reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czas relaksu........zapominamy o maluchach;)

reklama
Wamy, kołeczko to u nas nie to samo co spiralka, tylko ze na dluzej?? ale fajna sparwa, moze niech nam zamowi hurtowo;-)to by sie jej gin zdziwil, jakby poprosila o zapas takich koleczek:-D

Dzustta, widac M. z rozsadnym podejsciem do sparwy:tak:

sorry ze stronka po ANg, ale przynajmniej zdjecie tego jest.

Redaktorka spiralka tez tu jest, i ja musisz miec wkladana zabiegowo, a koleczko wkladasz sobie sama. Eh szkoda ze tego nie ma. Ja w sumie uslyszalam o tym przed ciaza, jak jeszcze palilam paierosy, i moj gin mi to polecil, bo powiedzial ze ma te koleczko niskie stezenie hormonow, wiec mniejszcze ryzyko zatorow itp.. Bo jak wiadomo fajki i antykoncepcja nie ida w parze.

NuvaRing

chyba jest w Polsce bo znalazlam na necie

"Krążek dopochwowy Nuva Ring
Zatwierdzony i wprowadzony do sprzedaży w Ameryce. Można go umieścić w pochwie, a po trzech tygodniach usunąć. Zrobiony jest z giętkiego plastiku, ma średnicę 54 mm i grubość 4 mm. Przez trzy tygodnie wydziela syntetyczne estrogen i progesteron bezpośrednio w miejscu działania naturalnych hormonów. Po usunięciu krążka w ciągu tygodnia pojawi się miesiączka. Jego skuteczność jest bardzo wysoka, pod warunkiem, że kobieta stosuje go ściśle według wskazówek."
na stronie
Seks / Antykonepcja / Wszystko o...

Ok ale ze mnie Gapa wlasnie doczytalam ze w Ameryce.... ale wiem ze napewno tez jest w Niemczech wiec moze do PL szybko dotrze. Moze mozna pogadac z gin zeby go skads zamowil. Im wiecej klientow sie pyta (klientek) tym wieksze szanse ze wprowadza w obieg.

Wama interesujące to kółeczko :tak:
u nas z zakładanych rzeczy to oprócz spirali były tylko kapturki na szyjkę, ale je się zakładało przed stosunkiem, to był chyba środek antykoncepcyjny czysto mechaniczny a nie hormonalny.

a z ciekawości - jeśli mogę - nie obsuwa się to jakoś w środku, czy jest wyczuwalne podczas seksu i jak to potem wyłowić z głębin?:cool2:
no i jaki jest miesięczny koszt używania?

reklama
Do góry