reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cycowe mamy :)

reklama
Daniel na dobranoc je 210 ml mleka (7 miarek) + 7 takich samych miarek kaszki. smoczek mamy z Lovi typowy na kaszkę (chociaż z trójprzepływowego też leci).

no i już definitywnie zakończyłam karmienie piersią, brakło mleczka :sad:. ale przynajmniej mam teraz najedzone dziecko, bo wcześniej nie za bardzo się najadał moim.

Cherie..a masz kaszkę ryżową czy mleczno ryżową..bo ja już zgłupiałam czy mam moją mleczno ryżową na mleku czy na wodzie robić?

Wiecie co, od kilku dni Maciek pod koniec karmienia przekręca się na moim brzuchu na swój brzusio :-D i tak sobie ciągnie cyca od góry :-D komicznie to wygląda, a jaki Macol jest zadowolony ;-)
:-):-D:-D:-D na pewno,ale ważne że Maciuś zadowolony i najedzony :-)

Kinia póki co je 160ml mleka i ja robię ze swojego mleka które sciągam zazwyczaj rano.
Daje 2,5 do 3 łyżek kaszki ryżowej :-)

no i już definitywnie zakończyłam karmienie piersią, brakło mleczka :sad:. ale przynajmniej mam teraz najedzone dziecko, bo wcześniej nie za bardzo się najadał moim.
oj przykro mi...mimo tego ciesz się że dzieciątko najedzone jest ;-)

a powiedzcie mi dziewczynki bo mam dylemat.
dawałam Kini wczoraj brokułkę,zjadła trochę ale chyba niespecjalnie jej smakowała.
dzisiaj jej w ogóle nie chciała jesc.
i teraz nie wiem czy jutro znowu próbowac ją jej dac czy może coś innego??
Kupkę po brokułce ladną zrobiła także luzik,ja uznałabym że brzusio brokułkę przyjął

Ostatnia edycja:

Najwazniejsze ze dostawal do tego czasu a to naprawde duzo:tak:nic sie nie martw;-)nie jedna by chciala tak pociagnac:tak:

Cherie..a masz kaszkę ryżową czy mleczno ryżową..bo ja już zgłupiałam czy mam moją mleczno ryżową na mleku czy na wodzie robić?

Jesli jest mleczno ryzowa to robi sie na wodzie:tak:nie potrzebne jest mleko:no:ja tez daje mleczno ryzowe tylko ze nigdzie nie moge takiej znalesc jabłkowej:tak:

A ja szczęśliwa matka, że me dziecko na kukurydzę nie ma uczulenia zjadłam wczoraj wieeelką kolbę ! I teraz sama pukam się w łeb jaka jestem głupia, bo mały cały dzień robi "yyyyyyyyyyyyyy" i kupy nie może zrobić, a do tego bąki sadzi straszne.... im starsza tym głupsza jestem :(

Kopciuszku o jabłkowej to pierwsze słyszę!
Purchawka..nie przejmuj się człowiek uczy się na błędach :)

reklama
dzięki za wskazówki co do kaszki
jutro spróbujemy bo dziś byliśmy na zakupach i wróciliśmy dokładnie na czas kąpania i jakoś tak czasu nie było
a mój synus dziś zastrajkował i jak dostał o 16 deserek to dopiero po 20 po kąpaniu pił mleczko i w szoku jestem bo wypił tylko 100ml.
tak normalnie to je z cycusia jeszcze o ok. 18 ale pewnie to dlatego że dostał cały słoik deserku a normalnie to pół zjadał
stwierdzam że będę mu dawała pół deserku no bo w takim wypadku wychodzi że jadł mleczko dziś 3 razy to chyba za mało jak na takiego bąbla
rozszerzanie diety swoją drogą ale to mleczko powinno byc jeszcze głownym posiłkiem prawda
no zobaczymy ile pośpi po tych 100ml. ja obstawiam 23
dobranoc kolorowych snów życzę

Do góry