reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cycowe mamy :)

A moja dzisiaj po kaszce obudziła się po 7 godzinach i już tylko 2 pobudki były- o 2:30 i o 5:30. Tylko znowu mi zaczęła w nocy kupy robić- dziś były dwie. Odkąd wprowadzamy te stałe pokarmy,to normalnie kupa za kupą. Niby piszecie, że to normalne, ale jak długo to będzie trwać?

reklama
Mexi..dla mnie lepsze byłyby 3 kupy dziennie..niż to czekanie jak 3 dzień nic :( Wczoraj niby zrobił kupę..ale dziś rano tylko pobrudził pampersa

Mexi..dla mnie lepsze byłyby 3 kupy dziennie..niż to czekanie jak 3 dzień nic :( Wczoraj niby zrobił kupę..ale dziś rano tylko pobrudził pampersa
Aguś spokojnie.Kinia na początku tez miała problemy z kupką.Boshe ile ja się wtedy stresu najadłam :-(ale już tak jest,że niektóre dzieci robia 3 razy dziennie,a nie które raz na 2 albo 3 dni.Moja od początku np mało spała i rzadko robiła kupki.Teściowa łaziła za mną i mi gadała,że to nie jest normalne tymsamym pogłebiając mój stres.Ale odkąd podeszłam do tego normalnie,że Kinia najwyraźniej po prostu tak ma,wszystko się unormowało :-)jak nie zrobi kupki to trudno,zrobi następnego dnia,a jak zrobi 2 albo 3 razy dziennie to cieszę się jeszcze bardziej.No chyba,że to biegunka oczywiście wtedy trzeba coś zaradzic ;-)
mexi ja tez miałam dzisiaj tylko jedną pobudkę po 3 :-)
tego,że musiałam ja wybudzic bo sie biedna wystraszyła zaraz po zaśnięciu to nie liczę :-) także jupiii,mama się nareszcie wyspała :-):-):-)

ja od trzech dni podaję na noc Julce kleik ryżowy na moim mleku i wczoraj spała od 19.30 do 24.00 ....co dla mnie jest sukcesem bo był czas, że budziła się co 2 godziny w nocy......co prawda od 4 do 5.00 wyjątkowo marudziła ale za to potem z pobudka o 8.00 spałysmy jeszcze do 10.00 :) niedługo może też spróbuje dac kaszke tylko czy mogę ją przygotować na swoim mleku i Wy podajecie je przez butle czy łyzeczką ? ;)

ja od trzech dni podaję na noc Julce kleik ryżowy na moim mleku i wczoraj spała od 19.30 do 24.00 ....co dla mnie jest sukcesem bo był czas, że budziła się co 2 godziny w nocy......co prawda od 4 do 5.00 wyjątkowo marudziła ale za to potem z pobudka o 8.00 spałysmy jeszcze do 10.00 :) niedługo może też spróbuje dac kaszke tylko czy mogę ją przygotować na swoim mleku i Wy podajecie je przez butle czy łyzeczką ? ;)
ja daje kaszkę gotową na modyfikowanym melku i podaje łyzeczką bo jest dość gęsta a opócz tego Stas nie wypije nic innego z butelki jak moje mleko reszta łyzeczką....

witam się serdecznie powiedzcie kochane czy ja taką zwykłą kaszkę bananową mogę zrobic rzadką taką żeby z butli pił czy tak nie wolno robic
tak sobie właśnie myślę że czas na kaszkę bo znowu się częściej w nocy budzi

u nas kupki troszkę lepiej ale przez pare dni dawałam mu tylko obiadek o 12 i zrezygnowałam z deserków po poludniu no ale dziś znów dam mu deserek i zobaczymy no i po obiadku podaję mu łyżeczką bo z butli nie chce tak ok. 30 ml. wody albo herbatki no i ja parę sliwek suszonych zjadam
nie wiem co pomogło ale wszystko razem działa i kupka jest lepsza

witam się serdecznie powiedzcie kochane czy ja taką zwykłą kaszkę bananową mogę zrobic rzadką taką żeby z butli pił czy tak nie wolno robic
tak sobie właśnie myślę że czas na kaszkę bo znowu się częściej w nocy budzi

Ja robię rzadszą niż w przepisie. W przepisie jest 4-5 łyżek dużych kaszki na 160 ml mleka a ja daję 4 miarki od mleka- to jest na moje oko ok. 2-2,5 łyżki, no i wtedy to fajnie leci przez butelkę. Gęstsze to by na pewno nie poleciało. Raz zrobiłam wg przepisu i dałam jej łyżeczką, to nie ma szans, żeby to poleciało przez smoczek.

Ja jeśli daję kaszkę to przez butelkę (smoczek trójprzepływowy). Najczęściej, żeby nie było dla Franka za ciężkie jedzonko na noc, mieszam mleko modyfikowane z kaszką. U mnie mleko - na 30ml wody 1 miarka mleka, jak np. robię 150ml wody to daję 2/3 miarki kaszki i resztę miarek mleka.

Ja robię kaszkę na noc do butelki..jako że to kaszka mleczno ryżowa to robię ją na wodzie..na 210 ml wody wsypuję 8 miarek od mleka kaszki..

reklama
Wiecie co, od kilku dni Maciek pod koniec karmienia przekręca się na moim brzuchu na swój brzusio :-D i tak sobie ciągnie cyca od góry :-D komicznie to wygląda, a jaki Macol jest zadowolony ;-)

Do góry