reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Sama nie wiem... Czekała mnie 2godzinna jazda samochodem potem ok godzinny lot i powrót za 2 dni... A sama myśl o podróży sprawiała że skakało mi ciśnienie. może gdyby nie musiała lecieć sama było by lepiej. Chyba nigdy się tak nie stresowałam... A w sumie nie miałam czym... Trudno te badania prenatalne nie były aż tak ważne dla mnie.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
No to faktycznie byłaby ciężka podróż. Wcale się nie dziwię w takim razie. A nie masz możliwości u siebie zrobić tych badań?

reklama
No to faktycznie byłaby ciężka podróż. Wcale się nie dziwię w takim razie. A nie masz możliwości u siebie zrobić tych badań?

No niestety tu nie ma specjalistów, o zwykłe usg ciężko, robią je położne. Na całą ciążę należy się aż jedno ok 18tc... Prywatnie też nie ma nikogo z certyfikatem bo tu się tego nie robi. A takie zwykłe usg miałam tydzień temu.

Nie mogłam tam wytrzymać i zrezygnowałam. Wyobrazacie sobie karmienie 15 dzieci na raz podczas obiadu w 2 osoby? Miarka się przebrała jak dr zaczeła zatrudniać jakieś znajome starsze babki, które krzyczały na dzieci ( dosyć tych krzyków bachory i dawały klapsy jak np. Dziecko nie chciało grzecznie leżeć podczas zmiany pieluchy)Wtedy odeszłam , zajełam się praca mgr a potem odrazy dostałam prace w przedszkolu - też prywatnym.

f2w3skjoapwrgv7j.png
Jeszcze skontakowalabym sie z rodzicami i powiedziala co sie dzieje!

oar8s65gmlqg37sx.png

No niestety tu nie ma specjalistów, o zwykłe usg ciężko, robią je położne. Na całą ciążę należy się aż jedno ok 18tc... Prywatnie też nie ma nikogo z certyfikatem bo tu się tego nie robi. A takie zwykłe usg miałam tydzień temu.

Jeśli miałabyś się stresować taka podróżą to faktycznie lepiej odpuścić. Niedlugo zresztą połówkowe[emoji4]

Tak piszecie o tych żłobkach straszne ale ja będę dawała moje dziecko do żłobka bo nie mam rodziców ani teściów którzy mogli by się nim zająć. Moja koleżanka pracowała w prywatnym przedszkolu gdzie były kamery wiec rodzice mieli podgląd co się dzieje, to jest jakieś wyjście.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jeszcze skontakowalabym sie z rodzicami i powiedziala co sie dzieje!

oar8s65gmlqg37sx.png
Byłaby afera na całe miasto, bo u nas jest jeden żłobek prywatny i jeden państwowy.

Jeśli będę miała kiedyś potrzebę zatrudnienia opiekunki to nigdy w życiu nie wybiore starszej kobiety.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Tak piszecie o tych żłobkach straszne ale ja będę dawała moje dziecko do żłobka bo nie mam rodziców ani teściów którzy mogli by się nim zająć. Moja koleżanka pracowała w prywatnym przedszkolu gdzie były kamery wiec rodzice mieli podgląd co się dzieje, to jest jakieś wyjście.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Spokojnie. Jest przecież wiele żłobków , gdzie pracują kochające ciocie z powołaniem.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Byłaby afera na całe miasto, bo u nas jest jeden żłobek prywatny i jeden państwowy.

Jeśli będę miała kiedyś potrzebę zatrudnienia opiekunki to nigdy w życiu nie wybiore starszej kobiety.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Niestety w ten sposób zostawiłaś bezbronne dzieci z oprawcami i nigdzie tego nie zgłosiłaś :( czy gdyby ktoś zataił informacje o tym, że twoje dziecko jest bite w żłobku nie byłabyś zawiedziona, zła?

Właśnie przeczytałam o czymś w moim mniemaniu dziwnym otóż "prezencie od noworodka dla starszego dziecka"?
Co o tym myslicie?
Wśród moich znajomych tak sie praktykuje. Starsze dzieci zawsze sa zazdrosne o nowego członka rodziny a taki drobiazd to troszke przekupowanie dziecka , ze ten mały obcy ludek może byc fajny skoro dostaje od niego prezent. Jak patrze po znajomych to sie sprawdza.

reklama
Hej melduje się po wizycie. U bobaska wszystko oki serduszko 158 uderzen na minute, bardzo się wiercił ;)
Z mniej pozytywnych inf to moja morfologia się nie udała bo krew skrzepła i badania nie przeprowadzono, więc w za 2 tyg powtórka;(
Ja mam jakiś uraz do żłobka... ale za to w przedszkolu miałam super panie i kochałam tam chodzić;)

w57vyx8dubspq12k.png

Do góry