reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Sama nie wiem... Czekała mnie 2godzinna jazda samochodem potem ok godzinny lot i powrót za 2 dni... A sama myśl o podróży sprawiała że skakało mi ciśnienie. może gdyby nie musiała lecieć sama było by lepiej. Chyba nigdy się tak nie stresowałam... A w sumie nie miałam czym... Trudno te badania prenatalne nie były aż tak ważne dla mnie.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
No to faktycznie byłaby ciężka podróż. Wcale się nie dziwię w takim razie. A nie masz możliwości u siebie zrobić tych badań?

reklama
No to faktycznie byłaby ciężka podróż. Wcale się nie dziwię w takim razie. A nie masz możliwości u siebie zrobić tych badań?

No niestety tu nie ma specjalistów, o zwykłe usg ciężko, robią je położne. Na całą ciążę należy się aż jedno ok 18tc... Prywatnie też nie ma nikogo z certyfikatem bo tu się tego nie robi. A takie zwykłe usg miałam tydzień temu.

Nie mogłam tam wytrzymać i zrezygnowałam. Wyobrazacie sobie karmienie 15 dzieci na raz podczas obiadu w 2 osoby? Miarka się przebrała jak dr zaczeła zatrudniać jakieś znajome starsze babki, które krzyczały na dzieci ( dosyć tych krzyków bachory i dawały klapsy jak np. Dziecko nie chciało grzecznie leżeć podczas zmiany pieluchy)Wtedy odeszłam , zajełam się praca mgr a potem odrazy dostałam prace w przedszkolu - też prywatnym.

f2w3skjoapwrgv7j.png
Jeszcze skontakowalabym sie z rodzicami i powiedziala co sie dzieje!

oar8s65gmlqg37sx.png

No niestety tu nie ma specjalistów, o zwykłe usg ciężko, robią je położne. Na całą ciążę należy się aż jedno ok 18tc... Prywatnie też nie ma nikogo z certyfikatem bo tu się tego nie robi. A takie zwykłe usg miałam tydzień temu.

Jeśli miałabyś się stresować taka podróżą to faktycznie lepiej odpuścić. Niedlugo zresztą połówkowe[emoji4]

Tak piszecie o tych żłobkach straszne ale ja będę dawała moje dziecko do żłobka bo nie mam rodziców ani teściów którzy mogli by się nim zająć. Moja koleżanka pracowała w prywatnym przedszkolu gdzie były kamery wiec rodzice mieli podgląd co się dzieje, to jest jakieś wyjście.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jeszcze skontakowalabym sie z rodzicami i powiedziala co sie dzieje!

oar8s65gmlqg37sx.png
Byłaby afera na całe miasto, bo u nas jest jeden żłobek prywatny i jeden państwowy.

Jeśli będę miała kiedyś potrzebę zatrudnienia opiekunki to nigdy w życiu nie wybiore starszej kobiety.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Tak piszecie o tych żłobkach straszne ale ja będę dawała moje dziecko do żłobka bo nie mam rodziców ani teściów którzy mogli by się nim zająć. Moja koleżanka pracowała w prywatnym przedszkolu gdzie były kamery wiec rodzice mieli podgląd co się dzieje, to jest jakieś wyjście.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Spokojnie. Jest przecież wiele żłobków , gdzie pracują kochające ciocie z powołaniem.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Byłaby afera na całe miasto, bo u nas jest jeden żłobek prywatny i jeden państwowy.

Jeśli będę miała kiedyś potrzebę zatrudnienia opiekunki to nigdy w życiu nie wybiore starszej kobiety.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Niestety w ten sposób zostawiłaś bezbronne dzieci z oprawcami i nigdzie tego nie zgłosiłaś :( czy gdyby ktoś zataił informacje o tym, że twoje dziecko jest bite w żłobku nie byłabyś zawiedziona, zła?

Właśnie przeczytałam o czymś w moim mniemaniu dziwnym otóż "prezencie od noworodka dla starszego dziecka"?
Co o tym myslicie?
Wśród moich znajomych tak sie praktykuje. Starsze dzieci zawsze sa zazdrosne o nowego członka rodziny a taki drobiazd to troszke przekupowanie dziecka , ze ten mały obcy ludek może byc fajny skoro dostaje od niego prezent. Jak patrze po znajomych to sie sprawdza.

reklama
Hej melduje się po wizycie. U bobaska wszystko oki serduszko 158 uderzen na minute, bardzo się wiercił ;)
Z mniej pozytywnych inf to moja morfologia się nie udała bo krew skrzepła i badania nie przeprowadzono, więc w za 2 tyg powtórka;(
Ja mam jakiś uraz do żłobka... ale za to w przedszkolu miałam super panie i kochałam tam chodzić;)

w57vyx8dubspq12k.png

Do góry