Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ups...Małe sprostowanie, ubrań nie dało się uratować :-)
Purchawko mam do Ciebie pytanie- bo widzę, że jesteś obeznana w temacie gluten :-).
Postanowiłam mojej dodawać kaszkę mannę do słoiczków. Kupiłam błyskawiczną i zrobiłam wg przepisu na opakowaniu- tzn połowę tego co w przepisie: dałam 2 łyżeczki kaszki i pół szklanki wody. Do słoiczków trzeba podawać najpierw 1 płaską łyżeczkę? Ale czy to chodzi o łyżeczkę czystej manny czy takiej już z wodą? No bo po ugotowaniu to wszystko się robi gęste i wychodzi dużo tych łyżeczek- mimo że samej manny było wcześniej 2 łyżeczki. Nie wiem, czy zrozumiałaś, o co mi chodzi? A może ktoś jeszcze się orientuje?????? Ja w sumie dałam ok. 1,5 łyżeczki takiej po ugotowaniu do słoiczka z jabłkiem i winogronami i brzoskwinią. A zajadała się, że hej.
I moje drugie pytanie- kiedy należy podawać soczki/ herbatki, bo ja jeszcze nie podawałam? Czy to ma być po posiłku np. słoiczkowym czy między posiłkami???? I jeśli np. po posiłku słoiczkowym, to wtedy już cyca można odpuścić?????
I moje drugie pytanie- kiedy należy podawać soczki/ herbatki, bo ja jeszcze nie podawałam? Czy to ma być po posiłku np. słoiczkowym czy między posiłkami???? I jeśli np. po posiłku słoiczkowym, to wtedy już cyca można odpuścić?????
ja jeszcze nie dostałam cały czas czekam... chociaz nie spieszy mi sie;-)Buuuuuuuu mi dzisiaj wrócił okres grrrrrrrr. Myślałam, że jeszcze trochę go nie będzie. A tu pół roku i trach. Jest jeszcze ktoś, kto nie bierze tabletek i jeszcze nie dostał?????