reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cycowe mamy :)

Kopciuszku a spróbuj taki naprawdę gęsty podać z łyżeczki:tak:

Ja wczoraj pierwszy raz podałam kaszkę, kupiłam z Nestle kaszke ryżową z malinkami;-) Buzia mu się nie zamykała;-) tak mu smakowało!

Ostatnia edycja:
reklama

Ja wczoraj pierwszy raz podałam kaszkę, kupiłam z Nestle kaszke ryżową z malinkami;-) Buzia mu się nie zamykała;-) tak mu smakowało!
my tez dajemy kaszkę mleczno ryżową narazie bez owoców ale bedziemy dalej podawac... kaszka moze jest bardziej sycąca niż kleik; my tez podajemy gęsty łyzeczką- zobaczymy jaka bedzie dzisiejsza nocka
a powiedzcie kaszka ryzowo- kukurydziana to kolejny etap? jeszcze bardziej sycąca?

Wczoraj podalam gesty:tak:na 100 ml wody= mleko dalam chyba 3 miarki kleiku:tak:mam zrobic jeszcze bardziej gesty?Ile ty dajesz?
A ja kupilam tez kaszke mleczno-ryzowa z bananami:tak:ale najpierw podaje kleik;-)kupki sa jak zwykle rzadkie:tak:no i podaje lyzeczka bo z butli-niet:no::-D

Ja zaczęłam podawać mojej wikusi na noc kleik z mlekiem modyfikowanym bebiko i spala od 19 do 5 rano!!! potem cyc i do 7 dalej spanko, jednak wystapily klopoty z kupka i musialam zrezygnowac z kleiku. Mała była na cycu więc zaczęłam jej podawać kaszkę manno Nestle na mleku mod po 4m do tego 2 łyzki śliwek (próbowałam robić jej kompot z szuszonych ale pluła i robila mega smieszne minki) zobaczymy jak bedzie to przyswajac. małymi kroczkami zaczynam bo z glutenem.
co do sposobu podania kaszek polecam butle canpol z żółtym smokiem do kaszek zero problemow (wyprobowalam juz Avena MAM BABY i inne) a tu prosze najtansza a najlepiej sie sprawdza.
Mam pytanko jakie podajecie zupki?? sami robicie czy gotowe??

Ja ściągam rano, po całej nocy spania i mam ok 100 ml, potem w ciągu dnia dociągam po 10-15 ml i mam na wieczór, a wieczorem to nawet 30 nie jestem w stanie ściągnąć :(
To ja mam tak samo ;-)

Dziewczyny, oświećcie mnie zieloną masę wtórną co podać dziecku teraz tak na spróbowanie ? kleik ? jak to zrobić, gdzie to kupić, w czym podać ?
Ja zaczęłam od kleiku ryżowego bobovity na swoim mleku :-) Maciek ma podejrzenie alergii pokarmowej więc się za bardzo nie wychylam :-p Na noc daje mu w butli 180ml + 3 łyżki kleiku... czasami koło 18-19 daję mu łyżeczką około 50ml mleczka z gęstszym kleikiem ;-)
Sen ma super odkąd mu podaję kleik :tak: dzisiaj wstał o 4.50, wyuldał cyca i spał do 8.30 :tak: cyce miałam tak twarde, że moglaym zabić haha :-D
Za klika dni, jak Macol skończy 5 misięcy, chcę wprowadzić marchewkę:tak:

Ja zaczęłam podawać mojej wikusi na noc kleik z mlekiem modyfikowanym bebiko i spala od 19 do 5 rano!!! potem cyc i do 7 dalej spanko, jednak wystapily klopoty z kupka i musialam zrezygnowac z kleiku. Mała była na cycu więc zaczęłam jej podawać kaszkę manno Nestle na mleku mod po 4m do tego 2 łyzki śliwek (próbowałam robić jej kompot z szuszonych ale pluła i robila mega smieszne minki) zobaczymy jak bedzie to przyswajac. małymi kroczkami zaczynam bo z glutenem.
co do sposobu podania kaszek polecam butle canpol z żółtym smokiem do kaszek zero problemow (wyprobowalam juz Avena MAM BABY i inne) a tu prosze najtansza a najlepiej sie sprawdza.
Mam pytanko jakie podajecie zupki?? sami robicie czy gotowe??
my narazie mamy za sobą jabłuszko marchewkę i jabłuszko z bananem wiec ja kupuje gotowe moze pozniej jak bedzie wiecej jadł bede sama robic narazie kupuję gotowce;
chce jutro wprowadzic marchewkę z ryzem zobaczymy jak zareaguje czy bedzie smakowac

to ja chyba jako jedna z niewielu NIC nie podałam mojej Majce :) - no ale ona najmlodsza jest :p
9 czerwca mamy szczepienie to wtedy zagadam z pediatra ;)

Cześć. Czytam Was od kilku dni i jeśli dobrze zrozumiałam, to dosypujesz kleiku do swojego mleka i dlatego jest rzadki. Nie pamiętam dlaczego, ale kleik ryżowy i kaszka nie zgęstnieje na naszym mleku. Musiałabyś rozrobić na modyfikowanym lub wodzie(ale wtedy będzie pewnie zupełnie niejadalny:-D)

.

O dzięki za informację. Nie wiedziałam, że kleik nie zagęstnieje na naturalnym mleku. Dzisiaj spróbujemy z mlekiem modyfikowanym i butelką. Mam nadzieję, że mała coś z tego zje :-).

reklama
my za 2 dni mamy 5 miesięcy wiec powoli zaczelimsy wprowadzac... ale i tak chyba mleko mu najbardziej smakuje...
no moja akurat w czerwcu bedzie miala 5 wiec do tego szczepienia poczekam ;)
jakos tak boje sie jej sama cos podac :p
poza mekiem mod ktore mi sie zdarzylo podczas kryzysu :-D

Do góry