Mama Stacha
&Franka&Janka
Ja wit D już dawno nie podaję. Frankowi szybko zarosło ciemiączko i pediatra powiedziała żeby nie dawać. Żadnych kremów z filtrem też nie używam.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie będe pisac, wystarczy ze weźmiesz do ręki takiego Pysia i np sok bobofruta i sprawdzisz skład tych soków i zawartość owocówI bedziesz wiedziała dlaczego pysiów i kubusiów lepiej nie podawac
![]()
Witam.
Sprawdziłam i powiem szczerze, że mam wątpliwości, który sok jest lepszy dla mojego Adasia. Dotąd zagorzała fanka żywności dla dzieci po lekturze Waszych postów zaczęłam uważniej czytać etykiety i oto co wyczytałam:
To z etykiety bobo fruta
Zawartość owoców nie jest 100% i zawierają cukier.
- Sok marchwiowo-jabłkowy, po 5. miesiącu (skład: sok jabłkowy (33,4%), jabłka (26,3%), marchew (24,8%), woda, cukier, witamina C),
- Sok marchwiowo-morelowy z dynią, po 6. miesiącu (skład: woda, sok jabłkowy (25,2%), morele (22,5%), dynia (20%), cukier, witamina C)
Pysio ma 100% owoców i nie jest niczym dosładzany.Kubuś nie zawiera dodatku cukru, ale nie pamiętam zawartości owoców.
Nie chodzi mi tutaj o polemikę z Tobą ani o udowadnianie, że mam rację, tylko najzwyczajniej w świecie skołowana jestem. Kiedyś byłam pewna, że lepsze jest to co dla dzieci, ale to Wy zwróciłyście mi uwagę na mleko czy śmietanę w słoiczkach gerbera, cukier w morelkach hippa itp. I teraz jestem głupiutka
Hot chocolate nasz pediatra też zaleca witaminę D do końca pierwszego roku. I w szpitalu tak samo mówiła lekarka
Pozdrawiam serdecznie.
MARTA zeczywiscie wtedy bylo piekne latopamietam koniec maja i takie upaly
i tak wogole to Antos tez jest majowy?