reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca w ciąży

@Okiennica ja nigdy nie zrozumiem czemu chcą kłaść do szpitala żeby insulinę dobrać. Tu nie bardzo jest co dobierać bo każda długo działająca działa podobnie [emoji85] ja bym się nie zgodziła. Powodzenia z dieta

@slodkatrojeczka ja pizze akurat mogę. w ogóle większość węglowodanów mogę po 15 [emoji23]

reklama
Moja diabetolog dziś powiedziała, że godzinę po posiłku norma do 140, ale najlepiej jakbym miała do 120 i takich wyników oczekuje. A jak wasi na to patrzą? Przymykają oko do 140?

Moja diabetolog dziś powiedziała, że godzinę po posiłku norma do 140, ale najlepiej jakbym miała do 120 i takich wyników oczekuje. A jak wasi na to patrzą? Przymykają oko do 140?
Jakbym miała 120 trzymać to nie wiem jakim cudem bym to zrobiła. Mam 140 normę, ale raczej bardzo sporadycznie schodzę ponizej 120... Pewnie Ci tak kazała, bo taka była kiedyś norma. Ja bym chyba nie mogła w ogóle jesc. Jakby tak przejrzeć mój glukometr do same koło 130 - jesli już w normie, bo ostatnio coś mi nie idzie.

A ja nie moge miec wiecej niz 30% pomiarow ponad norme a czy mam 9,0 czy 7,9 to im bez roznicy. Mam sie miescic w normie i tyle, nie oczekuja ode mnie mniej niz 7,8 (140) tzn, nikt nie mowi ze mam miec np 7,7 ale samo 7,8 jest juz zakreslane jako wysoki cukier. Dzisiaj popatrzyl na wage i mowi ze przytylam pol kilo od 5 tyg, wiec nie chudne i jem wystarczajaco. Gdyby nie to ze bylam juz zazenowana glukomertem pewnie wdalabym sie w dyskusje na temat diety.

edit, maslo masle z tym 7,8 (140) wyszlo, ale chyba zrozumiecie o co mi chodzi [emoji16]

A ja nie moge miec wiecej niz 30% pomiarow ponad norme a czy mam 9,0 czy 7,9 to im bez roznicy. Mam sie miescic w normie i tyle, nie oczekuja ode mnie mniej niz 7,8 (140) tzn, nikt nie mowi ze mam miec np 7,7 ale samo 7,8 jest juz zakreslane jako wysoki cukier. Dzisiaj popatrzyl na wage i mowi ze przytylam pol kilo od 5 tyg, wiec nie chudne i jem wystarczajaco. Gdyby nie to ze bylam juz zazenowana glukomertem pewnie wdalabym sie w dyskusje na temat diety.

edit, maslo masle z tym 7,8 (140) wyszlo, ale chyba zrozumiecie o co mi chodzi [emoji16]
Ja zrozumiałam :) u mnie waga spadła o pół kilo. Według dietetyczki prawidłowo powinnam przybierać co najmniej 0,7-1kg na miesiąc. Mówiła, że kobieta w ciąży na prawidłowej diecie raczej nie powinna tyć tak jak kobiety z normalną glikemią. Ile w tym prawdy nie wiem.

Ja zrozumiałam :) u mnie waga spadła o pół kilo. Według dietetyczki prawidłowo powinnam przybierać co najmniej 0,7-1kg na miesiąc. Mówiła, że kobieta w ciąży na prawidłowej diecie raczej nie powinna tyć tak jak kobiety z normalną glikemią. Ile w tym prawdy nie wiem.
Mi wlasnie te 0,5 sie wacha w zaleznosci od tego czy odwiedze kibelek przed wizyta[emoji6] Dzisiaj wazylam mniej niz tydzien temu, ale wiecej niz miesiac temu [emoji2368]

reklama
Ja się zatrzymałam na 8kg na plusie i nikt mi nic nie mówi że za dużo, za mało że źle. Jak na początku schudłam to mówili że mam więcej jeść bo mimo otyłości chudnac nie powinnam [emoji2368][emoji2368] ja akurat teraz swoją wagę mam w doopie jak urodze to będę chudnac a może i nie. Ja się źle że sobą nie czuje

Do góry