . Mam do Was pytanie , czy czujecie ruchy dziecka ? Ja 2 tygodnie temu czułam jakieś takie bardzo delikatne motylki i do tej pory nic .