reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cycowe mamy :)

reklama
Ja bym też już chciała dać coś młodemu :( jak czytam jak Wasze maluchy zajadają to mi go jakoś tak trochę żal :D

I u nas kolejna przespana nocka, więc wyglada na to, ze to działanie kleiku:tak: Piotruś zasnąl o 20 i pierwsza pobudka była o 5 rano:tak: później wstał po 7.

Ja wczoraj wkońcu nie dałam kleiku bo miałam zalatany dzień i nie zdążyłam odciągnąć mleka :-( ale dzisiaj już się produkuję ;-) i na kolacyjkę podam 1-2 łyżeczki :-) zobaczymy jak młody zareaguje... Jak dodawałyście kleik do mleka to ze smoczka 3+ normalnie leciało czy mam powięszyć dziurkę albo dać w smoczku 6+?
Po moich ostatnich ekscesach kulinarnych Maciek ma już ładną buźkę, więc mam nadzieję, że jeszcze te suche plamki poznikają i będzie wsio ok :tak:

Wow fajnie, że wasze dzieci śpią. Moja wczoraj obudziła się o 23 na jedzonko, bo po kąpieli nie chciała jeść i potem wstała dopiero o 4:15 a następnie o 7, więc nieźle jak na nią. Ale z tym kleikiem też mnie korci. Ale jeszcze 2 tygodnie poczekam, aż skończy 5 m-cy.

przy okazji wczorajszego szczepienia okazalo sie , ze mala znowu za malo przybiera (100g przez 3 tyg.) no i kazala nam pediatra wprowadzic jeden staly posilek- zaczac od przecieru warzywnego.i do dawac do tego lyzeczke kaszki glutenowej
dzisiaj jednak rozmawialam z pediatra ze szpitala i kazal wprowadzic najpierw soki, potem owoce, potem warzywa i kleik ryzowy albo sinlac a z glutenem wstrzymac sie do 10 miesiaca (szczegolnie , ze maluch z alergią). za 2 tyg. kolejne wazenie i jesli nadal slabo z przyrostem masy ciala to badanie moczu i usg brzucha.
w poradni laktacyjnej trzecia wersja, ale oni tam maja fanatyczne nastawienie do karmienia piersią :-)
chyba jutro sprobuje z kleikiem ryzowym do wieczornego posilku.
co z glutenem zrobie jeszcze nie wiem.

reklama
Mdm to co napisałaś jest potwierdzeniem tego co pisałyśmy, że każda z nas najlepiej swoje dziecko zna i trzeba zdać się na swoja intuicję.
Ja zaczynam rozszerzanie diety od lekkich potraw, czyli troszkę kleiku, jabłuszko, owoce, na zupki tez przyjdzie kolej.
No i skoro masz alergiczne dziecko to faktycznie lepiej powstrzymać się z glutenem.

No a u nas kolejna super nocka, zasnął o 19-30 i pierwsza pobudka o 5 była:tak: no i śpi do tej pory. Kocham ten kleik:-D:-D:-D

Do góry