Ennis92
Fanka BB :)
Dasz raaaade.Ok, mam glukometr. Trochę się cykam. [emoji28]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dasz raaaade.Ok, mam glukometr. Trochę się cykam. [emoji28]
U dzieci są chyba inne normy niż u dorosłych. Nie wiem jak u takich starszych ale u noworodków napewnoJa dzisiaj zmierzyłam dzieciom cukier, tak z ciekawosci, po obiedzie. I młoda miała ponad 150.. Ale nie wiem czy nie wsuwala jakiegos lizaka w miedzyczasie...
No szukalam po necie i wlasnie chyba nie. No ale normy są dla krwi żylnej. Mogłam jej nie mierzyć, bo teraz mam to z tyłu głowy. Pewnie wszystko jest ok a ja sobie wkręcam, a nie chcę jej bez potrzeby stresować badaniem krwi. Nie ma żadnych objawów więc nie ma co schizować.U dzieci są chyba inne normy niż u dorosłych. Nie wiem jak u takich starszych ale u noworodków napewno
Jak nie ma objawów to spoko. Może coś jadła, może miała brudne ręce a może tak jak piszesz z palca są trochę inne u małych dzieci to raczej cukrzyca typu 1 i są.objawy i szybko postępuje.No szukalam po necie i wlasnie chyba nie. No ale normy są dla krwi żylnej. Mogłam jej nie mierzyć, bo teraz mam to z tyłu głowy. Pewnie wszystko jest ok a ja sobie wkręcam, a nie chcę jej bez potrzeby stresować badaniem krwi. Nie ma żadnych objawów więc nie ma co schizować.
No małym dzieciom nie mierzy się glukometrem jesli nie mają cukrzycy. 140 z zylnej. Podejrzewam, że tyle by nie miała. Pewnie coś wsuwała po kryjomu.Jak nie ma objawów to spoko. Może coś jadła, może miała brudne ręce a może tak jak piszesz z palca są trochę inne u małych dzieci to raczej cukrzyca typu 1 i są.objawy i szybko postępuje.
Nie martw się na pewno nic jej nie jest
Ja juz po wizycie, bez zmian zostane na metforminie bo wyniki im sie podobaja. Ale najadlam sie wstydu bo zapomnialam kilka mierzen i wpisalam na pale [emoji1787] A oni mi sprawdzili z ksiazeczka i systemem. Udawalam glupia a potem mowie- aaaa bo ja dwa glukometry mam i uzywam czasami drugiego [emoji2356][emoji2356][emoji2356]
Hehe, ja dzisiaj w poczekalni przepisywałam moje bazgroły z wynikami w schludne tabelki, bo wiedziałam że i tak będę miała tam kilka godzin do zagospodarowaniaJa spisuje z glukometru w dzień wizyty zawsze [emoji23]
U mnie 3 kawalki zwyklej pizzy sa ok.Po pizzy 138, więc cudem ale w normie [emoji23]
U mnie jeden kawałek zwykłej to już ponad 200 więc zazdroszczęU mnie 3 kawalki zwyklej pizzy sa ok.
Okiennica to kciuki za dietke[emoji4]