reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cycowe mamy :)

Kopciuszku a spróbuj taki naprawdę gęsty podać z łyżeczki:tak:

Ja wczoraj pierwszy raz podałam kaszkę, kupiłam z Nestle kaszke ryżową z malinkami;-) Buzia mu się nie zamykała;-) tak mu smakowało!

Ostatnia edycja:
reklama

Ja wczoraj pierwszy raz podałam kaszkę, kupiłam z Nestle kaszke ryżową z malinkami;-) Buzia mu się nie zamykała;-) tak mu smakowało!
my tez dajemy kaszkę mleczno ryżową narazie bez owoców ale bedziemy dalej podawac... kaszka moze jest bardziej sycąca niż kleik; my tez podajemy gęsty łyzeczką- zobaczymy jaka bedzie dzisiejsza nocka
a powiedzcie kaszka ryzowo- kukurydziana to kolejny etap? jeszcze bardziej sycąca?

Wczoraj podalam gesty:tak:na 100 ml wody= mleko dalam chyba 3 miarki kleiku:tak:mam zrobic jeszcze bardziej gesty?Ile ty dajesz?
A ja kupilam tez kaszke mleczno-ryzowa z bananami:tak:ale najpierw podaje kleik;-)kupki sa jak zwykle rzadkie:tak:no i podaje lyzeczka bo z butli-niet:no::-D

Ja zaczęłam podawać mojej wikusi na noc kleik z mlekiem modyfikowanym bebiko i spala od 19 do 5 rano!!! potem cyc i do 7 dalej spanko, jednak wystapily klopoty z kupka i musialam zrezygnowac z kleiku. Mała była na cycu więc zaczęłam jej podawać kaszkę manno Nestle na mleku mod po 4m do tego 2 łyzki śliwek (próbowałam robić jej kompot z szuszonych ale pluła i robila mega smieszne minki) zobaczymy jak bedzie to przyswajac. małymi kroczkami zaczynam bo z glutenem.
co do sposobu podania kaszek polecam butle canpol z żółtym smokiem do kaszek zero problemow (wyprobowalam juz Avena MAM BABY i inne) a tu prosze najtansza a najlepiej sie sprawdza.
Mam pytanko jakie podajecie zupki?? sami robicie czy gotowe??

Ja ściągam rano, po całej nocy spania i mam ok 100 ml, potem w ciągu dnia dociągam po 10-15 ml i mam na wieczór, a wieczorem to nawet 30 nie jestem w stanie ściągnąć :(
To ja mam tak samo ;-)

Dziewczyny, oświećcie mnie zieloną masę wtórną co podać dziecku teraz tak na spróbowanie ? kleik ? jak to zrobić, gdzie to kupić, w czym podać ?
Ja zaczęłam od kleiku ryżowego bobovity na swoim mleku :-) Maciek ma podejrzenie alergii pokarmowej więc się za bardzo nie wychylam :-p Na noc daje mu w butli 180ml + 3 łyżki kleiku... czasami koło 18-19 daję mu łyżeczką około 50ml mleczka z gęstszym kleikiem ;-)
Sen ma super odkąd mu podaję kleik :tak: dzisiaj wstał o 4.50, wyuldał cyca i spał do 8.30 :tak: cyce miałam tak twarde, że moglaym zabić haha :-D
Za klika dni, jak Macol skończy 5 misięcy, chcę wprowadzić marchewkę:tak:

Ja zaczęłam podawać mojej wikusi na noc kleik z mlekiem modyfikowanym bebiko i spala od 19 do 5 rano!!! potem cyc i do 7 dalej spanko, jednak wystapily klopoty z kupka i musialam zrezygnowac z kleiku. Mała była na cycu więc zaczęłam jej podawać kaszkę manno Nestle na mleku mod po 4m do tego 2 łyzki śliwek (próbowałam robić jej kompot z szuszonych ale pluła i robila mega smieszne minki) zobaczymy jak bedzie to przyswajac. małymi kroczkami zaczynam bo z glutenem.
co do sposobu podania kaszek polecam butle canpol z żółtym smokiem do kaszek zero problemow (wyprobowalam juz Avena MAM BABY i inne) a tu prosze najtansza a najlepiej sie sprawdza.
Mam pytanko jakie podajecie zupki?? sami robicie czy gotowe??
my narazie mamy za sobą jabłuszko marchewkę i jabłuszko z bananem wiec ja kupuje gotowe moze pozniej jak bedzie wiecej jadł bede sama robic narazie kupuję gotowce;
chce jutro wprowadzic marchewkę z ryzem zobaczymy jak zareaguje czy bedzie smakowac

to ja chyba jako jedna z niewielu NIC nie podałam mojej Majce :) - no ale ona najmlodsza jest :p
9 czerwca mamy szczepienie to wtedy zagadam z pediatra ;)

Cześć. Czytam Was od kilku dni i jeśli dobrze zrozumiałam, to dosypujesz kleiku do swojego mleka i dlatego jest rzadki. Nie pamiętam dlaczego, ale kleik ryżowy i kaszka nie zgęstnieje na naszym mleku. Musiałabyś rozrobić na modyfikowanym lub wodzie(ale wtedy będzie pewnie zupełnie niejadalny:-D)

.

O dzięki za informację. Nie wiedziałam, że kleik nie zagęstnieje na naturalnym mleku. Dzisiaj spróbujemy z mlekiem modyfikowanym i butelką. Mam nadzieję, że mała coś z tego zje :-).

reklama
my za 2 dni mamy 5 miesięcy wiec powoli zaczelimsy wprowadzac... ale i tak chyba mleko mu najbardziej smakuje...
no moja akurat w czerwcu bedzie miala 5 wiec do tego szczepienia poczekam ;)
jakos tak boje sie jej sama cos podac :p
poza mekiem mod ktore mi sie zdarzylo podczas kryzysu :-D

Do góry