reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Tutaj jest fajnie rozpisane Link do: ciąża podział na tygodnie | smykuj.pl

2nn33e3k5z1n9x89.png
według tej rozpiski 2 miesiące trwał 5 tygodni [emoji23][emoji23][emoji23]
Nie ma co się sugerować. Ciąża trwa 10 a nie 9 miesiecy. Ja sobie liczę kolejne skończone 4 tyg i tak mi wyjdzie ślicznie 40 tyg i 10 miesięcy ginekolog też tak liczy :)

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
Od którego tyg ciąży jest teraz kolejny miesiąc? Tak mi leci ten czas że się boję że przegapię :D
1481447511-1d1mld.jpeg
tak mi pokazuje aplikacja , że 16 tydzień to 5 miesiąc.

Ja juz dziewczynki na swoim nowym, małym ale spokojnym mieszkanku :) wczoraj od rana się pakowałam (Szanowny mąż zrobił mi powtórkę z rozrywki i wyszedł o 19 a wrócił o 10 rano bez żadnej informacji. Niby się załamał musiał być sam a później bał się wrócić.) Jak już wrócił to połowę rZeczy miałam przewiezione, popołudniu z bratem i szwagrem byłam kupić meble i już mam wszystko co narazie niezbędne. :) a P. ... zdziwił sie co do wyprowadzki, myślał że tego nie zrobię. Ale rozeszlismy się w jako takiej zgodzie- w końcu i tak sie musimy kontaktować bo Nikolcia. Zaoferował pomoc we wszystkim i w ogóle heh. Tylko trochę za późno.

Noo Ale teraz będzie nam lepiej.

Wychodzę do domu :)

W ogóle lekarz dyżurny stwierdził, że jak mam wymioty ok 2 razy na dobę to jak na ciąże to luksus... ciekawe czy jak on by rzygał 2 razy na dobę przez ileś tam tygodni plus mdłości i brak apetytu to by się dobrze czuł

7u223e3kwboc3bjp.png
Faceci to zawsze najmądrzejsi, bo w ciąży nie byli. Mi tak się madrzył po porodzie na obchodzie, niech sam urodzi i wtedy może się mądrzyć[emoji12]

Ja mam kablową TV więc nie mogę mieć HBO.

Dziś rano Amelia mówiła i dotknęła brzucha a mały się poruszył , cudowne uczucie [emoji173].

Miłego dnia Mamuśki [emoji4]

f2w3skjoapwrgv7j.png

1481447511-1d1mld.jpeg
tak mi pokazuje aplikacja , że 16 tydzień to 5 miesiąc.

Ja juz dziewczynki na swoim nowym, małym ale spokojnym mieszkanku :) wczoraj od rana się pakowałam (Szanowny mąż zrobił mi powtórkę z rozrywki i wyszedł o 19 a wrócił o 10 rano bez żadnej informacji. Niby się załamał musiał być sam a później bał się wrócić.) Jak już wrócił to połowę rZeczy miałam przewiezione, popołudniu z bratem i szwagrem byłam kupić meble i już mam wszystko co narazie niezbędne. :) a P. ... zdziwił sie co do wyprowadzki, myślał że tego nie zrobię. Ale rozeszlismy się w jako takiej zgodzie- w końcu i tak sie musimy kontaktować bo Nikolcia. Zaoferował pomoc we wszystkim i w ogóle heh. Tylko trochę za późno.

Noo Ale teraz będzie nam lepiej.

Szacun za twoja decyzje!Teraz bedzie na pewno lepiej!Nie warto meczyc sie z toksycznymi osobami.Zycie jest krotkie.

W ogóle ja myślałam żeby liczyć tak że skoro ostatnią miesiączkę miałam 27 to że w kolejnych miesiącach 27 się zmienia miesiąc. Nie wiem czy ktoś mnie skumał hehe
A ja liczę od założonego dnia porodu 7.06 i tak - 7.12 zaczełam 4 miesiąc, 7.01- 5 itd. Uznając , że ciąża jednak trwa te 9 miesięcy. Jeśli zakłada się, że 10 to ktoś rodzący 2- 3 tygodnie po terminie jest w ciąży 11 miesięcy ? W Polsce raczej się to nie zdaży, ale w pierwszej ciąży dziewczyny z forum np. z Irlandii miały wywoływane dopiero 3tyg po terminie.

Tak myślę, że żadna z nas w miesiączke nie zaszła w ciąże. Dziwią mnie te wyliczenia medyczne.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Ostatnia edycja:
reklama
według tej rozpiski 2 miesiące trwał 5 tygodni [emoji23][emoji23][emoji23]
Nie ma co się sugerować. Ciąża trwa 10 a nie 9 miesiecy. Ja sobie liczę kolejne skończone 4 tyg i tak mi wyjdzie ślicznie 40 tyg i 10 miesięcy ginekolog też tak liczy :)

w57vyx8dubspq12k.png

W Kasince która mam o ciąży tez jest rozpisane na 10 miesięcy .
Czyli jestem już chyba w 5 miesiącu lał

Madziara gratuluje odwagi, życzę powodzenia choć jestem pewna ze sobie poradzisz

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry