reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czas relaksu........zapominamy o maluchach;)

reklama
Wamy, kołeczko to u nas nie to samo co spiralka, tylko ze na dluzej?? ale fajna sparwa, moze niech nam zamowi hurtowo;-)to by sie jej gin zdziwil, jakby poprosila o zapas takich koleczek:-D

Dzustta, widac M. z rozsadnym podejsciem do sparwy:tak:

sorry ze stronka po ANg, ale przynajmniej zdjecie tego jest.

Redaktorka spiralka tez tu jest, i ja musisz miec wkladana zabiegowo, a koleczko wkladasz sobie sama. Eh szkoda ze tego nie ma. Ja w sumie uslyszalam o tym przed ciaza, jak jeszcze palilam paierosy, i moj gin mi to polecil, bo powiedzial ze ma te koleczko niskie stezenie hormonow, wiec mniejszcze ryzyko zatorow itp.. Bo jak wiadomo fajki i antykoncepcja nie ida w parze.

NuvaRing

chyba jest w Polsce bo znalazlam na necie

"Krążek dopochwowy Nuva Ring
Zatwierdzony i wprowadzony do sprzedaży w Ameryce. Można go umieścić w pochwie, a po trzech tygodniach usunąć. Zrobiony jest z giętkiego plastiku, ma średnicę 54 mm i grubość 4 mm. Przez trzy tygodnie wydziela syntetyczne estrogen i progesteron bezpośrednio w miejscu działania naturalnych hormonów. Po usunięciu krążka w ciągu tygodnia pojawi się miesiączka. Jego skuteczność jest bardzo wysoka, pod warunkiem, że kobieta stosuje go ściśle według wskazówek."
na stronie
Seks / Antykonepcja / Wszystko o...

Ok ale ze mnie Gapa wlasnie doczytalam ze w Ameryce.... ale wiem ze napewno tez jest w Niemczech wiec moze do PL szybko dotrze. Moze mozna pogadac z gin zeby go skads zamowil. Im wiecej klientow sie pyta (klientek) tym wieksze szanse ze wprowadza w obieg.

Wama interesujące to kółeczko :tak:
u nas z zakładanych rzeczy to oprócz spirali były tylko kapturki na szyjkę, ale je się zakładało przed stosunkiem, to był chyba środek antykoncepcyjny czysto mechaniczny a nie hormonalny.

a z ciekawości - jeśli mogę - nie obsuwa się to jakoś w środku, czy jest wyczuwalne podczas seksu i jak to potem wyłowić z głębin?:cool2:
no i jaki jest miesięczny koszt używania?

reklama
Do góry