reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe kreski ❤️

reklama
Ja mam pytanie odnośnie cp - dlaczego duphaston mógłby zaszkodzić jeśli okazało by się że jest jednak cp? Wiem, że podtrzyma dłużej ciążę i ona się bardziej rozwinie, ale bez niego i tak się musi rozwinąć, do czasu, aż można stwierdzić, że to cp. Według mnie ważna jest częsta kontrola poziomu bety i usg, aby jak najszybciej mieć jasność sytuacji i w razie co zadziałać. Jeśli źle myślę, to proszę poprawcie mnie.

Ja mam pytanie odnośnie cp - dlaczego duphaston mógłby zaszkodzić jeśli okazało by się że jest jednak cp? Wiem, że podtrzyma dłużej ciążę i ona się bardziej rozwinie, ale bez niego i tak się musi rozwinąć, do czasu, aż można stwierdzić, że to cp. Według mnie ważna jest częsta kontrola poziomu bety i usg, aby jak najszybciej mieć jasność sytuacji i w razie co zadziałać. Jeśli źle myślę, to proszę poprawcie mnie.

Jest coś takiego jak poronienie trąbkowe - czyli można poronić CP ale nie w momencie kiedy urośnie duża nie tam gdzie trzeba. Tak samo nie zawsze trzeba usuwać jajowód jeżeli usunie się ją odpowiednio wcześnie. Można to zrobić na dwa sposoby - jeden to wycięcie tylko ciąży i szycie jajowodu, drugi to tak jak ja miałam podanie leku o nazwie metotreksat.
Dodam, że obecnie jestem w prawidłowej ciąży z tego danego jajowodu co CP

Jest coś takiego jak poronienie trąbkowe - czyli można poronić CP ale nie w momencie kiedy urośnie duża nie tam gdzie trzeba. Tak samo nie zawsze trzeba usuwać jajowód jeżeli usunie się ją odpowiednio wcześnie. Można to zrobić na dwa sposoby - jeden to wycięcie tylko ciąży i szycie jajowodu, drugi to tak jak ja miałam podanie leku o nazwie metotreksat.
Dodam, że obecnie jestem w prawidłowej ciąży z tego danego jajowodu co CP
A każda cp roni się sama jak nie jest podtrzymywana?
Edit. Co najlepiej robić przy podejrzeniu cp - częste kontrole usg aż coś się zobaczy? Bo wcześniej to chyba nie można jednoznacznie potwierdzić cp?

Ostatnia edycja:
Skoro już pojawił się temat "strategii" to jak z tym trzymaniem nóg w górze/leżeniu po? Bo też niby nic nie daje i podobno plemniory praktycznie od razu się dostają gdzie trzeba ale zawsze jakoś czuję strach po seksie wstawać 🫣

Leżycie czy raczej nie zwracanie na to większej uwagi?
No, ja się staram nie wstawać od razu, raczej leżę sobie z 10 min, albo trochę więcej , kiedyś robiłam tą świecę, teraz ograniczyłam się do poduszki podkładanej pod dupę 😆😁

reklama
ze slodkich rzeczy to: plesniak i rogaliki francuskie z dzemem/nutella
Wytrawne: focaccia, mini burgery wege(z serami), deski serow, slimaki francuskie 2 rodzaje i salatke z makaronu z zupek chinskich z porem, pieczarkami i kukurydza :)
Masz sprawdzony przelis na foccacie?

Zrobiłaś mu awanturę? Mi kiedyś też się śniło coś podobnego, a on potem dziwił się, że jestem obrażona. 🤣
Co do snów, mojemu chłopu jak sni sie ze go zdradziłam to budzi sie na wkurwie i ma focha caly dzien😂😂😂😂😂😂

Do góry