reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Aaa mam nadzieję że nie będziecie dużo pisały bo roboty Full i pewnie nie będę miała czasu czytać [emoji4] mam nadzieję że u Was podobnie i wszystkie siedzicie w garach[emoji38]

16udskjopmtfyunf.png

reklama
Dziewczyny będę dzisiaj w aptece i chcę kupić jakieś leprze witaminy. Jakie polecacie?
Ja biorę Mama DHA, ale w sumie to nie wiem, czy są dobre. Chociaż morfologia mi wyszła na razie prawie idealna, a nie odżywiam się aż tak zdrowo, więc chyba są to dobre suplementy ;)
A Ty jakie miałaś do tej pory?

Piłam już chyba każda :-) zwykła, owocowa, mietowa, nawet rumianek próbowałam i zawsze to samo [emoji52] ogólnie to od zawsze mało pije a tu jeszcze pozostało mi herbatę odstawić...

ckaiyx8dnvrdhn2p.png

Herbata ogólnie nie jest polecana w ciąży. Czytałam dużo artykułów wielu lekarzy na różnych blogach i tam są tak sprzeczne informacje na temat ziół i herbat jakie powinniśmy i nie powinniśmy pić, że dałam sobie spokoj i teraz na ciepło pije tylko kompoty. Od mamy i babci dostałam dużo butelek koncentratów owocowych dolewam cipłą wodę i jestem spokojna. Np. Hibuskus jest często uważany za niewskazany w ciąży a gdy przegladałam w sklepie herbatki owocowe jest on w praktycznie każdej herbatce owocowej. Reszta to czarna z aromatami. Rumianek jest w miarę wskazany ale na temat mięty zdania są podzielone. Czarnej herbaty przy mojej anemi nie mogę pić.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Dziewczyny będę dzisiaj w aptece i chcę kupić jakieś leprze witaminy. Jakie polecacie?
Ja biorę MamaDHA polecił mi ją lekarz. Wcześniej pregna plus, ale po pregnie wszystko mnie swedziało, jak przestałam brać przestało. Nie wiem czy to zbieg okoliczności czy cos w niej jest co mnie uczyla. MamaDHA ma dużo większe tabletki niż pregna.

f2w3skjoapwrgv7j.png

No tak .. ja dziś już wolne od pracy i miałam pospac... udało się do 6 [emoji23] pozdrawiam mamuśki :-) mało się udzielam ostatnio ale to z braku czasu ;-) mam pytanko ... czy to normalne że wymiotuje po ... herbacie? [emoji23] do 14 tc miałam codzienne wymioty .... odstawilam herbatę bo miałam wrażenie że to właśnie po niej mi nie dobrze . W zeszłym tyg zrobiłam sobie moja ulubiona z cytrynka i miodem po czym był mega pawik... 2 tyg przerwy . Wczoraj się znowu skusilam u mamy na herbatkę pt "zloto Tybetu " ... ze tez nie pomyślałam aby sitko zabrać na toaletę...bo złotem rzygalam [emoji23]

ckaiyx8dnvrdhn2p.png
O matko ! Nieee ja jestem mega herbaciana pije po 5 dziennie ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Do góry