reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cycowe mamy :)

reklama
Jak zrezygnować z nocnego karmienia piersią ???? Moja mała zasypia przy cycku, w nocy i nad ranem budzi się na cyca, a ja chcę ją odstawić już ... jak to zrobić ... pomóżcie :(

Madziarena ja moge ci napisać jak ja Tomka oduczyłam..ale trwało to kilka miesięcy...wiec dużo pracy cie czeka jesli mała tak uperta jak Tomek:)
Po prostu po kolei zastepowałam karmienie wodą,,jak się budził np o 0.00, 3 i 6..to najpierw eliminowałam karmienie o 0.00...i twardo przetrzymywałam go do 3! Nawet jak sie obudził o 2..to woda! Nawet jak ryczał od północy do tej 3..tylko woda:)
W końcu zaczał się budzić dopiero o 3...i po jakimś tygodniu spania do 3...znów to samo:) Woda...kórej wcale nie chciał pić:)
Ale nie dawaj herbatki ani soczków..bo nie mówiąc o pruchnicy..to po prostu mała może zacząć budzić się nie na cyca tylko na słodkie picie!
U nas teraz jest noc przespana od 21 do 6-7 rano..wtedy jeszcze daję butlę i spi do 8-9..ale na wiosnę-lato zrezygnujemy z tego karmienia...bo latem moge wstawać o 6-7..a teraz jest tak ciemno jakby to był środek nocy:)

Dzięki Aguś - jakoś spróbuję z nią powalczyć, ona zasypia ok. 21 i budzi się na cyca - 3-4 w nocy, później o 6 pije i dopiero o 15 jak wrócę z pracy, czasem wcale w dzień nie chce cyca.

Madziarena a wieczorem rpzed spaniem tez dostaje cyca? Bo może po nim jest głodna i dlatego budzi się o tej 3-4? Ostatnim cycem u Tomka był ten o 6 rano..i po jakims czasie juz nie chciał po nim spać..a jak zaczęłam mu dawać butlę to jeszcze spi do 8! Tak sie u nas skończyło cyckowanie:( Ale z kolei Hania piła w nocy do 14 miesiąca(w dzień juz wcale)..hi hi za słaba psychicznie byłam wtedy żeby ja oduczac:)A jak pomyślę że przy Tomku od 7 miesiąca mam przespane nocki to jestem dumna z siebie:)
Trzymam kciuki zeby wam tez sie udało:)

a ja juz prawie w dzień nie dawałam gdy Zuzia dostała anginy i zastrzyki dwa razy dziennie i znowu cyc...cały dzień jest przyklejona od tygodnia... jutro ostatnie dwa zastrzyki....płacze tak że serce mi sie kraje i po prostu nie mogę jej nie dać bo tylko to ją uspokaja...ehhhh choróbsko to fatalna sprawa...

U nas chyba doświadczyłam zjawiska pt.:"dziecko samo się odstawiło od piersi" :-) Od niespełna tygodnia Franek prawie wcale nie używa cycunia. Jak pytam czy chce to jest radocha, nawet weźmie do buzi, ale nie zasysa tylko puszcza i uśmiech. Wczoraj nawet mnie ugryzł. W nocy udało się dać, ale przez sen, nieświadomy był.

reklama
Marta, o 6 przez sen pociągnął, ale teraz jak mu chciałam dać to patrzy jak na idiotkę.
Ja nie wiem dlaczego? Nie smakuje mu? Może przez burzę hormonów jakieś dziwne feromony wypuszczam :-)

Do góry