reklama
Marcelka37
Zaangażowana w BB
Wiolka ja z reguły najpierw jedna pierś (ok 15-20 min), jak uda sie zasnąć to tak zostawiam, jak sie kręci podnosze do odbicia, czasami pozniej pielucha do zmiany bo w między czasie kupka, pozniej zaczyna sie znowu maraton z drugim cyckiem, najgorzej ok 23 kiedy oprozni dwa cycki, i drze sie dalej z glodu chyba, podaje wtedy mleczko 30 ml, wypija duszkiem, czasami zasnie a czasami znowu maraton cyckowy. W sumie budzi sie w nocy co 1,5 co 2 godziny i wisi na cycku do rana. W dzien sobie odsypiam kiedy ona spi, chociaz nie zawsze sie udaje, podziwiam mamy ktore maja jeszcze inne dzieciaczki pod opieką, jak to pogodzić.
wiolka_1982
Fanka BB :)
Marcelka- to, że po dwóch cycach nadal płacze wcale nie znaczy że dziecko głodne..potrzebuje Twojej bliskości, ciepla, czuć bicie Twojego serca bo wtedy czuje sie bezpiecznie. Nie zawsze cycus to tylko głód i potrzeba jedzenia. Mój ma juz prawie miesiąc a bywa ze cale dnie na cycku wisi.. Podobno pierwsze 3 miesiące to 4 trymestr ciazy..wiem ze to męczące bo sama nie raz mam chwile zwątpienia..ale podobno to muja
G
gość 574
Gość
dołączam do tych z cycami na wierzchu....
mój niby w nocy śpi ładnie - kąpiemy go koło 20 i 21 idzie spać - pobudki 24,3 i potem od 5 rano zaczyna się problem... - nie ma mowy żebym go odłożyła - nie żeby do łóżeczka - gdzie tam - on nie chce spać obok mnie, a tylko i wyłącznie na mnie, a najlepiej na cycku jako na poduszce - nie koniecznie z sutkiem w buzi, ale jak już wszamie oba, więc śpię na siedząco, a raczej przysypiam od 5 do 7...bo codziennie 7:30 muszę wstać - ogarnąć córę starsza i jego, ubrać, zapakować oboje do auta i odwieźć małą do przedszkola...
a co do cycków miękich to mleko się produkuje na bieżąco, więc nawet jak miękkie mamy to dzieciak zawsze coś sobie wyciągnie...
mój niby w nocy śpi ładnie - kąpiemy go koło 20 i 21 idzie spać - pobudki 24,3 i potem od 5 rano zaczyna się problem... - nie ma mowy żebym go odłożyła - nie żeby do łóżeczka - gdzie tam - on nie chce spać obok mnie, a tylko i wyłącznie na mnie, a najlepiej na cycku jako na poduszce - nie koniecznie z sutkiem w buzi, ale jak już wszamie oba, więc śpię na siedząco, a raczej przysypiam od 5 do 7...bo codziennie 7:30 muszę wstać - ogarnąć córę starsza i jego, ubrać, zapakować oboje do auta i odwieźć małą do przedszkola...
a co do cycków miękich to mleko się produkuje na bieżąco, więc nawet jak miękkie mamy to dzieciak zawsze coś sobie wyciągnie...
Kasienka_
rannny widze ze nie tylko ja z cycami latam na wierzchu ... ja za kazdym odlozeniem do lozeczka ma nadzieje ze oze tym razem zasnie ... tez sie mloda wscieka przy cycu a po chwili zasypia :| i 5 minut pobudka ... ssie wscieka sie zasypia ... i badz tu czlowieku madry
I ja dołączam. Mojego Małego też nic poza cycami nie interesuje. Pojęcia nie miałam, że tyle tego mleka może z nich wyciągnąć. Jeszcze mu się nie udało dobić do końca, a walczy naprawdę dzielnie... Tylko u nas to nie skok, bo za wcześnie na niego. Bardziej czwarty trymestr trwa sobie... Zamówiłam więc chustę, może jak będzie w ten sposób cały czas przytulony to pozwoli nam wstać z łóżka.
Marcelka37
Zaangażowana w BB
Moja corcia w łóżeczku leży tylko podczas pierwszej drzemki, pozniej sie poddaje i biorę ją do naszego łożka, mąz nie protestuje nawet, woli sie wyspac.
Marika30708
Fan(ka)
Dziewczyny kiedy te sutki przestana bolec? Jedna rozumiem, ze boli bo byla mocno rozwalina i jeszcze sie nie zagoila.
Laura sie nie najada. Jak jej latwo nie leci to zaczyna sie denerwowac albo zasypia. Zaraz sie budzi i caly dzien te bledne kolo i tak juz kilja dni. Ogolnie malo spala a teraz praktycznie nie spi. Wystarczy ja zostawie. Pomocy, bo nie wyrabiam
Laura sie nie najada. Jak jej latwo nie leci to zaczyna sie denerwowac albo zasypia. Zaraz sie budzi i caly dzien te bledne kolo i tak juz kilja dni. Ogolnie malo spala a teraz praktycznie nie spi. Wystarczy ja zostawie. Pomocy, bo nie wyrabiam
reklama
wiolka_1982
Marik- na jakiej podstawie twierdzisz że jej nie starcza? Jedynym wyznacznikiem jest czy przybiera na wadze i czy moczy min 6 pieluch na dobę..mam to samo, czasem już też wymiękam. Mój przybiera w dolnych granicach. Ale widocznie w dlugosc mu idzie po tacie glowa do góry, pamietaj caly czas trwa 4 trymedtr ciąży!