reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cycowe mamy :)

U nas nadal nie było kupy. Dziś jest 3 dzień bez. Wiem, że może się i później pojawić, ale na razie myszka robiła co drugi dzień, a tu już trzeci nie ma. Czy to możliwe, że ten kleik ją tak skleił, że nie robi? I jakie są objawy zatwardzenia? Bo ja nie widzę, żeby ona się coś męczyła z kupą. Nadmienię, że zjadłam jabłko, tak jak ktoś tu radził i nic. Poczekam jeszcze dzień, dwa a jak nie zrobi, to kupię chyba te czopki glicerynowe- jak myślicie?

reklama
A ktoś tu nie wiedział (Ola?), jak jest kleik po angielsku. Ja znalazłam takie coś- gruel
• mush. Nie będzie to tak? Pozdrawiam

U nas nadal nie było kupy. Dziś jest 3 dzień bez. Wiem, że może się i później pojawić, ale na razie myszka robiła co drugi dzień, a tu już trzeci nie ma. Czy to możliwe, że ten kleik ją tak skleił, że nie robi? I jakie są objawy zatwardzenia? Bo ja nie widzę, żeby ona się coś męczyła z kupą. Nadmienię, że zjadłam jabłko, tak jak ktoś tu radził i nic. Poczekam jeszcze dzień, dwa a jak nie zrobi, to kupię chyba te czopki glicerynowe- jak myślicie?

Ja bym nie dawała czopka jak nie widać ,że coś się dzieje niedobrego.Tzn. nie płacze ,nie boli jej brzuszek.Poczekaj jeszcze.

A ktoś tu nie wiedział (Ola?), jak jest kleik po angielsku. Ja znalazłam takie coś- gruel
• mush. Nie będzie to tak? Pozdrawiam
Dzięki bardzo. kochana jesteś że też chciało ci się tego szukac

a u nas: Alanek niedawno sie obudził i dostał pół słoiczka jabłuszka z czarną porzeczką krzywił się niesamowicie sama spróbowałam i faktycznie kwaskowe ale podeszło mu i zjadł popchnął cycusiem ;)

My świetowaliśmy dzisiaj 5-miesięcznicę Maćka pierwszą marcheweczką :tak: Maciek jak widzi miskę z łyżeczkę od razu szeroko otwiera japę :-) to wpakowałam mu tą marcheweczkę... jego zdziwiona mina była warta czekania na powrót tatusia z pracy :-D Oczywiście wtarabanił 3 łyżeczki i zaczął krzyczeć, że chce więcej :szok:
Po marcheweczce strzelił zadowolony kupsztala hahaha :-D
No ale na kolację już tak fajnie nie było... coś mu ewidentnie nie pasowało :baffled: może ta marchewka, albo smoczek 3+ albo coś z mlekiem było nie tak :-( Maciek cały czas uderzał rączkami w butelkę i się wkurzał :-( No nic, odłożyłam go do łóżeczka i zasnął po kilku minutach, zobacze jak będzie ze wstawaniem w nocy ;-)

No a mój całkowicie zastrajkował i na kleik i na modyfikowane :( a mam pytanie bo wasze dzieci są około w tym samym wieku co mój - jak mój sobie siedzi to się odpycha tak mocno do przodu i do tyłu przez co się buja - czy wasze też tak robią ? co to może być?

No a mój całkowicie zastrajkował i na kleik i na modyfikowane :( a mam pytanie bo wasze dzieci są około w tym samym wieku co mój - jak mój sobie siedzi to się odpycha tak mocno do przodu i do tyłu przez co się buja - czy wasze też tak robią ? co to może być?

Nie pomogę niestety, bo moja jeszcze nie siedzi.
A na kolację zjadła dzisiaj 90 ml kleiku i potem po kąpieli popiła trochę cyca. Ciekawe, jak będzie spać?
My na 5 urodziny też chcemy dać marchewkę z ziemniaczkiem. Jestem bardzo ciekawa, jak jej to pójdzie.

reklama

Jak to siedzi ?:) Dzieci w tym wieku zazwyczaj nie siedzą :)

Do góry