reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cycowe mamy :)

wczoraj znowu strajk ani nawet nie chciał widziec butli
zjadł z piersi i spanko i nocka ok pobudka jak zawsze o 12 i o 4.30 więc się ciesze

tylko jedna rzecz mnie martwi bo ja bym chciała juz pomału kończyc karmienie piersią i co mam robic jak on butli nie chce troszkę mnie to podłamalo bo naprawdę nie wiem co robic:no:
A dlaczego chcesz konczyć karmić??

Ja redukuje karmienia cycem:tak: na poczatku wprowadziłam butle na noc, teraz rano zamiast cyca dostaje deserek, popołudniu będę wprowadzać zupkę. każdy nowy wprowadzony pokarm zastepuje karmienie cycusiem:tak:
Ze starszym synkiem tak tez robiłam i powiem Ci, że to świetna metoda jest, karmiłam go do roku ale juz ostatnie 2 miesiące cycus był podawany tylko raz- rano:tak: Tym sposobem łatwiej było mi go odstawić od piersi a i dla mnie duzo lżej bo pokarm sie dostosował i nie miałam problemów z nawałem.

reklama

Ja redukuje karmienia cycem:tak: na poczatku wprowadziłam butle na noc, teraz rano zamiast cyca dostaje deserek, popołudniu będę wprowadzać zupkę. każdy nowy wprowadzony pokarm zastepuje karmienie cycusiem:tak:
Ze starszym synkiem tak tez robiłam i powiem Ci, że to świetna metoda jest, karmiłam go do roku ale juz ostatnie 2 miesiące cycus był podawany tylko raz- rano:tak: Tym sposobem łatwiej było mi go odstawić od piersi a i dla mnie duzo lżej bo pokarm sie dostosował i nie miałam problemów z nawałem.

A Piotruś się najada rano deserkiem ? Ile go dajesz ?:) Bo Lolek jak zje słoiczek jabłka to wcale nie widać po nim , żeby się cokolwiek najadł:(

Wczoraj byłysmy u lekarza i Pani doktór powiedziala żeby nadal karmic piersią i niczego nie wprowadzać.Jak twierdzi zdąży się dziecko jeszcze w życiu najeśc innych rzeczy.tarsza córka sama się odtawiła od piersi w wieku 9 miesięcy ale od 4 miesiąca jadła sposobem łączonym cyc i modyfikowane.Jak dla mnie to było krótko ale z drugiej strony nie miałysmy problemów z odstawieniem.

no ja też właśnie tak chciałam pomału i stopniowo zastępowac cycusia czymś innym i najpierw była butla z kleikiem na noc przez 3 dni jadł a teraz za nic nie chce
ale plan mam taki : ściągnę moje mleko i spróbuję mu dac jak zje to znaczy że mleko mod. mu nie smakuje- kupie inne
jak nie zje to pewnie butla nie ta - spróbuje innej
spróbuję też jak Purchawka mikeszac moje mleczko z mod.
jak to zawiedzie to ponownie za radą Purchawki poczekam do 6 miesiąca i spróbuje niekapek
jestem dobrej myśli i optymistycznie do tego nastawiona -to pewnie przez tą słoneczną pogodę
jest jeszcze jedna sprawa Alanek tak co jakiś czas tak jakby traci apetyt normalnie to je co 2 godz. a czasami przez pare dni ( i tak jest właśnie teraz )co 3-4 godz. i to z płaczem nie chce wogóle cycka na siłe go przystawiam nie wiem czemu tak ma ale już się do tego przyzwycziłam
ostatnio miał tak w jak byliśmu w Polsce byście widziały moją rodzinę panikę robili że coś z nim nie tak że normalnie to dzieci aż się trzęsa do cycka a ten mój taki niejadek (swoją drogą ten niejadek ma juz 8.100kg.)
przeszło mu po paru dniach i tak jest zawsze czy wasze dzieci też tak mają??

no ja też właśnie tak chciałam pomału i stopniowo zastępowac cycusia czymś innym i najpierw była butla z kleikiem na noc przez 3 dni jadł a teraz za nic nie chce
ale plan mam taki : ściągnę moje mleko i spróbuję mu dac jak zje to znaczy że mleko mod. mu nie smakuje- kupie inne
jak to zawiedzie to ponownie za radą Purchawki poczekam do 6 miesiąca i spróbuje niekapek
jestem dobrej myśli i optymistycznie do tego nastawiona -to pewnie przez tą słoneczną pogodę
jest jeszcze jedna sprawa Alanek tak co jakiś czas tak jakby traci apetyt normalnie to je co 2 godz. a czasami przez pare dni ( i tak jest właśnie teraz )co 3-4 godz. i to z płaczem nie chce wogóle cycka na siłe go przystawiam nie wiem czemu tak ma ale już się do tego przyzwycziłam
ostatnio miał tak w jak byliśmu w Polsce byście widziały moją rodzinę panikę robili że coś z nim nie tak że normalnie to dzieci aż się trzęsa do cycka a ten mój taki niejadek (swoją drogą ten niejadek ma juz 8.100kg.)
Ja też miałam pare takich dni... uznałam, że ma gorszy dzień i nawet się nad tym nie zastanawiałam :) No i trudno sie dziwic, że dzieci nei chca mod., bo po cycusiu ono jest strasznie niedobre :) Trzymam kciuki, żeby szło tak jak chcesz, żeby było :)

Moja nie próbowała niczego innego ale zdarzają też jej się dni ,że nie bardzo chce jeść i jak próbuje ją przystawić to płacze.Nic na siłę się nie da zrobić.Moja mama tez robi panikę ,że dziecko nie chce jeść.

Ale miałam przed chwilą akcję! :)
Lolek kwiczał, że głodny, no to mu chce dać cyca, a on bierze i wypluwa! Mówię, no nic tylko znów ma jakieś schizy :) Ale mąż mówi, żebym mu dała marchewki, to może zje. No więc wyciągnęłam słoiczek i... zżarł cały w trymiga! Chciał jeszcze, ale jak zobaczył, że nic nie ma (okazanie pustego słoiczka:p) to tak się z zadowoleniem uśmiechnął i poszedł spać :D Hah, czyli jednak marcheweczka smaczniejsza od cycusia :)

reklama
Zazdroszczę Purchaweczko! Żeby tak mój Szymuś zaczal coś w końcu jeść , a tak ciagle moje mleko (odciagniete) ani kleiku, ani kaszki..z dynia była walka trzy tygodnie i udało się na chwilę..Swój problem opisałam w wątku: menu naszych pociech.Może nie potrzebuje?Modyfikowanego nie będę dawać, moje zdanie na temat mleka jest jednoznaczne: mleko krowie dla cielaków, zreszta jak cielaki wyrastają z okresu "cielęcego" nie pija juz mleka tylko skubią trawkę;-);-)Może jak będzie mial 3-4 latak to wprowadze troszkę jogurtu naturalnego.
Acha..4 miesiące ściagam pokarm (1 miesiąc karmiłam naturalnie, potem był bunt, za duzo laktozy itd i niestety po długiej walce zaczęłam ściągać mleko -synkowi za szybko leciało, jadł tylko ze smoka Medeli z zaworem, żeby mu mleko nie leciało samo, żadną butla nie mogłam go nakarmic a ni cycem tak sie krztusił i denerwował..:-((..Czy mimo tego, że daję moje mleko butla, to dalej jestem mama cycowa?Ja karmię piersią, ale...inaczej:-)Moge tutaj pisać?

Do góry