reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cycowanie i butelkowanie - czyli karmienie naszych pociech

Vinga, staram się tak robić, mały nawet łapie cycka (w kapturku, bez mu nie idzie), ale ssie nieefektywnie, tzn. tylko ciumka, a nie powoduje wypływu pokarmu... :( i wtedy albo się denerwuje i pluje cyckiem i w płacz, albo zasypia... :(

pani z poradni laktacyjnej stwierdziła, że straszny z niego nerwus i leniuch :/

Ostatnia edycja:
reklama
To ci bardzo ładnie przytył Sylka :) mój urodził się 3240, przy wyjściu miał 3080. Może przez tą mniejszą wagę te nasze maluszki mają takie problemy ze ssaniem...

dziś udało mi się małego raz przystawić do cyca i pojadł trochę bo słyszałam, jak łyka... może powolutku się uda...

mój przy wypisie (sobota) miał 3050g, a w czwartek 3295g już ważył :) więc sporo przybiera

Malinka mam nadzieję, że powoli się uda :) nie poddawaj się kochana, może w końcu załapie mały leniuszek o co chodzi w cycaniu :tak:
a jakimi butelkami go karmisz?

Ostatnia edycja:
Ja tak sie ciesze ze karmie piersia bo Julii nie karmiłam ale powiem ze to tez ciężki kawałek chleba :( matko ile ta moja córka ma brzuszek jak studnia bez dna !!! Dzis od cała noc co godz cyca chciała potem około 6 do 13 co 2 godz az w końcu dałam jej 50 ml bebilonu i poszła spać na 4 godz a teraz znowu co 2 godz cycujemy !!!

Malinka próbuj... może w końcu nabierze sił... ważne jest zebyś go przystawiała (to z ściąganiem co Vinga pisze tez dobry pomysł, ale przystawiać też powinnaś bo jeszcze bardziej się rozleniwi)

Mój Adrian wychodząc ze szpitala miał 2380g a równo miesiąc później w przychodni ważył 4060g

On mimo takiej wagi nie ma problemu ze ssaniem ale nieradzi sobie z zjadaniem całej porcji na raz... dlatego je co chwilę.

Magsus to nie tylko kwestia żołądeczka bez dnia ale też tego że MM dłużej się trawi przez co dziecko dłużej jest syte.

Vinga, karmię go Calmą Medeli, wcześniej TT z takim smokiem, co trochę jak cyc wygląda.

Staram się go przystawiać, ale on kurde nie chce ssać nawet jak z cycków fontanna płynie... a jak złapie cyca to przysypia zaraz... rzadko się zdarza, żeby efektywnie jadł... wkurza mnie to i smuci, bo cyc pełen a ja muszę się chrzanić z odciąganiem :/

i tak w ogóle nie wiem, czy mały się nie przejada bo czasem potrafi po 2-3 h spania zjeść np. 70-80 ml odciągniętego z cyca i jeszcze 30 ml mm - inaczej drze się i nie chce spać...

Wasze maluchy też tyle jedzą?

Ostatnia edycja:
reklama
nie wiem która z was ma problem z odciaganiem laktatorem, ja przy pierwszej corce tez mialam problem z laktatorem mimo ze elektryczny i jak sie pozniej okazalo super sciaga, wiec poroadzono mi zebym na poczatku zanim podlacze laktator do piersi ogrzala je goraca pieluszka i faktycznie pomagalo, zelazkiem ocieplilam pieluszke i przytknęłam do piersi a pozniej od razu laktator i lecialo, na poczatku malutko ale zawsze coś

moj maly pieknie ssie piers i tez niekiedy sie przejada a pozniej steka bo mu ciezko w brzuszku jest i serki leca.

u mnie dzisiaj na wadze 4kg a urodzony z waga 3070g 5 tygodni temu a jak przyszlismy do domu to mial 2760g, czyli tez ładnie przybiera

Do góry