reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cycowe mamy :)

reklama
Ja bym też już chciała dać coś młodemu :( jak czytam jak Wasze maluchy zajadają to mi go jakoś tak trochę żal :D

I u nas kolejna przespana nocka, więc wyglada na to, ze to działanie kleiku:tak: Piotruś zasnąl o 20 i pierwsza pobudka była o 5 rano:tak: później wstał po 7.

Ja wczoraj wkońcu nie dałam kleiku bo miałam zalatany dzień i nie zdążyłam odciągnąć mleka :-( ale dzisiaj już się produkuję ;-) i na kolacyjkę podam 1-2 łyżeczki :-) zobaczymy jak młody zareaguje... Jak dodawałyście kleik do mleka to ze smoczka 3+ normalnie leciało czy mam powięszyć dziurkę albo dać w smoczku 6+?
Po moich ostatnich ekscesach kulinarnych Maciek ma już ładną buźkę, więc mam nadzieję, że jeszcze te suche plamki poznikają i będzie wsio ok :tak:

Wow fajnie, że wasze dzieci śpią. Moja wczoraj obudziła się o 23 na jedzonko, bo po kąpieli nie chciała jeść i potem wstała dopiero o 4:15 a następnie o 7, więc nieźle jak na nią. Ale z tym kleikiem też mnie korci. Ale jeszcze 2 tygodnie poczekam, aż skończy 5 m-cy.

przy okazji wczorajszego szczepienia okazalo sie , ze mala znowu za malo przybiera (100g przez 3 tyg.) no i kazala nam pediatra wprowadzic jeden staly posilek- zaczac od przecieru warzywnego.i do dawac do tego lyzeczke kaszki glutenowej
dzisiaj jednak rozmawialam z pediatra ze szpitala i kazal wprowadzic najpierw soki, potem owoce, potem warzywa i kleik ryzowy albo sinlac a z glutenem wstrzymac sie do 10 miesiaca (szczegolnie , ze maluch z alergią). za 2 tyg. kolejne wazenie i jesli nadal slabo z przyrostem masy ciala to badanie moczu i usg brzucha.
w poradni laktacyjnej trzecia wersja, ale oni tam maja fanatyczne nastawienie do karmienia piersią :-)
chyba jutro sprobuje z kleikiem ryzowym do wieczornego posilku.
co z glutenem zrobie jeszcze nie wiem.

reklama
Mdm to co napisałaś jest potwierdzeniem tego co pisałyśmy, że każda z nas najlepiej swoje dziecko zna i trzeba zdać się na swoja intuicję.
Ja zaczynam rozszerzanie diety od lekkich potraw, czyli troszkę kleiku, jabłuszko, owoce, na zupki tez przyjdzie kolej.
No i skoro masz alergiczne dziecko to faktycznie lepiej powstrzymać się z glutenem.

No a u nas kolejna super nocka, zasnął o 19-30 i pierwsza pobudka o 5 była:tak: no i śpi do tej pory. Kocham ten kleik:-D:-D:-D

Do góry