reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cycowe mamy :)

Dziewczyny, smoczki 6+ są z założenia od 6 miesiąca (np. 5 miesięcy i 1 dzień ;-)) czy od skończonego 6 miesiąca :baffled: czy któraś z was z takiego już korzysta? Chcę dać dzisiaj Maćkowi kleik z takiego smoka bo wczoraj coś się denerwował przy jedzeniu i wydaje mi się, że miał za mały wypływ:-)

reklama
Dziewczyny, smoczki 6+ są z założenia od 6 miesiąca (np. 5 miesięcy i 1 dzień ;-)) czy od skończonego 6 miesiąca :baffled: czy któraś z was z takiego już korzysta? Chcę dać dzisiaj Maćkowi kleik z takiego smoka bo wczoraj coś się denerwował przy jedzeniu i wydaje mi się, że miał za mały wypływ:-)
ja smoczków 6+ używam własnie do kleiku bo tu chyba nie ma tych specjalnych do kaszek

Tomek już absolutnie nie chce wypić mleka ze smoczka 3+...a jak mu daję z kleikiem to mam na razie 3+ale z powiększona własnoręcznie dziurką:-D

Zazdroszczę Purchaweczko! Żeby tak mój Szymuś zaczal coś w końcu jeść , a tak ciagle moje mleko (odciagniete) ani kleiku, ani kaszki..z dynia była walka trzy tygodnie i udało się na chwilę..Swój problem opisałam w wątku: menu naszych pociech.Może nie potrzebuje?Modyfikowanego nie będę dawać, moje zdanie na temat mleka jest jednoznaczne: mleko krowie dla cielaków, zreszta jak cielaki wyrastają z okresu "cielęcego" nie pija juz mleka tylko skubią trawkę;-);-)Może jak będzie mial 3-4 latak to wprowadze troszkę jogurtu naturalnego.
Acha..4 miesiące ściagam pokarm (1 miesiąc karmiłam naturalnie, potem był bunt, za duzo laktozy itd i niestety po długiej walce zaczęłam ściągać mleko -synkowi za szybko leciało, jadł tylko ze smoka Medeli z zaworem, żeby mu mleko nie leciało samo, żadną butla nie mogłam go nakarmic a ni cycem tak sie krztusił i denerwował..:-((..Czy mimo tego, że daję moje mleko butla, to dalej jestem mama cycowa?Ja karmię piersią, ale...inaczej:-)Moge tutaj pisać?

Pewnie ze mozesz,przeciez ty jestes cycowa:tak:najwazniejsze ze pije mleko matki;-)samo zdrowie;-)

no ja też właśnie tak chciałam pomału i stopniowo zastępowac cycusia czymś innym i najpierw była butla z kleikiem na noc przez 3 dni jadł a teraz za nic nie chce
ale plan mam taki : ściągnę moje mleko i spróbuję mu dac jak zje to znaczy że mleko mod. mu nie smakuje- kupie inne
jak nie zje to pewnie butla nie ta - spróbuje innej
spróbuję też jak Purchawka mikeszac moje mleczko z mod.
jak to zawiedzie to ponownie za radą Purchawki poczekam do 6 miesiąca i spróbuje niekapek
jestem dobrej myśli i optymistycznie do tego nastawiona -to pewnie przez tą słoneczną pogodę
jest jeszcze jedna sprawa Alanek tak co jakiś czas tak jakby traci apetyt normalnie to je co 2 godz. a czasami przez pare dni ( i tak jest właśnie teraz )co 3-4 godz. i to z płaczem nie chce wogóle cycka na siłe go przystawiam nie wiem czemu tak ma ale już się do tego przyzwycziłam
ostatnio miał tak w jak byliśmu w Polsce byście widziały moją rodzinę panikę robili że coś z nim nie tak że normalnie to dzieci aż się trzęsa do cycka a ten mój taki niejadek (swoją drogą ten niejadek ma juz 8.100kg.)
przeszło mu po paru dniach i tak jest zawsze czy wasze dzieci też tak mają??

Różnie z tymi dziećmi bywa.... sa też takie, jak np mój starszy syn, co żadnej butli nie tolerował tylko cyca a później jadł już z łyżeczki.

Co do niespokojnego jedzenia to normalne;-) Przerabiam takie zachowania już z drugim dzieckiem, czasami emocje mu sie udzielają, wiem, że jest głodny a pręży się, płacze i wypluwa cyca. Podstawa w takiej sytuacji to nie denerwowac się tylko spokojnie spiewać, szeptać, głaskac po głowce, zaraz przechodzi.

U mnie dzis sukces:tak:maly wypil kaszke z butelki:tak:dlugo mu to szlo i jeszcze nie umie dobrze jej zassac ale poszlo:-)ja daje mu 130 ml tej kaszki czy nie za malo?Po godzinie dostaje cyca i idzie spac.

Kopciuszku Tomek na dziś wypija o 20 160 ml mleka mod z kleikiem..i to po 3 godzinach od ostatniego cyca! A robię mu więcej ale nie daje rady :)

U mnie dzis sukces:tak:maly wypil kaszke z butelki:tak:dlugo mu to szlo i jeszcze nie umie dobrze jej zassac ale poszlo:-)ja daje mu 130 ml tej kaszki czy nie za malo?Po godzinie dostaje cyca i idzie spac.
Alanek wypijał ok 90 ml. kleiku i potem jeszcze ssał cycusia a ja się martwiłam czy to nie za dużo i czy nie rozciągnie sobie żołądeczka:-D

Alanek wypijał ok 90 ml. kleiku i potem jeszcze ssał cycusia a ja się martwiłam czy to nie za dużo i czy nie rozciągnie sobie żołądeczka:-D

Hihi, to Macol wypija 180 +cycol ;-) Śpi super, więc ja też jestem zadowolona i nawet codzienne ściąganie mleka już mnie nie drażni ;-)

reklama

Mi się zdaje, że od skończonego 6 m-ca.

Moja z reguły zje 90-100 i więcej nie chce.

Co do grymaszenia przy cycu- moja reż tak niekiedy ma. A ostatnio nawet zrobiła bunt i 5 godzin nie chciała nic jeść.

Do góry