reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Cześć dziewczyny

U mnie -5kg, cieszę się bo jestem duża babka.

Co do ginekologów to mój jest najdelikatniejszy w mieście - w poprzedniej ciąży przez częste pobyty w szpitalu badali mnie wszyscy lekarze i mam porównanie ;) kobiety dla mnie były zawsze niedelikatne, ale przebija je jeden lekarz u nas - on bada tak, że potem ledwo się chodzi... rzeźnik normalnie! Jak raz mi robił usg dopochwowo to myślałam, że umrę :/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Auuuu.... Aż mnie zabolało jak przeczytałam o tym rzeźniku.... U nas też jest jeden taki na oddziale.

U mnie +2kg. Ale wyglądam jakbym z 10 przytyła, z chłopcami taki brzuch jak teraz miałam na początku 6 miesiąca.

I chyba już koledzy z pracy zaczynają coś podejrzewać [emoji12] jak na razie żaden wprost się nie zapytał a ja się nie chwaliłam [emoji6]

reklama
Cześć dziewczyny

U mnie -5kg, cieszę się bo jestem duża babka.

Co do ginekologów to mój jest najdelikatniejszy w mieście - w poprzedniej ciąży przez częste pobyty w szpitalu badali mnie wszyscy lekarze i mam porównanie ;) kobiety dla mnie były zawsze niedelikatne, ale przebija je jeden lekarz u nas - on bada tak, że potem ledwo się chodzi... rzeźnik normalnie! Jak raz mi robił usg dopochwowo to myślałam, że umrę :/

jak mialam 14 lat to miałam 8cm torbiel na jajniku. pojechaliśmy do CZMP i tam nie chciała mnie przyjąć uwaga ginekolog dziecięcy bo nie mieli łóżek na tym oddziale na jakim miałam mieć operacje. Więc badała 14 letnia dziewice( chciałam przez pochwe bo miesiąc wcześniej miałam szew nad odbytem i bolało jeszcze) - wsadziła mi tam łapę i zaczęła mi ręką odkręcać torbiel. ja wyłam z bólu mama obok też płakała, na koniec badania jak juz wiedziala ze musi mnie przyjąć na oddział to uznała że zbada przez odbyt ?
po jaką cholere ?
To było moje najgorsze badanie.

w57vyx8dubspq12k.png

Ja to w ogóle rozlazłam się ze wszystkich stron [emoji34] od cycków (z czego mąż się cieszy [emoji12] ) po uda i pośladki, już ledwo wchodzę w ciuchy, o zapięciu guzika nie ma opcji. I boczki mi się zaczęły wylewać [emoji34]

Młodamama napisałam ci wiadomość pw,mam nadzieję, że jakoś mi się udało ;)

Różnie to z tymi ginekologami jest. Ja teraz chodzę do cudownej Pani doktor, którą znalazłam w szpitalu przez przypadek, gdy poroniłam pierwszą ciążę.

Bellax współczuję! Ja zaczęłam chodzić do ginekologa w wieku 12 lat i pamiętam te badania... a te przezpochwowe gdy byłam taka wystraszona to masakra - ale wolałam je od tych przez odbyt jednak...

Dziewczyny czy po długiej ciepłej kąpieli tez wam się tak słabo robi? Mi ostatnio często jest słabo np. W sklepie, kościele, ale po kąpieli to dosłownie jakieś apogeum.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Auuuu.... Aż mnie zabolało jak przeczytałam o tym rzeźniku.... U nas też jest jeden taki na oddziale.

U mnie +2kg. Ale wyglądam jakbym z 10 przytyła, z chłopcami taki brzuch jak teraz miałam na początku 6 miesiąca.

I chyba już koledzy z pracy zaczynają coś podejrzewać [emoji12] jak na razie żaden wprost się nie zapytał a ja się nie chwaliłam [emoji6]
Ja mam tak samo :/

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny czy po długiej ciepłej kąpieli tez wam się tak słabo robi? Mi ostatnio często jest słabo np. W sklepie, kościele, ale po kąpieli to dosłownie jakieś apogeum.

f2w3skjoapwrgv7j.png
kurcze uważaj z tymi kąpielami :( długie , ciepłe kąpiele są wręcz zakazane w ciąży :( dla mnie to też ból, kąpię się w letniej wodzie, expresowo wręcz, a kiedyś uwielbiałam długie leżenie w wannie

Do góry