reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cycowe mamy :)

reklama
Czyli rozumiem, że do słoiczków 1 łyżeczkę ugotowanej manny a jeśli sama robię danie, to wtedy 1 łyżeczkę czystej manny.
Ja do słoiczków daję czystą mannę :confused: hmmm już sama nie wiem czy dobrze robię:-( Jak to wkońcu jest?

A co do @ to u mnie nadal brak, ale biorę azalię więc ona mi pewnie blokuje wypływy ;-)

Ja do słoiczków daję czystą mannę :confused: hmmm już sama nie wiem czy dobrze robię:-( Jak to wkońcu jest?

A co do @ to u mnie nadal brak, ale biorę azalię więc ona mi pewnie blokuje wypływy ;-)

Manne trzeba porządnie ugotowac, to kasza która pęcznieje pod wpływem temp, nie wystarczy jej zagotowac ale trzeba ugotować przez kilka minut. Nasze mamy najlepiej wiedza bo serwowały nam taką kaszkę;-)
Ja kupiłam kaszke manna z bobovity, smiało taką można dodac do innej kaszy, do deserków czy zupek;-) I nie trzeba jej gotowac bo jest już przerobiona.
Nie ma co sobie zycia utrudnać;-)

Manne trzeba porządnie ugotowac, to kasza która pęcznieje pod wpływem temp, nie wystarczy jej zagotowac ale trzeba ugotować przez kilka minut. Nasze mamy najlepiej wiedza bo serwowały nam taką kaszkę;-)
Ja kupiłam kaszke manna z bobovity, smiało taką można dodac do innej kaszy, do deserków czy zupek;-) I nie trzeba jej gotowac bo jest już przerobiona.
Nie ma co sobie zycia utrudnać;-)

Marta kocham cie ! taz ja nawet nie wiedzial ze taka manna przerobiona jest ! Jutro jade do sklepu - nie ma co walic sobie klody pod nogi jak jest z gorki :)

Musi być manna ugotowana a czysta to surowa?!?! Ja nie znalazłam niestety takiej typowej dla dzieci, jak ktoś tu pisze Bobovita zy inna. Kupiłam zwykłą mannę błyskawiczną z dodatkiem wanilii chyba firma Melvit. Gotuje się 3 minuty, więc nie jest źle. No i w sumie daję jej więcej, bo jak na moje oko, po ugotowaniu ta kaszka jest z wodą i pęchnieje, więc 1 łyżeczka ugotowanej nie równa się jednej łyżeczce czystej. Ja daję ok. 2-3łyżeczki.

Alez się z moim ciałem dzieją koszmarne rzeczy :( Włosy to już mi garściami wypadają, opuszki palców mam tak suche, że skóra mi pęka i schodzi, polecicie jakieś witaminy ? Bo me dziecię juz ze mnie chyba wszystko wyssało :p Pewnie dlatego już cycusia nie lubi tak jeść, bo witaminek tam już pewnie ni ma, skoro ze mna sie takie rzeczy dzieją:(

Alez się z moim ciałem dzieją koszmarne rzeczy :( Włosy to już mi garściami wypadają, opuszki palców mam tak suche, że skóra mi pęka i schodzi, polecicie jakieś witaminy ? Bo me dziecię juz ze mnie chyba wszystko wyssało :p Pewnie dlatego już cycusia nie lubi tak jeść, bo witaminek tam już pewnie ni ma, skoro ze mna sie takie rzeczy dzieją:(

Mi też się strasznie włosy sypią. Ja biorę Feminatal N- strasznie dużo tych witamin i piguła końska a mimo to lecą, to co by było bez tego????

A moja z kolei ostatnio ma tak, że jak doi cyca, to strasznie do niego przyciska głowę, tak jakby go chciała udusić ;-). Nie wiem, co ona robi?

reklama
Do góry