reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cycowe mamy :)

wczoraj znowu strajk ani nawet nie chciał widziec butli
zjadł z piersi i spanko i nocka ok pobudka jak zawsze o 12 i o 4.30 więc się ciesze

tylko jedna rzecz mnie martwi bo ja bym chciała juz pomału kończyc karmienie piersią i co mam robic jak on butli nie chce troszkę mnie to podłamalo bo naprawdę nie wiem co robic:no:
A dlaczego chcesz konczyć karmić??

Ja redukuje karmienia cycem:tak: na poczatku wprowadziłam butle na noc, teraz rano zamiast cyca dostaje deserek, popołudniu będę wprowadzać zupkę. każdy nowy wprowadzony pokarm zastepuje karmienie cycusiem:tak:
Ze starszym synkiem tak tez robiłam i powiem Ci, że to świetna metoda jest, karmiłam go do roku ale juz ostatnie 2 miesiące cycus był podawany tylko raz- rano:tak: Tym sposobem łatwiej było mi go odstawić od piersi a i dla mnie duzo lżej bo pokarm sie dostosował i nie miałam problemów z nawałem.

reklama

Ja redukuje karmienia cycem:tak: na poczatku wprowadziłam butle na noc, teraz rano zamiast cyca dostaje deserek, popołudniu będę wprowadzać zupkę. każdy nowy wprowadzony pokarm zastepuje karmienie cycusiem:tak:
Ze starszym synkiem tak tez robiłam i powiem Ci, że to świetna metoda jest, karmiłam go do roku ale juz ostatnie 2 miesiące cycus był podawany tylko raz- rano:tak: Tym sposobem łatwiej było mi go odstawić od piersi a i dla mnie duzo lżej bo pokarm sie dostosował i nie miałam problemów z nawałem.

A Piotruś się najada rano deserkiem ? Ile go dajesz ?:) Bo Lolek jak zje słoiczek jabłka to wcale nie widać po nim , żeby się cokolwiek najadł:(

Wczoraj byłysmy u lekarza i Pani doktór powiedziala żeby nadal karmic piersią i niczego nie wprowadzać.Jak twierdzi zdąży się dziecko jeszcze w życiu najeśc innych rzeczy.tarsza córka sama się odtawiła od piersi w wieku 9 miesięcy ale od 4 miesiąca jadła sposobem łączonym cyc i modyfikowane.Jak dla mnie to było krótko ale z drugiej strony nie miałysmy problemów z odstawieniem.

no ja też właśnie tak chciałam pomału i stopniowo zastępowac cycusia czymś innym i najpierw była butla z kleikiem na noc przez 3 dni jadł a teraz za nic nie chce
ale plan mam taki : ściągnę moje mleko i spróbuję mu dac jak zje to znaczy że mleko mod. mu nie smakuje- kupie inne
jak nie zje to pewnie butla nie ta - spróbuje innej
spróbuję też jak Purchawka mikeszac moje mleczko z mod.
jak to zawiedzie to ponownie za radą Purchawki poczekam do 6 miesiąca i spróbuje niekapek
jestem dobrej myśli i optymistycznie do tego nastawiona -to pewnie przez tą słoneczną pogodę
jest jeszcze jedna sprawa Alanek tak co jakiś czas tak jakby traci apetyt normalnie to je co 2 godz. a czasami przez pare dni ( i tak jest właśnie teraz )co 3-4 godz. i to z płaczem nie chce wogóle cycka na siłe go przystawiam nie wiem czemu tak ma ale już się do tego przyzwycziłam
ostatnio miał tak w jak byliśmu w Polsce byście widziały moją rodzinę panikę robili że coś z nim nie tak że normalnie to dzieci aż się trzęsa do cycka a ten mój taki niejadek (swoją drogą ten niejadek ma juz 8.100kg.)
przeszło mu po paru dniach i tak jest zawsze czy wasze dzieci też tak mają??

no ja też właśnie tak chciałam pomału i stopniowo zastępowac cycusia czymś innym i najpierw była butla z kleikiem na noc przez 3 dni jadł a teraz za nic nie chce
ale plan mam taki : ściągnę moje mleko i spróbuję mu dac jak zje to znaczy że mleko mod. mu nie smakuje- kupie inne
jak to zawiedzie to ponownie za radą Purchawki poczekam do 6 miesiąca i spróbuje niekapek
jestem dobrej myśli i optymistycznie do tego nastawiona -to pewnie przez tą słoneczną pogodę
jest jeszcze jedna sprawa Alanek tak co jakiś czas tak jakby traci apetyt normalnie to je co 2 godz. a czasami przez pare dni ( i tak jest właśnie teraz )co 3-4 godz. i to z płaczem nie chce wogóle cycka na siłe go przystawiam nie wiem czemu tak ma ale już się do tego przyzwycziłam
ostatnio miał tak w jak byliśmu w Polsce byście widziały moją rodzinę panikę robili że coś z nim nie tak że normalnie to dzieci aż się trzęsa do cycka a ten mój taki niejadek (swoją drogą ten niejadek ma juz 8.100kg.)
Ja też miałam pare takich dni... uznałam, że ma gorszy dzień i nawet się nad tym nie zastanawiałam :) No i trudno sie dziwic, że dzieci nei chca mod., bo po cycusiu ono jest strasznie niedobre :) Trzymam kciuki, żeby szło tak jak chcesz, żeby było :)

Moja nie próbowała niczego innego ale zdarzają też jej się dni ,że nie bardzo chce jeść i jak próbuje ją przystawić to płacze.Nic na siłę się nie da zrobić.Moja mama tez robi panikę ,że dziecko nie chce jeść.

Ale miałam przed chwilą akcję! :)
Lolek kwiczał, że głodny, no to mu chce dać cyca, a on bierze i wypluwa! Mówię, no nic tylko znów ma jakieś schizy :) Ale mąż mówi, żebym mu dała marchewki, to może zje. No więc wyciągnęłam słoiczek i... zżarł cały w trymiga! Chciał jeszcze, ale jak zobaczył, że nic nie ma (okazanie pustego słoiczka:p) to tak się z zadowoleniem uśmiechnął i poszedł spać :D Hah, czyli jednak marcheweczka smaczniejsza od cycusia :)

reklama
Zazdroszczę Purchaweczko! Żeby tak mój Szymuś zaczal coś w końcu jeść , a tak ciagle moje mleko (odciagniete) ani kleiku, ani kaszki..z dynia była walka trzy tygodnie i udało się na chwilę..Swój problem opisałam w wątku: menu naszych pociech.Może nie potrzebuje?Modyfikowanego nie będę dawać, moje zdanie na temat mleka jest jednoznaczne: mleko krowie dla cielaków, zreszta jak cielaki wyrastają z okresu "cielęcego" nie pija juz mleka tylko skubią trawkę;-);-)Może jak będzie mial 3-4 latak to wprowadze troszkę jogurtu naturalnego.
Acha..4 miesiące ściagam pokarm (1 miesiąc karmiłam naturalnie, potem był bunt, za duzo laktozy itd i niestety po długiej walce zaczęłam ściągać mleko -synkowi za szybko leciało, jadł tylko ze smoka Medeli z zaworem, żeby mu mleko nie leciało samo, żadną butla nie mogłam go nakarmic a ni cycem tak sie krztusił i denerwował..:-((..Czy mimo tego, że daję moje mleko butla, to dalej jestem mama cycowa?Ja karmię piersią, ale...inaczej:-)Moge tutaj pisać?

Do góry