reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cycowe mamy :)

I moje drugie pytanie- kiedy należy podawać soczki/ herbatki, bo ja jeszcze nie podawałam? Czy to ma być po posiłku np. słoiczkowym czy między posiłkami???? I jeśli np. po posiłku słoiczkowym, to wtedy już cyca można odpuścić?????

reklama
Pediatra nam powiedział, że biegunka może niby trwać do 2tyg.:confused:
Zbiłam się z tropu z tymi kupami, bo Macol po wprowadzeniu innych posiłków nić cycol, robił twardszą kupkę... a teraz mimo, że podaję mu tylko zaklejacze (marchew, dynia z ziemniakiem, kaszka, lub od 2 dni zupa z królika) to kupy są luźne;-) No, ale utwierdzam się w przekonaniu, że to jednak nie biegunka:-D
Małe sprostowanie, ubrań nie dało się uratować :-)
Ups... :-D

Mexi jak mogę to napiszę moje zdanie..ja daję jedną łyżeczkę ugotowanej kaszki manny..lub jeśli gotuję zupkę to wsypudniej niecałą łyżeczkę sypkiej....
co do soczków..Tomek toleruje tylko soczki jabłkowe które daję mu zawsze po obiadku..tak ok 60 ml ale nie zawsze wszystko wypije! Więcej go nie dopajam bo dostaje cyca

Purchawko mam do Ciebie pytanie- bo widzę, że jesteś obeznana w temacie gluten :-).

Postanowiłam mojej dodawać kaszkę mannę do słoiczków. Kupiłam błyskawiczną i zrobiłam wg przepisu na opakowaniu- tzn połowę tego co w przepisie: dałam 2 łyżeczki kaszki i pół szklanki wody. Do słoiczków trzeba podawać najpierw 1 płaską łyżeczkę? Ale czy to chodzi o łyżeczkę czystej manny czy takiej już z wodą? No bo po ugotowaniu to wszystko się robi gęste i wychodzi dużo tych łyżeczek- mimo że samej manny było wcześniej 2 łyżeczki. Nie wiem, czy zrozumiałaś, o co mi chodzi? A może ktoś jeszcze się orientuje?????? Ja w sumie dałam ok. 1,5 łyżeczki takiej po ugotowaniu do słoiczka z jabłkiem i winogronami i brzoskwinią. A zajadała się, że hej.

Zgadzam sie z przedmówczynią, dodawać jedną łyżeczkę proszku, czyli czystej kaszki bez wody :)

I moje drugie pytanie- kiedy należy podawać soczki/ herbatki, bo ja jeszcze nie podawałam? Czy to ma być po posiłku np. słoiczkowym czy między posiłkami???? I jeśli np. po posiłku słoiczkowym, to wtedy już cyca można odpuścić?????

Ja podaje dwa razy:tak:zazwyczaj po innym jedzonku niz cyc:tak:ale kiedy bedzie bardzo cieplo bede dawac czesciej:tak:

Czyli rozumiem, że do słoiczków 1 łyżeczkę ugotowanej manny a jeśli sama robię danie, to wtedy 1 łyżeczkę czystej manny.

Buuuuuuuu mi dzisiaj wrócił okres grrrrrrrr. Myślałam, że jeszcze trochę go nie będzie. A tu pół roku i trach. Jest jeszcze ktoś, kto nie bierze tabletek i jeszcze nie dostał?????

reklama
Do góry