reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dobrze Cię rozumiem, tylko u nas wyglądało to wczoraj i w nocy tak: synek ma 20 mcy, nebud cała ampułka, berodual 8 klropel, nie pomogło, za godzinę, ventolin wziewnie i flixsotide...nie pomogło i tutaj bałam się o pracę serca, bo wiadomo przyspieszają...i decyzja dać nebud czy szpital z sercem na ramieniu i synkiem śpiącym u mnie na rękach, znowu dam nebud...dobra dałam, zaczął się dławić wydzieliną i bardzo płakać, no to go nosiłam 13 kg truliłam i nosiłam, w końcu odruch wymiotny i ulga...wyciszyło się, pierwsza godzina obudziłam się znowu chyrczy, ale już luzik bo za dwie godziny mogę dać berodual, a tu doszła gorączka, mały nie chciał brać leku bo go buzia paliła...dało rade o trzeciej już dusi, znowu inhalacja nebud berodual...chyrczało, chyrczało, zazwyczaj 10 min i działa a tu godzina i dopiero więc stres dla mnie wielki :( rok temu w listopadzie trafił w stanie ciężkim do szpitala, nikt mi nie wieżył, że jest z nim bardzo xle aż nie sprawdzili poziomu tlenu, a dziecko przez ręce leciało, dwa dni go rozkurczali i nie mogli...więc ja się inhalacji nie boję, znam je aż za dobrze, ale czasem boję się o jego serduszko :/ i trzeba wybierać mniejsze zło
Biedulek[emoji53]

reklama
Rybcia współczuję ale będzie dobrze!!
Anra chyba każda z Nas wolałaby naturalne sposoby, niestety też taka mądra teraz byłam i dostałam takiego stanu zapalnego że boli do dziś.

Dobrze Cię rozumiem, tylko u nas wyglądało to wczoraj i w nocy tak: synek ma 20 mcy, nebud cała ampułka, berodual 8 klropel, nie pomogło, za godzinę, ventolin wziewnie i flixsotide...nie pomogło i tutaj bałam się o pracę serca, bo wiadomo przyspieszają...i decyzja dać nebud czy szpital z sercem na ramieniu i synkiem śpiącym u mnie na rękach, znowu dam nebud...dobra dałam, zaczął się dławić wydzieliną i bardzo płakać, no to go nosiłam 13 kg truliłam i nosiłam, w końcu odruch wymiotny i ulga...wyciszyło się, pierwsza godzina obudziłam się znowu chyrczy, ale już luzik bo za dwie godziny mogę dać berodual, a tu doszła gorączka, mały nie chciał brać leku bo go buzia paliła...dało rade o trzeciej już dusi, znowu inhalacja nebud berodual...chyrczało, chyrczało, zazwyczaj 10 min i działa a tu godzina i dopiero więc stres dla mnie wielki :( rok temu w listopadzie trafił w stanie ciężkim do szpitala, nikt mi nie wieżył, że jest z nim bardzo xle aż nie sprawdzili poziomu tlenu, a dziecko przez ręce leciało, dwa dni go rozkurczali i nie mogli...więc ja się inhalacji nie boję, znam je aż za dobrze, ale czasem boję się o jego serduszko :/ i trzeba wybierać mniejsze zło

Jejku, biedny maluszek[emoji53] a miałaś takie zalecenie, żeby dawać tyle dawek? U nas nawet w Szpitalu nie dają tylu leków, ale nie znam się na tym. Ja do nebbudu i berodualu zawsze dodaje kilka kropelek soli fizjologicznej. A jeśli dalej nie pomaga to robię jej takie długie inhalacje z soli. Nigdy nie było takiej sytuacji , żeby nie pomogło.

w57vxzkr0voyai9q.png

Cześć Dziewczynki:)

Zdrówka chorowitkom, mam nadzieję że dziś czują się już lepiej?

Zadzwonili do mnie wczoraj z przychodni, że mój gin chory i przełożona wizyta na następny czwartek. Więc sobie jeszcze trochę poczekam, ale będzie już 17 tc to może już coś będzie widać - czy chłopak czy dziewczynka:)

Ja też będę miała cc i jestem spanikowana. Tzn. byłam... bo znalazłam na fb grupę Cesarskie Cięcie i laski bez owijania w bawełnę opowiadają co i jak.. mi to pomogło przybliżyć jak cc rzeczywiście wygląda. Oczywiście są różne doświadczenia - jedne miały ok, inne fatalne. Ale trzeba być dobrej myśli, że trafimy do tej pierwszej grupy.

Daj znać jak ten masaż wyglądał - w jakiej pozycji był robiony. Jestem ciekawa bo w styczniu zaczynam serię 10 masaży na kręgosłup:-)
jasne ;) też dostałam skierowanie na 10, ale moja mama się nie zgodziła na nfz, więc ide prywatnie do babki z uprawnieniami do masażu kobiet ciężarnych ^^ Mam nadzieję że będzie przyjemnie ;)

w57vyx8dubspq12k.png

Proszę zanotować termin 25.06 płeć: dziewczynka [emoji176][emoji176][emoji176][emoji176][emoji176][emoji176][emoji176][emoji176][emoji176][emoji176][emoji176][emoji176][emoji176][emoji176][emoji176][emoji176][emoji176] doczekałam się niech zdrowo rośnie moja kruszynka

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom
Gratuluje z całego serca [emoji4][emoji9]

w57vxzkr0voyai9q.png

Proszę zanotować termin 25.06 płeć: dziewczynka [emoji176][emoji176][emoji176][emoji176][emoji176][emoji176][emoji176][emoji176][emoji176][emoji176][emoji176][emoji176][emoji176][emoji176][emoji176][emoji176][emoji176] doczekałam się niech zdrowo rośnie moja kruszynka

Gratulacje [emoji8]

w4sqskjodfythnd7.png

reklama
Dziękuję dziewczyny wyłamane jak głupia, niby wiem że jeszcze z jedno USG trzeba będzie potwierdzić na połówkowy mi jak się da ale bardzo dokładnie żabę widziałam u synów na tym etapie zawsze siusiak duży jak armata [emoji23]

Do góry